Gratis brochure

Therapie Opleiding

Wil je andere personen helpen die allerlei problemen ervaren in hun leven? Zou je graag een therapie opleiding volgen om als professioneel therapeut mensen bij te staan? Of denk je eerder aan het coachen van anderen? Coaching en therapie zijn twee manieren om andere mensen te helpen, met bepaalde overeenkomsten, maar ook met verschillen. 

 

Therapie en coaching

De doelstelling van een therapeut en van een coach zijn dezelfde: andere personen helpen die worstelen met bepaalde moeilijkheden. Beiden werken met mensen en schenken veel aandacht aan de hulpvraag van hun cliënten.

 

Wat doet een therapeut?

Een therapeut richt zich vooral tot personen die kampen met ernstige psychische problemen, bij wie normaal functioneren in het leven erg moeilijk is. Tijdens de therapie wordt vooral gekeken naar de oorsprong van deze problemen in het verleden, om zo de huidige levenskwaliteit van de cliënt te verbeteren.

Er bestaan verschillende vormen van therapie, zoals cognitieve gedragstherapie (CGT), psychotherapie en groepstherapie (bijv.  gezins- of relatietherapie). In een therapie opleiding leer je als therapeut welke therapievorm je het beste kunt inzetten in verschillende situaties.

 
 

Waar verschilt coaching van therapie?

Een coach biedt hulp aan mensen die moeite hebben om bepaalde levensdoelen te bereiken, maar wel de kracht en de motivatie hebben om hier zelf aan te werken, zij het met de nodige begeleiding. Coaching richt zich vooral op de toekomst van de cliënt en gaat ervan uit dat de cliënt heel wat mogelijkheden tot veranderen en verbeteren in zich heeft, maar nog een extra duwtje in de rug moet krijgen.

Zo heeft bijvoorbeeld een relatiecoach opleiding overeenkomsten én verschillen met een opleiding tot relatietherapeut. 

 

Kiezen voor een coaching- of therapie opleiding?

Bepaal voor jezelf of je kiest voor een therapie opleiding of een opleiding tot coach. Wie niet de mogelijkheid heeft om in zijn vrije tijd een langdurige therapeut opleiding of een cursus coaching te volgen, moet zeker eens het cursusprogramma van NHA bekijken.

 

Opleidingen vanuit thuis volgen

NHA biedt coaching cursussen aan die je via afstandsonderwijs volgt. Geen tijdrovende verplaatsing naar een of andere school, geen verplichte aanwezigheid in de klas, geen vastgelegd lessenrooster! Met de coaching cursussen Personal Trainer en Allround Coach van NHA studeer je wanneer je wilt, op eender welke plaats. Uiteraard krijg je hulp en uitleg van een ervaren vakdocent, met wie je communiceert via een digitaal leerplatform. Je mag maar liefst drie jaar doen over een thuiscursus van NHA!

 
 

Na een therapie opleiding een eigen praktijk starten?

Misschien droom je ervan om als zelfstandige therapeut of coach aan de slag te gaan en een eigen praktijk te runnen? NHA komt je tegemoet met de thuiscursus Bedrijfsbeheer.

Wie de coaching  opleidingen van NHA volgt, kan aansluitend extra voordelig bedrijfsbeheer studeren. Zo leer je niet alleen de kneepjes van het coaching vak, maar begin je ook met voldoende kennis een eigen zaak.

 

Met ondernemerscoach

Na afloop van je opleiding word je overigens bijgestaan door een ondernemerscoach, die je raad geeft over het oprichten van een eigen praktijk. Vraag een gratis proefles aan van de NHA coaching cursussen, beoordeel de inhoud en de kwaliteit, en wacht niet om je in te schrijven!

Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
  • Start direct met de cursus
  • Studeer op jouw eigen tempo
  • Lesgeld terug als je niet slaagt!
  • Gratis toegang tot de
    NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!