Natuurlijke Geneeswijzen  

Nú: met GRATIS tablet
Natuurlijke Geneeswijzen
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
12x
29,10

of 


€349,00
4.3/5

Beoordeeld door 4 student(en)

 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Recht op 3 jaar persoonlijke studiebegeleiding
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA getuigschrift
 • Studieduur: 12 maanden
ALGEMEEN

Leer bewust omgaan met je gezondheid in de cursus Natuurlijke Geneeswijzen

De natuur heeft een heleboel dingen goed geregeld. Met eenvoudige middelen kun je grote resultaten behalen. Wil je kennismaken met alternatieve geneeswijzen? Ben je benieuwd welke rol de psyche speelt bij het ontstaan van ziekten? Heb je interesse in geneeskrachtige kruiden? In de cursus Natuurlijke Geneeswijzen komt dit allemaal aan bod.

Natuurlijke geneeswijzen zijn zo oud als de mens zelf. Ga bijvoorbeeld op reis door Japan en China. Er bestaan vele soorten, theorieën en toepassingen en sommige daarvan worden ook binnen de reguliere geneeskunde gezien als een waardevol alternatief.

Zelfmedicatie

Binnen de cursus Natuurlijke Geneeswijzen leer je om niet alleen naar de lichamelijke ziekte te kijken, maar ook vooral naar de mentale conditie van een patiënt. Je maakt kennis met de verschillende mogelijkheden om op basis daarvan ziekten te bestrijden.

Je vergaart kennis over de verschillende soorten zelfmedicatie en je leert daar verstandig mee omgaan.

In de cursus is er volop aandacht voor onze (westerse) manier van leven. Je kijkt kritisch naar zaken als milieu, lichaamsbeweging, drank en tabak, bioritme en huisvesting.

Gezonde voeding

Om fit en gezond te blijven, is goede voeding zeer belangrijk. Ook daarover krijg je in de cursus veel informatie. Je leert over vitaminen en mineralen, over allergieën en voedingssupplementen.

Uiteraard komt ook de toepassing van planten en kruiden aan bod. Welke rol kunnen homeopathie en aromatherapie spelen en welke beproefde huismiddelen kun je inzetten?

Je maakt in de cursus ook kennis met alternatieve therapieën.

Van massage tot acupunctuur en paranormale genezing: je doorkruist het landschap van de natuurlijke geneeswijzen, ook wel alternatieve geneeswijzen genoemd. Al klinkt het woord alternatief bij sommige mensen niet heel goed in de oren.

Gezond oud worden

Heb je belangstelling voor alternatieve geneeswijzen? Bijvoorbeeld omdat je zelf klachten hebt of omdat je anderen wilt helpen? Zoek je naar manieren om gezond oud te worden en wil je een kritische kijk ontwikkelen op de klassieke middelen en therapieën?

Volg de cursus Natuurlijke Geneeswijzen en verzamel een schat aan informatie.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma Natuurlijke Geneeswijzen

In deze cursus Natuurlijke Geneeswijzen wordt eerst aandacht geschonken aan onze manier van leven, vanaf de geboorte tot het einde. Het functioneren van het menselijk lichaam is hierbij een belangrijk onderwerp. Alles komt daarbij aan de orde: ons geestelijk welzijn, het milieu waarin wij verkeren, de noodzaak van gezonde lichaamsbeweging, de nadelen van drank en tabak, het bioritme en het slapen, onze huisvesting en tal van andere zaken die van belang zijn voor een gezond leven. Als wij ons hele leven fit en gezond willen blijven, is natuurlijk ook de voeding een niet te verwaarlozen factor. Ook daarop wordt in deze cursus uitvoerig ingegaan, met veel nuttige informatie over vitaminen en mineralen, over allergiën en voedingssupplementen.

Ondanks alle zorg die besteed wordt aan de conditie van ons lichaam en aan onze voeding, kan het toch gebeuren dat wij ziek worden. Naast de reguliere geneeskunde staan ons dan tal van alternatieve methoden en middelen ter beschikking om de ziekte te lijf te gaan. Van massage, geneeskrachtige baden tot acupunctuur, van paranormale genezing en reflexzonetherapie tot edelsteentherapie. Het aantal uitwendige behandelingstechnieken is zeer uitgebreid. In deze cursus worden ze allemaal besproken. Daarbij worden de voor- en nadelen uitvoerig belicht. Als daar aanleiding toe bestaat, wordt ook niet nagelaten op bepaalde gevaren te wijzen.

