Paardencoach  

Nú: met GRATIS tablet
Paardencoach
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
6x
109,85

of 


€659,00
 • Succesvol naar een eigen bedrijf
 • Recht op 3 jaar persoonlijke studiebegeleiding
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Afronding: NHA instituutsdiploma
 • Studieduur: 6 maanden
ALGEMEEN

Help anderen zichzelf weer terug te vinden met de opleiding Paardencoach

Droom jij van een job waarbij je werkt met mensen én paarden? Dan zit je met de opleiding Paardencoach van NHA helemaal goed! Ontdek hoe jij met hulp van een paard mensen coacht om hun gevoelens beter te verwerken. Start vandaag nog en zet de eerste stap in jouw carrière!

Als paardencoach ga jij met je coachee én een paard de natuur in. Een paard oordeelt of veroordeelt niet maar voelt mensen wel goed aan. Door de reactie van het paard te leren begrijpen kun jij je coachee betere ondersteuning bieden. Hoe je het gedrag van een paard kunt “lezen”, leer je in deze opleiding. Paardencoaching is een mooie en dankbare job waarbij je mensen helpt het beste uit zichzelf te halen.

 

Opleiding Paardencoach: uniek in je vakgebied

Heb jij altijd al coach willen worden? Dan is de opleiding Paardencoach de perfecte manier om je te onderscheiden van andere coaches op de markt. Paardencoaching helpt op een natuurlijke en prettige manier om nog sneller tot de kern van problemen te komen. Ontdek de bijzondere band tussen mens en paard in deze opleiding. Paardencoaching leert ons hoe paarden ons kunnen helpen ons zelf weer terug te vinden.

De opleiding Paardencoach start bij de absolute basis. Je hebt dus geen specifieke voorkennis nodig om te starten. Enkel liefde voor mensen en paarden!

  

Paarden inzetten als collega’s

Tijdens de opleiding Paardencoach komen alle facetten aan bod die belangrijk zijn om als echte professional aan de slag te kunnen. Je gaat aan de slag met veelvoorkomende thema’s en zoomt in op belangrijke onderwerpen.

 In paardencoaching is het paard niet zomaar een hulpmiddel, maar werken jullie samen als collega’s. Door de bewegingen die jullie maken en de natuurlijke omgeving waarin jullie je bevinden is het makkelijker om meer tot jezelf te komen. In een rustige omgeving raakt je hoofd makkelijker leeg en kom je steeds dichter bij jezelf. Met de opleiding Paardencoach leer jij hoe je de kracht van paarden inzet om emoties bij je coachee beter te herkennen. Met die kennis kun je jouw cliënt beter ondersteunen en leren op de juiste manier met gevoelens om te gaan.

 

Nu bij inschrijving: GRATIS fullcolour handboek 

''in tien stappen naar je eigen zaak''

Ook wanneer je geen eigen zaak wilt starten is het boeiend om je kennis, inzicht en visie op het ondernemen hiermee te vergroten.

Inclusief acht videolessen over coaching

Deze opleiding bevat ook acht uitgebreide videolessen. In de digitale leeromgeving kunnen deze worden gevolgd. Na elke les kun je aan de slag met gerichte oefeningen.

De onderwerpen van deze lessen zijn:

 • wat is coaching;
 • luisteren zonder oordelen;
 • LSD;
 • doelen stellen en motiveren;
 • omgaan met weerstand;
 • feedback geven en ontvangen;
 • gespreksopbouw;
 • evalueren en afsluiten.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma

Tijdens de opleiding Paardencoach ga je aan de slag met onder andere de volgende onderwerpen:
 

Communicatie
Mensen vinden het vaak moeilijk om te communiceren. In deze opleiding Paardencoach ontdek jij hoe je de kwaliteiten van een paard in kunt zetten om communicatie te verbeteren.

Observeren, motiveren en doelen stellen
Als Paardencoach is het belangrijk dat je het paard en jouw coachee goed observeert en hun gedrag analyseert. Hoe je dat doet en hoe je met deze inzichten motiveert en je coachee nieuwe doelen laat stellen, komt uitgebreid aan bod in de opleiding.

Spiegel neuronen en logische niveaus
Ontdek hoe en waarom een paard ons spiegelt. Tijdens de opleiding Paardencoach leer je wat spiegelneuronen zijn en hoe ze werken. Met deze inzichten kun je de juiste vragen stellen tijdens coachgesprekken.

Omgaan met overtuigingen
Als coach zul je waarschijnlijk veel te maken krijgen met beperkende overtuigingen. Je leert wat dit precies inhoudt en welke vragen je daarbij kunt stellen.

Omgaan met stress
Veel mensen ervaren stress in hun leven. Hiermee omgaan kan heel lastig zijn. In deze opleiding Paardencoach leer jij hoe je de hulp van een paard kunt inzetten voor stressreductie.

Conflict hantering
Iedereen heeft wel eens een conflict. Dit is dan ook een veelvoorkomende hulpvraag. Hoe kun je het beste met conflicten omgaan? En hoe kun je hier iemand goed in begeleiden? Daarnaast leer jij in deze les van de Paardencoach opleiding hoe je (woede)uitbarstingen onder controle kunt houden.

