Boekhouden Basiskennis  

Nú met GRATIS tablet
Boekhouden Basiskennis
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
5x
25,80

of 


€129,00
4.5/5

Beoordeeld door 22 student(en)

 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Kies voor 3 jaar persoonlijke begeleiding
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA instituutsdiploma
 • Studieduur: 5 maanden
ALGEMEEN

Opleiding Boekhouden: leer snel en gemakkelijk de basiskennis van boekhouden

Ontdek de fascinerende wereld van boekhouding met de opleiding Boekhouden. Het is veel interessanter dan je denkt! Wil jij leren hoe je gegevens nauwkeurig kunt verwerken? Wil je leren hoe je het overzicht kunt behouden? Met de opleiding Boekhouden Basiskennis leer je al in slechts 5 maanden hoe je de boekhouding op een professionele manier beheert.

Ben je dagelijks bezig met cijfers in je beroep? Of heb je altijd al willen werken met financiële gegevens, maar mis je de benodigde achtergrondkennis? Dan is de opleiding Boekhouden Basiskennis perfect voor jou!

Een goede omgang met (boekhoudkundige) cijfers is van vitaal belang voor elk bedrijf. Uitgaven, inkomsten, winst en verlies: ze worden allemaal verwerkt in de boekhouding.

Met de opleiding Boekhouden Basiskennis leer je niet alleen hoe je deze gegevens verwerkt, maar ook hoe je een balans en een winst-en-verliesrekening interpreteert. Deze vaardigheden zijn essentieel voor mensen die belangrijke functies bekleden, zoals filiaalmanagers, penningmeesters en magazijnmanagers.

 

Zet de eerste stap naar zelfstandigheid!

Als zelfstandig ondernemer is het volgen van een opleiding Boekhouden ook van onschatbare waarde. Veel ondernemers zijn gepassioneerd over hun vak, maar vergeten vaak de administratieve kant ervan. Toch is een solide boekhouding van cruciaal belang, niet alleen voor jezelf, maar ook voor de belastingdienst.

 

Opleiding Boekhouden: vergroot je financiële kennis en carrièremogelijkheden!

Wil je je financiële kennis uitbreiden en je carrièremogelijkheden vergroten? Een opleiding Boekhouden is de perfecte manier om dit te bereiken! Met een sterke basis in boekhouding verwerf je niet alleen essentiële financiële vaardigheden, maar creëer je ook waardevolle kansen in diverse sectoren.

Of je nu een carrière wilt starten als boekhouder, ondernemer of manager, een opleiding Boekhouden opent de deur naar succes. Ontdek vandaag nog de voordelen van een opleiding Boekhouden en geef jezelf een voorsprong op de concurrentie!
 

Jouw docent

Mijn naam is Ben; ik ben één van de docenten van deze opleiding. Na mijn opleiding tot “Handelsingenieur in de Beleidsinformatica” heb ik mijn eerste roeping gevolgd en ben ik in het volwassenenonderwijs aan de slag gegaan. 

Naast mijn lesopdrachten ben ik ook zelfstandig ondernemer. Ik geef advies aan startende ondernemers. Ik help hen met de administratieve, commerciële en financiële uitdagingen in het moderne bedrijfsleven en begeleid hen naar een mooie toekomst. Daarnaast schrijf en publiceer ik ook lesmateriaal voor diverse onderwijsinstellingen. Ik help je graag verder tijdens deze cursus!

 

Flexibel leren met jouw online opleiding Boekhouden

Dankzij de digitale leeromgeving van NHA kun je de opleiding Boekhouden online volgen, waar en wanneer het jou uitkomt. Neem een kijkje bij de gratis proefles om alvast een voorproefje te krijgen van onze digitale leeromgeving en de mogelijkheden die de Boekhouden opleiding biedt.

Ontdek nu de opleiding Boekhouden en leg een stevig fundament voor een succesvolle carrière in de financiële wereld!


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma cursus Boekhouden Basiskennis

Wil je leren boekhouden? De volgende onderwerpen zijn onder andere opgenomen in de opleiding Boekhouden:

 • inventaris;
 • balans;
 • dagboeken;
 • journaal;
 • grootboek;
 • kolommenbalans;
 • mutatielijsten;
 • administratie van duurzame productiemiddelen;
 • enzovoort.

