Gratis brochure

Studeren doe je zo!

4 handige tips om in actie te schieten

Studeren is niet altijd gemakkelijk. Gelukkig zijn er genoeg dingen die je zelf kunt doen om in actie te schieten en in de boeken te duiken. Met deze 4 handige tips zul je merken dat jouw volgende studiesessie zeer productief is!  


HET JUISTE RITME

Wist je dat muziek je productiever maakt? Met de juiste playlist concentreer jij je beter dan een Tibetaanse monnik. Ga voor een langzame melodie, van zo’n 65 beats per minuut.

Zorg er daarnaast voor dat de muziek niet te veel volumeschommelingen heeft, en ook stemgeluiden kun je beter vermijden. Benieuwd welke muziek in aanmerking komt? Luister dan naar de speciaal samengestelde NHA-playlist op Spotify.

 

Beluister de Spotify playlist! »

 

 

KEEP IT COOL

Goed studeren doe je met de juiste temperatuur. En hoewel Mark Zuckerberg de temperatuur op het kantoor van Facebook graag op 15 graden houdt, raden wij je toch aan om de verwarming hoger te zetten.

Volgens onderzoek studeer je het beste in een ruimte met een temperatuur van tussen de 21 en 23 graden. Daarbij mag het ’s winters iets kouder zijn dan ’s zomers. Onder de 15 graden worden we minder productief en boven de 25 graden worden we suf.

 
 

ARBEIDSVITAMINES

Studeren is topsport. En als topsporter moet je jouw lichaam versterken met de juiste voeding. Grijp niet meteen naar koffie en energiedrank, want die geven alleen een korte energiepiek, waarna je weer je klop krijgt.

Zorg er in plaats daarvan voor dat je langzame koolhydraten eet, zoals een kommetje havermout bij het ontbijt. Andere energieboosters zijn: banaan, avocado, pure chocolade, noten en zaden.

 

 

GEEF JOUW STUDIE KLEUR

Een goede werkplek is een ruimte waar aandacht is voor licht en kleur. Zo maakt daglicht je alert, terwijl kunstlicht mensen net vermoeit. Probeer dus zoveel mogelijk overdag te studeren! Ook kleuren helpen je studieresultaten te boosten. Onze top 3:

 groen als concentratieverbeteraar;
 oranje als energiebooster;
 blauw als productiviteitsmeester.

 

Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
  • Start direct met de cursus
  • Studeer op jouw eigen tempo
  • Lesgeld terug als je niet slaagt!
  • Gratis toegang tot de
    NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!