Herborist opleiding  

Nú: met GRATIS tablet
Herborist opleiding
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
6x
66,50

of 


€399,00
4.7/5

Beoordeeld door 14 student(en)

 • Inclusief 3 jaar persoonlijke begeleiding
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA instituutsdiploma
 • Studieduur: 6 maanden
ALGEMEEN

Herborist opleiding: op ambachtelijke wijze kruiden verwerken

Tijdens de Herborist opleiding ontdek je een van de oudste ambachtelijke beroepen ter wereld. Als herborist in opleiding ben jij binnenkort op de hoogte van de eeuwenoude tradities van het verwerken van kruiden. Jij kent de wonderen van de natuur en haar geneeskrachtige werking. Na het volgen van de Herborist opleiding kun jij zelf zalfjes en andere middelen maken tegen allerlei kwaaltjes.

Herborisme, ook wel bekend als kruidengeneeskunde, is een eeuwenoude praktijk die zich richt op het gebruik van planten en kruiden voor medicinale doeleinden. Het is gebaseerd op de overtuiging dat de natuur ons voorziet van geneeskrachtige planten die kunnen bijdragen aan het herstel en behoud van onze gezondheid.

Herborisme combineert traditionele wijsheid met wetenschappelijke inzichten en blijft een waardevolle benadering binnen de holistische gezondheidszorg.

Wil jij je hierin meer verdiepen? Dan is de opleiding Herborist echt iets voor jou. Duik dieper in de bijzondere wereld van kruiden en planten en ontdek de kracht van de natuur.
 

Herborist: Opleiding voor mensen met een groen hart

Ben jij iemand die graag door de natuur struint? Vind jij mens en dier belangrijk? En vind je het daarnaast ook tof om kruiden op ambachtelijke wijze te verwerken? Dan is deze online Herborist opleiding echt jouw ding!

Ontdek de bijzondere eigenschappen van kruiden. Hoe kunnen kruiden mensen helpen? Je gaat niet zomaar met kruiden aan de slag. Op ambachtelijke wijze leer jij kruiden te verwerken tot natuurlijke producten die goed zijn voor de gezondheid van mensen.

Zijn mensen op zoek naar middeltjes die op natuurlijke wijze zijn bereid? Dan kun jij hun advies geven. Je leert het allemaal tijdens de online Herborist opleiding. Een heel toffe cursus voor iedereen met een groen hart.
 

Open je eigen herboristerie vol zelfgemaakte producten

Jij gaat leren hoe je kruiden oogst, droogt en op de juiste manier bewaart. Maar dat is nog niet alles. Natuurlijk ga je ook kruidenmiddeltjes bereiden. Hoe dat moet? Alles staat duidelijk uitgelegd in de opleiding Herborist. Na het volgen van deze online cursus weet jij alles over kruiden en kruidenverwerking.

Met je zelfgemaakte crèmes en natuurlijke siroopjes verras je al je familie en vrienden. En wanneer je klaar bent met de opleiding Herborist kun je gaan werken in een herboristerie. Of misschien open jij wel je eigen (online) herboristerie! Kun je je dat inbeelden? Een sfeervolle (web)shop vol verrassende, natuurlijke producten. Allemaal zelfgemaakt en verpakt in prachtige potjes, flesjes en geschenkverpakkingen. Wat leuk!
 

Uitgebreide opleiding Herborist vol tips en tricks

Deze uitgebreide opleiding Herborist is enorm leerzaam en staat boordevol interessante weetjes en tips. Je duikt dieper in de wereld van planten en kruiden. Op ambachtelijke wijze ga je aan de slag met producten uit de natuur.

Wil jij je verdiepen in de heilzame werking van kruiden en meer leren over het herborisme? Volg dan de opleiding Herborist, en voor je het beseft maak jij je eigen kruidenmiddeltjes!


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma Herborist opleiding

Leer alles over de heilzame werking van kruiden. Ontdek de kracht van de natuur en leer allerlei middeltjes op ambachtelijke manier te bereiden.