Loopbaancoaching
Een job kies je niet zo maar. Het is belangrijk dat je voldoening in je job vindt. Veel mensen hebben moeite met de juiste job te vinden die helemaal bij hem of haar past. Als paardencoach kan jij en het paard hierbij hulp bieden. Leer hoe je de juiste vragen stelt en op deze wijze je coachee kunt helpen met zijn vraagstuk.
 

Kuddewijsheid en -gedrag
Door de achtergrond van het paard te kennen, zul je tot ontzettend veel inzichten komen. Het gedrag en de kuddewijsheid van het paard kunnen ons veel leren. In deze les van de opleiding Paardencoach leer je alles over het paard en hoe wij zijn wijsheid in kunnen zetten om ons zelf te helpen.

Taalpatronen en het metamodel
Je gaat leren om transparant te communiceren en ruis te verwijderen uit de communicatie. Hiermee verzamel je informatie en schep je duidelijkheid. Daarnaast leer je om kritisch te denken en kritisch naar jezelf te kijken. Maar ook hoe je een ander dit kan leren.
 

Eigen zaak starten? Volg aansluitend de cursus Bedrijfsbeheer: extra voordelig!

Wanneer je tevens de cursus Bedrijfsbeheer volgt, ben je helemaal klaar om je eigen zaak te starten! In 15 lessen behandelen we onderwerpen die van belang zijn bij het starten en runnen van een eigen zaak, zoals: tariefberekeningen, ondernemingsvormen, administratie, marketing, websitepromotie, marktonderzoek en het ondernemingsplan.

DIPLOMA

Diploma


Een NHA-instituutsdiploma kun je aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Diploma Bedrijfsbeheer

Kies je voor de combinatiecursus inclusief Bedrijfsbeheer van NHA, dan kun je het onderdeel Bedrijfsbeheer afronden met een examen voor het diploma Basiskennis Bedrijfsbeheer.

Dit diploma is sinds 1 september 2018 niet meer verplicht om een eigen zaak te mogen starten in Vlaanderen (nog wel verplicht in Wallonië). Maar een goede kennis van bedrijfsbeheer blijft cruciaal. Voor bvba’s zal het financieel plan dat getoond moet worden aan belang toenemen, en dat zal ook gelden voor andere vennootschapsvormen en eenmanszaken. De startende ondernemer moet ook nog altijd leningen, verzekeringen en vergunningen aanvragen. Bij die aanvragen wordt ook de ‘kwaliteit’ van de startende ondernemer en diens ondernemingsplan mee in rekening genomen.

Voor meer informatie betreffende het examen zoals examendata, uiterlijke aanmelddata en examengelden verwijzen wij je naar de Centrale Examencommissie van de Gewestelijke Overheidsdienst Brussel.

Je kunt je voor dit examen online aanmelden bij:

De Centrale Examencommissie van de Gewestelijke Overheidsdienst Brussel
Dienst Economie, Secretariaat van Ondernemersvaardigheden
Tel: 02 800 35 40
Website: www.Brussel-economie-werk.be

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding nodig.


NHA-kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer op je eigen tempo - waar je maar wilt

Je ontvangt de complete opleiding Paardencoach in één pakket bij jou thuis als je kiest voor betaling ineens. Of in meerdere pakketten als je kiest voor betaling per maand. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke job of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen in gedrukte en digitale vorm

De lessen worden in een luxueuze ringmap met de post naar je thuisadres gestuurd. De leerstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les doorsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving), die het dan weer snel naar je terugstuurt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, een punt en antwoorden op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in België! 

Wanneer je start met de opleiding Paardencoach, stelt je docent zich persoonlijk aan je voor.

Direct contact met medestudenten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met medestudenten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien eens afspreken. Dat maakt het leren extra tof.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • al je punten voor het huiswerk en eventuele examens op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met medestudenten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de e-bookbibliotheek van NHA met maar liefst 75 e-books en 41 audioboeken in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

Voor de Paardencoach opleiding staat een studieduur van 6 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Opleiding Paardencoach + Bedrijfsbeheer

Voor de Paardencoach opleiding + Bedrijfsbeheer staat een studieduur van 12 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.
 

Vragen?

Bel ons: 032 57 51 91. We helpen je graag!

ONDERNEMERSCOACH

Uniek bij NHA: Jouw persoonlijke ondernemerscoach!

Hoe begin ik een eigen zaak?

Wanneer je na je cursus direct wil beginnen met het opzetten van jouw eigen zaak, hebben wij een unieke service voor je beschikbaar; een ondernemerscoach.

De ondernemerscoach kun je vragen stellen over het opzetten van een eigen zaak. Denk bijvoorbeeld aan vragen over de financiering, het leggen van contacten met instanties, het opzetten van administratie, het invullen van de benodigde documenten, maar ook vragen die bijvoorbeeld betrekking hebben op de marketing van jouw bedrijf.

Ondernemersplan? Wij helpen je

De ondernemerscoach geeft je terugkoppeling op jouw ondernemersplan. Al onze coaches zijn mensen met ervaring in het voeren van een eigen bedrijf of zijn werkzaam voor banken. Ze zijn gespecialiseerd in het begeleiden van startende ondernemers. Je staat er dus nooit alleen voor!

LESGELD

Lesgeld

Paardencoach
6x €109,85 of €659,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
6x 109,85
of €659,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Paardencoach + Bedrijfsbeheer
12x €63,25 of €759,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
12x 63,25
of €759,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
 • Start direct met de cursus
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt!
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!