Virtual Assistant  

Nú: met GRATIS tablet
Virtual Assistant
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
6x
116,50

of 


€699,00
 • Succesvol naar een eigen bedrijf
 • Recht op 3 jaar persoonlijke begeleiding
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Afronding: NHA instituutsdiploma
 • Studieduur: 6 maanden
ALGEMEEN

Virtual Assistant: De wereld ligt aan jouw voeten

Wil jij leren hoe je anderen ondersteunt als virtual assistant? Stap in de veelzijdige wereld van de virtual assistant (VA) met deze opleiding. Daarmee zet je de eerste stap naar een veelbelovende loopbaan als een deskundige online ondersteuner. 

Virtual assistants winnen snel aan populariteit. Ze zijn de steunpilaren van bedrijven en bieden ondersteuning bij diverse taken, zoals het beheren van e-mails, het opstellen van documenten, het plannen van afspraken en het beheren van sociale media voor organisaties.

Na het succesvol voltooien van deze Virtual Assistant opleiding ben je als moderne professional volledig voorbereid om de online wereld van de VA te betreden. Je kent je eigen capaciteiten en weet hoe je jezelf op een unieke manier onderscheidt van andere virtual assistants.
 

Virtual Assistant opleiding: maak jouw droom waar

Deze opleiding tot Virtual Assistant is ideaal voor mensen met een passie voor organisatie, efficiëntie en digitale communicatie. Zoek je naar een job die je vanuit elke hoek van de wereld kunt uitoefenen? Dan is de Virtual Assistant opleiding absoluut iets dat bij jou past!

Heb je nog geen ervaring op dit gebied? Maak je geen zorgen! Deze opleiding voor Virtual Assistant begint bij de basis en is daarom geschikt voor iedereen die droomt van een loopbaan als virtual assistant. Het is een prachtige job die je volledig online kunt doen.
 

De wereld is jouw werkplek

De job van virtual assistant kun je uitoefenen vanaf elke plek op aarde! Word jij een VA vanaf een idyllisch strand aan de andere kant van de wereld? Of comfortabel vanuit je eigen huiselijke omgeving in België?

De mogelijkheden zijn eindeloos nadat je de Virtual Assistant opleiding hebt voltooid!
 

Virtual Assistant, een opleiding met toekomst

Veel moderne bedrijven hebben virtual assistants in hun team. Als het middelpunt van de actie zorg jij ervoor dat de efficiëntie van elk bedrijf wordt gewaarborgd. Of het nu gaat om je eigen onderneming of een grote multinational, met jouw vaardigheden op het gebied van organisatie en digitale communicatie regel je alles tot in de puntjes.

Wil je leren hoe je dit het beste aanpakt? Dat ontdek je in deze opleiding tot Virtual Assistant. Hier leer je hoe je jouw unieke talenten optimaal benut in dit moderne vakgebied. Je droomcarrière als virtual assistant begint met deze VA opleiding.
 

Alle benodigde kennis binnen handbereik

Deze Virtual Assistant opleiding voorziet jou van de kennis, vaardigheden en het zelfvertrouwen om een veelbelovende loopbaan te starten in de dynamische wereld van virtuele assistentie.

Deze opleiding biedt alle onmisbare hulpmiddelen die je nodig hebt om als virtual assistant echt het verschil te maken. Of je nu je eigen onderneming wilt starten of liever uitblinkt in dienst van een werkgever, onze uitgebreide opleiding tot Virtual Assistant bereidt je voor op diverse uitdagingen binnen dit vakgebied.

Van organisatorische bekwaamheid tot digitale communicatie en ondernemerschap, alle facetten komen aan bod in de Virtual Assistant opleiding.

Na het voltooien van deze opleiding ben je volledig klaar om te schitteren als een zeer gewilde virtual assistant in de moderne arbeidsmarkt.
 

Na het voltooien van de opleiding tot Virtual Assistant

Heb je met succes de opleiding tot Virtual Assistant afgerond? Dan ben je volledig voorbereid om de wereld van de VA binnen te stappen.

Als virtual assistant ben je na deze opleiding veelzijdig inzetbaar. Je hebt de capaciteit om een breed scala aan taken en diensten aan te bieden, waaronder administratieve ondersteuning en het beheer van agenda's, e-mails en/of sociale media. Daarnaast kun je ook verantwoordelijkheid nemen voor boekhouding, webdesign en klantenservice.

Je kunt je specialiseren in een specifiek vakgebied of een veelzijdige allround virtual assistant worden. Na het voltooien van deze opleiding liggen talloze mogelijkheden binnen handbereik en verover jij de wereld van de virtuele assistentie!
 

Nu bij inschrijving: GRATIS fullcolour handboek 

''in tien stappen naar je eigen zaak''

Ook wanneer je geen eigen zaak wilt starten is het boeiend om je kennis, inzicht en visie op het ondernemen hiermee te vergroten.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma Virtual Assistant opleiding

De volgende onderwerpen komen in deze opleiding Virtual Assistant aan bod: 

 
Virtual Assistant

Deze module introduceert je in de basisprincipes van het beroep van virtual assistant. Je verkrijgt inzicht in de veelzijdigheid van deze rol en leert hoe je praktisch aan de slag kunt als virtual assistant.
 