Er wordt in deze cursus vanzelfsprekend ook de nodige aandacht geschonken aan de toepassing van planten en kruiden in de geneeskunde, aan homeopathie en aromatherapie en aan allerlei soms al vanouds bekende en beproefde huismiddeltjes. Alternatieve middelen en methoden om de gezondheid te bevorderen of in stand te houden, zoals pendelen, worden ook niet overgeslagen. Voor hen die zich geroepen voelen om anderen te helpen als ze ziek zijn, geeft deze cursus Natuurlijke Geneeswijzen een aantal nuttige tips en aanwijzingen.

REVIEWS

Reviews

Dit zijn specifieke reviews over Natuurlijke Geneeswijzen, afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

10/10
Natuurlijke Geneeswijzen

Ik vind de cursus heel interessant , en bevat veel informatie ik leer met plezier,

8/10
Natuurlijke Geneeswijzen

Makkelijk te leren, had verwacht dat er wat dieper op de items zou ingegaan zijn

8/10
Natuurlijke Geneeswijzen

Ik heb nog maar 7 hoofdstukken gestudeerd, maar de inhoud is goed, eenvoudig vlot te lezen (of te laten voorlezen = super!!). Een kleine bemerking, de cursus is nogal op Nederland gericht.

8/10
Natuurlijke Geneeswijzen

De opleiding is zoals ik tot nu te ervaar goed onderbouwd. Die begint echt met de eerste stappen, die nodig zijn om de onderwerpen die aan de cursus verbonden zijn dieper uit te spitten. Voor mij is het momenteel veel herhaling, wat soms geen uitdaging heeft. Maar het is te begrijpen. Ik heb eerder uitdagingen nodig, dus ik zie er naar uit naar de lessen verder in het pakket. Een aanrader.

GETUIGSCHRIFT

Getuigschrift

Aan het eind van je cursus Natuurlijke Geneeswijzen kun je het NHA getuigschrift voor € 29,- aanvragen als je al je huiswerk hebt ingezonden en hiervoor was geslaagd (een gemiddelde van 5,5 of hoger).

Iedere cursist kan aan het einde van de cursus geheel kosteloos een certificaat van deelname aanvragen. Ook als je geen lessen ter correctie hebt ingezonden, kom je hiervoor in aanmerking.


NHA-kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer op je eigen tempo - waar je maar wilt

Je ontvangt de complete opleiding Natuurlijke Geneeswijzen in één pakket bij jou thuis als je kiest voor betaling ineens. Of in meerdere pakketten als je kiest voor betaling per maand. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke job of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen in gedrukte en digitale vorm

De lessen worden in een luxueuze ringmap met de post naar je thuisadres gestuurd. De leerstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les doorsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving), die het dan weer snel naar je terugstuurt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, een punt en antwoorden op je eventuele vragen.

Volg je een cursus met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in België! 

Wanneer je start met de cursus Natuurlijke Geneeswijzen, stelt je docent zich persoonlijk aan je voor.

Direct contact met medestudenten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met medestudenten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien eens afspreken. Dat maakt het leren extra tof.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • al je punten voor het huiswerk en eventuele examens op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met medestudenten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de e-bookbibliotheek van NHA met maar liefst 75 e-books en 41 audioboeken in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

12 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Jij bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je leert. Je bepaalt jouw eigen tempo.


Vooropleiding

Voor de cursus Natuurlijke geneeswijzen heb je geen speciale vooropleiding nodig.

 

Cursusringmap

Bij de lessen ontvang je een fraaie ringmap om jouw lessen in te bewaren.

Vragen?

Bel ons: 032 57 51 91. We helpen je graag!

LESGELD

Lesgeld

Natuurlijke Geneeswijzen
12x €29,10 of €349,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
12x 29,10
of €349,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Start direct met de cursus
 • In termijnen betalen mogelijk
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

10/10

Ik vind de cursus heel interessant , en bevat veel informatie ik leer met plezier,

Lees meer »
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!