Een greep uit de onderwerpen die je de basiskennis van een boekhouder bijbrengen. Kennis waar je veel mee kunt doen, dat blijkt als je ermee bezig bent.

NHA ontwikkelde een zeer duidelijke en daarmee een van de beste opleidingen Boekhouden Basiskennis via afstandsonderwijs van België!

REVIEWS

Reviews cursus boekhouden basiskennis

Dit zijn specifieke reviews over Boekhouden Basiskennis, afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

8/10
Boekhouden Basiskennis

momenteel is de cursus goed en duidelijk maar ben momenteel nog maar aan les 3

10/10
Boekhouden Basiskennis

Om heel eerlijk te zijn wist ik niet of dit me zou bevallen, Dankzij de goede uitgelegde boek, online en lezingen heb ik mijn roeping hierbij gevonden

10/10
Boekhouden Basiskennis

Heel duidelijk en goed uitgelegd.

8/10
Boekhouden Basiskennis

Het wordt goed uitgelegd

DIPLOMA

Diploma Boekhouden Basiskennis

Bij NHA rond jij de cursus Boekhouden Basiskennis af op het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je eraan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

NHA-examen kosteloos afleggen

Je kunt deze opleiding afronden met een NHA-examen. Ben je geslaagd voor het examen, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.

Aanmelding
Na aanmelding ontvang je een link waarmee je het examen kunt starten op je computer. Als de voorziene tijd is afgelopen, wordt het examen opgeslagen en verzonden.

Als je de eerste keer niet slaagt voor het NHA-examen, kun je je aanmelden voor een herexamen. Een herexamen kost € 125,-.

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingediend en hiervoor was geslaagd (een gemiddelde van 5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist.


Examengarantie

Wanneer je niet slaagt voor het eerste examen, word je gratis verder opgeleid voor het volgende examen van dezelfde cursus. Je kunt de huiswerkopgaves opnieuw ter correctie indienen en de leraren vragen stellen. Deze examengarantie geldt onder voorwaarde van volledige betaling van de cursus en is niet van toepassing op tussentijds geannuleerde cursussen en zelfstudiecursussen.


Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingediend en na de startdatum aantoonbaar twee keer aan hetzelfde theoretisch examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de leerstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiervoor wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na de inschrijvingsdatum.


NHA-kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer op je eigen tempo - waar je maar wilt

Je ontvangt de complete cursus Boekhouden Basiskennis in één pakket thuis als je kiest voor betaling ineens. Of in meerdere pakketten als je kiest voor betaling per maand. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke job of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen in gedrukte en digitale vorm

De lessen worden in een luxueuze ringmap met de post naar je thuisadres gestuurd. De leerstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les doorsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving), die het dan weer snel naar je terugstuurt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, een punt en antwoorden op je eventuele vragen.

Kies je voor een cursus met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in België! 

Wanneer je start met de cursus Boekhouden Basiskennis, stelt je docent zich persoonlijk aan je voor.

Direct contact met medestudenten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving. Hier kom je in contact met medestudenten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien eens afspreken. Dat maakt het leren extra tof.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • al je punten voor het huiswerk en voor eventuele examens op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met medestudenten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot e-bookbibliotheek van NHA met maar liefst 75 e-books en 41 audioboeken in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

De cursus Boekhouden Basiskennis duurt 5 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo bij de cursus Boekhouden Basiskennis.
 

De Vlaamse overheid betaalt 20% of 30% van het lesgeld, als jouw werkgever voor jou betaalt.

KMO LogoNHA is geregistreerd door de Vlaamse overheid betreffende de KMO-portefeuille.  

De overheid vergoedt middels de kmo-portefeuille soms 20% tot 30% (afhankelijk van de grootte van de onderneming) van het lesgeld aan jouw werkgever.

Deze opleiding komt in aanmerking voor de kmo-portefeuille binnen het thema beroepsspecifieke competenties.
 

Vragen?

Bel ons: 032 57 51 91 of stuur ons een e-mail.

LESGELD

Lesgeld

Boekhouden Basiskennis
meest gekozen Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
5x 33,80
of €169,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Zonder hulp
5x 25,80
of €129,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
 • Start direct met de cursus
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt!
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

10/10

Heel duidelijk en goed uitgelegd.

Lees meer »
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!