Herborist opleiding  

Nú: met GRATIS tablet
Herborist opleiding
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
6x
66,50

of 


€399,00
4.3/5

Beoordeeld door 6 student(en)

 • Inclusief 3 jaar persoonlijke begeleiding
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA getuigschrift
 • Studieduur: 6 maanden
ALGEMEEN

Herborist opleiding: Op ambachtelijke wijze kruiden verwerken

Tijdens de Herborist opleiding ga je aan de slag met een van de oudste ambachtelijke beroepen ter wereld. Als herborist in opleiding ben jij straks op de hoogte van de eeuwenoude tradities van het verwerken van kruiden. Jij kent de wonderen van de natuur en haar geneeskrachtige werking. Na het volgen van de Herborist opleiding kun jij zelf zalfjes en andere middelen maken tegen allerlei kwaaltjes.

Herborisme, ook wel bekend als kruidengeneeskunde, is een eeuwenoude praktijk die zich richt op het gebruik van planten en kruiden voor medicinale doeleinden. Het is gebaseerd op de overtuiging dat de natuur ons voorziet van geneeskrachtige planten die kunnen bijdragen aan het herstel en behoud van onze gezondheid. Herborisme combineert traditionele wijsheid met wetenschappelijke inzichten en blijft een waardevolle benadering binnen de holistische gezondheidszorg.

Wil jij je hier meer in gaan verdiepen? Dan is de opleiding Herborist echt wat voor jou. Duik dieper in de bijzondere wereld van kruiden en planten en ontdek de kracht van de natuur.

 

Herborist: Opleiding voor mensen met een groen hart

Ben jij iemand die graag door de natuur struint? Geef jij veel om mens en dier? En vind je het daarnaast ook nog eens tof om kruiden op ambachtelijke wijze te verwerken? Dan zit je helemaal goed met deze Herborist opleiding online!

Ontdek de bijzondere eigenschappen van kruiden. Hoe kunnen kruiden mensen helpen? Je gaat hier niet zomaar aan de slag mee. Op ambachtelijke wijze leer jij kruiden te verwerken tot natuurlijke producten die goed zijn voor de gezondheid van mensen.

Zijn mensen op zoek naar middeltjes die op natuurlijke wijze zijn bereidt? Dan weet jij hen goed te adviseren. Je leert het allemaal tijdens de online Herborist opleiding. Een ontzettend toffe cursus voor iedereen met een groen hart.

 

Open je eigen herboristerie vol zelfgemaakte producten

Jij gaat leren hoe je kruiden oogst, droogt en op de juiste manier bewaart. Maar dat is nog lang niet alles. Natuurlijk ga je ook aan de slag met het bereiden van kruidenmiddeltjes. Hoe dat precies moet? Alles staat duidelijk uitgelegd in deze opleiding Herborist. Na het volgen van deze online cursus weet jij alles over kruiden en kruidenverwerking.

Met je zelfgemaakte crèmes en natuurlijke siroopjes verras je al je familie en vrienden. En wanneer je klaar bent met de opleiding Herborist kun je aan de slag in een herboristerie. Of misschien open jij wel je eigen (online) herboristerie! Zie je het al voor je? Een sfeervolle (web)shop vol met verrassende, natuurlijke producten. Allemaal zelfgemaakt en verpakt in prachtige potjes, flesjes en geschenkverpakkingen. Hoe tof!

 

Uitgebreide opleiding Herborist vol tips en tricks

Deze uitgebreide opleiding Herborist is enorm leerzaam en staat boordevol interessante weetjes en tips. Je duikt dieper in de wereld van planten en kruiden. Op ambachtelijke wijze ga je aan de slag met producten uit de natuur.

Wil jij je verdiepen in de heilzame werking van kruiden en meer leren over het herborisme? Volg dan de opleiding Herborist en voor je het weet maak jij je eigen kruidenmiddeltjes!

 


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma Herborist opleiding

Leer alles over de heilzame werking van allerlei kruiden. Ontdek de kracht van de natuur en ga aan de slag met het ambachtelijk bereiden van allerlei middeltjes.

Je gaat tijdens de opleiding Herborist leren welke kruiden voor welke kwaaltjes geschikt zijn. Verder ga je aan de slag met de volgende onderwerpen:

 • De geschiedenis
 • Inhoudsstoffen
 • Verwerkingsvormen
 • Kruiden oogsten en drogen
 • Bewaarmethoden
 • Lichaamsstelsels en hun kruiden
 • Kruiden en zwangerschap
 • EHBO kruiden
 • Kruiden en verzorging

Bij de Herborist opleiding ontvang je daarnaast nog een ontzettend tof notitieboekje waar je al je bevindingen over het oogsten, bewaren en bereiden van kruiden in kunt noteren.

REVIEWS

Reviews

Dit zijn specifieke reviews over Herborist opleiding, afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

4/5
Herborist

Duidelijke cursus..Goed en snel contact met begeleider. Oefeningen en huiswerkopgaven helpen om te studeren en te onthouden en te weten wat het belangrijkste is.

5/5
Herborist

Duidelijk, overzichtelijk en gedetailleerd.

5/5
Herborist

Interessante cursus tot nu toe.

4/5
Herborist

Duidelijk, goed gebundeld, niet overprijst netjes stilt gemakkelijk correct !

DIPLOMA

Diploma

Bij NHA rond jij de cursus Herborist opleiding af in het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je er aan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

NHA-examen kosteloos afleggen

Deze opleiding kun je afronden met een NHA-examen. Ben je geslaagd voor het examen, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.


Aanmelding
Na aanmelding ontvang je een link waarmee je het examen kunt starten op je computer. Als de examentijd is afgelopen, wordt het examen opgeslagen en verzonden.
Indien je de eerste keer niet slaagt voor het NHA-examen, dan kun jij je aanmelden voor een herexamen. Een herexamen kost € 125,-.

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist.


Examengarantie

Wanneer je die niet slaagt voor het eerste examen, word je gratis verder opgeleid voor het volgende examen van dezelfde cursus. Je kunt de huiswerkopgaven opnieuw ter correctie indienen en de leraren vragen stellen. Deze examengarantie geldt onder voorwaarde van volledige betaling van de cursus en is niet van toepassing voor tussentijds opgezegde cursussen en zelfstudiecursussen.


Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling van het lesgeld is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingestuurd en na de startdatum aantoonbaar 2x aan één theorie-examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de lesstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiertoe wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na inschrijfdatum.


NHA kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je

Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je ontvangt de leszending in delen thuis. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt de lessen in een luxe ringmap thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in België! 

Wanneer je start met deze opleiding, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra tof.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

Voor de opleiding Herborist staat een studieduur van 6 maanden bij een gemiddeld studietempo van drie à vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

 

Vragen?

Bel ons: 032 57 51 91 of stuur ons een e-mail.

LESGELD

Lesgeld

Herborist
6x €66,50 of €399,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
6x 66,50
of €399,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Gratis headphone of tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

5/5

Duidelijk, overzichtelijk en gedetailleerd.

Lees meer »

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
 • Start direct met de cursus
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt!
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek
Wij helpen je graag verder!
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!