Je gaat tijdens de opleiding Herborist leren welke kruiden voor welke kwaaltjes geschikt zijn. Verder komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • De geschiedenis
 • Inhoudsstoffen
 • Verwerkingsvormen
 • Kruiden oogsten en drogen
 • Bewaarmethodes
 • Lichaamsstelsels en hun kruiden
 • Kruiden en zwangerschap
 • EHBO-kruiden
 • Kruiden en verzorging

Je ontvangt bij de Herborist opleiding ook een tof notitieboekje waarin je al je bevindingen over het oogsten, bewaren en bereiden van kruiden kunt noteren.

REVIEWS

Reviews

Dit zijn specifieke reviews over Herborist opleiding, afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

10/10
Herborist

mooie opgestelde cursus, je kan op je eigen tempo de cursus afmaken lekker om zonder tijdslimiet te leren

10/10
Herborist

Hallo Het is nu mijn derde cursus na elkaar dat ik volg en ik voel me daar heel goed bij De cursussen zijn mooi uitgelegd en overzichtelijk

10/10
Herborist

Leuke opleiding… ik leer veel bij, mooi geschreven ook.

10/10
Herborist

De cursus is niet zo heel moeilijk. We krijgen veel tijd om te studeren en om ons huiswerk in te dienen.

DIPLOMA

Diploma

Bij NHA rond jij de cursus Herborist opleiding af op het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je eraan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

NHA-examen kosteloos afleggen

Je kunt deze opleiding afronden met een NHA-examen. Ben je geslaagd voor het examen, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.

Aanmelding
Na aanmelding ontvang je een link waarmee je het examen kunt starten op je computer. Als de voorziene tijd is afgelopen, wordt het examen opgeslagen en verzonden.

Als je de eerste keer niet slaagt voor het NHA-examen, kun je je aanmelden voor een herexamen. Een herexamen kost € 125,-.

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingediend en hiervoor was geslaagd (een gemiddelde van 5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist.


Examengarantie

Wanneer je niet slaagt voor het eerste examen, word je gratis verder opgeleid voor het volgende examen van dezelfde cursus. Je kunt de huiswerkopgaves opnieuw ter correctie indienen en de leraren vragen stellen. Deze examengarantie geldt onder voorwaarde van volledige betaling van de cursus en is niet van toepassing op tussentijds geannuleerde cursussen en zelfstudiecursussen.


Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingediend en na de startdatum aantoonbaar twee keer aan hetzelfde theoretisch examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de leerstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiervoor wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na de inschrijvingsdatum.


NHA-kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je

Studeer op je eigen tempo - waar je maar wilt

Je ontvangt het lespakket in delen thuis. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke job of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen in gedrukte en digitale vorm

De lessen worden in een luxueuze ringmap met de post naar je thuisadres gestuurd. De leerstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les doorsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving), die het dan weer snel naar je terugstuurt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, een punt en antwoorden op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in België! 

Wanneer je start met deze opleiding, stelt je docent zich persoonlijk aan je voor.

Direct contact met medestudenten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving. Hier kom je in contact met medestudenten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien eens afspreken. Dat maakt het leren extra tof.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • al je punten voor huiswerk en eventuele examens op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met medestudenten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de e-bookbibliotheek van NHA met maar liefst 75 e-books en 41 audioboeken in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

Voor de opleiding Herborist staat een studieduur van 6 maanden aan een gemiddeld studietempo van 3 à 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dat verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.
 

Vragen?

Bel ons: 032 57 51 91. We helpen je graag!

LESGELD

Lesgeld

Herborist
6x €66,50 of €399,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
6x 66,50
of €399,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

10/10

mooie opgestelde cursus, je kan op je eigen tempo de cursus afmaken lekker om zonder tijdslimiet te leren

Lees meer »

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
 • Start direct met de cursus
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt!
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!