Office 365

In deze module krijg je gedegen training in het gebruik van de Office 365-programma's, waaronder Word, Excel, PowerPoint, Outlook, OneNote en Teams. Je ontdekt stap voor stap de volledige mogelijkheden van deze veelgebruikte programma’s.

 
Communicatie en Webdesign

De module Communicatie en Webdesign behandelt diverse onderwerpen, waaronder PR, marketing, sociale media en webdesign. Hier leer je hoe je effectief kunt communiceren en webdesignvaardigheden kunt toepassen.
 

Persoonlijke Effectiviteit

In deze module werk je aan je persoonlijke effectiviteit en productiviteit. Je leert niet alleen te handelen in lijn met je doelen, maar ook met je sterke punten, passies en talenten. Dit stelt je in staat om taken efficiënt uit te voeren en doelgerichte resultaten te behalen.
 

Eigen zaak starten? Volg de opleiding Virtual Assistant mét Bedrijfsbeheer: extra voordelig!

Wanneer je naast de opleiding Virtual Assistant ook de opleiding Bedrijfsbeheer volgt, ben je helemaal klaar om je eigen zaak te starten. Dat wil jij toch ook! Je droombeeld van een eigen zaak kan nu werkelijkheid worden.
 

Start je eigen zaak met behulp van onze ervaren ondernemerscoach

De Virtual Assistant opleiding biedt uitstekende kansen voor aspirant-ondernemers. Of je nu vanuit je vertrouwde thuisomgeving in België wilt beginnen of vanaf een exotische locatie aan de andere kant van de wereld, de mogelijkheden zijn grenzeloos!

Droom je van je eigen bedrijf? Die droom hoeft niet langer een droom te blijven. Tijdens deze opleiding tot Virtual Assistant leer je namelijk hoe je dit concreet kunt realiseren. Van financiering tot marktonderzoek, en van belastingen tot het opstellen van een ondernemingsplan, alles komt uitgebreid aan bod.

Na het voltooien van de Virtual Assistant opleiding beschik je over diepgaande kennis van dit boeiende vakgebied. Bovendien ben je volledig voorbereid om met succes je eigen onderneming te starten.

Onze ervaren ondernemerscoach staat altijd voor je klaar met advies en begeleiding, zodat je nooit alleen voor deze spannende uitdaging staat.
 

Korting voor NHA cursisten op eigen domeinnaam en webhosting

Dankzij onze samenwerking met Mijndomein.nl kun je tegen een zeer aantrekkelijk tarief via Mijndomein.nl webruimte en een domeinnaam aanvragen. Een mooie start van je professionele carrière als webdesigner!

DIPLOMA

Diploma

Bij NHA rond jij de cursus Virtual Assistant af op het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je eraan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

NHA-examen kosteloos afleggen

Je kunt deze opleiding afronden met een NHA-examen. Ben je geslaagd voor het examen, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.

Aanmelding
Na aanmelding ontvang je een link waarmee je het examen kunt starten op je computer. Als de voorziene tijd is afgelopen, wordt het examen opgeslagen en verzonden.

Als je de eerste keer niet slaagt voor het NHA-examen, kun je je aanmelden voor een herexamen. Een herexamen kost € 125,-.

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingediend en hiervoor was geslaagd (een gemiddelde van 5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist.


Examengarantie

Wanneer je niet slaagt voor het eerste examen, word je gratis verder opgeleid voor het volgende examen van dezelfde cursus. Je kunt de huiswerkopgaves opnieuw ter correctie indienen en de leraren vragen stellen. Deze examengarantie geldt onder voorwaarde van volledige betaling van de cursus en is niet van toepassing op tussentijds geannuleerde cursussen en zelfstudiecursussen.


Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingediend en na de startdatum aantoonbaar twee keer aan hetzelfde theoretisch examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de leerstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiervoor wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na de inschrijvingsdatum.

Diploma Bedrijfsbeheer

Kies je voor de combinatiecursus inclusief Bedrijfsbeheer van NHA, dan kun je het onderdeel Bedrijfsbeheer afronden met een examen voor het diploma Basiskennis Bedrijfsbeheer.

Dit diploma is sinds 1 september 2018 niet meer verplicht om een eigen zaak te mogen starten in Vlaanderen (nog wel verplicht in Wallonië). Maar een goede kennis van bedrijfsbeheer blijft cruciaal. Voor bvba’s zal het financieel plan dat getoond moet worden aan belang toenemen, en dat zal ook gelden voor andere vennootschapsvormen en eenmanszaken. De startende ondernemer moet ook nog altijd leningen, verzekeringen en vergunningen aanvragen. Bij die aanvragen wordt ook de ‘kwaliteit’ van de startende ondernemer en diens ondernemingsplan mee in rekening genomen.

Voor meer informatie betreffende het examen zoals examendata, uiterlijke aanmelddata en examengelden verwijzen wij je naar de Centrale Examencommissie van de Gewestelijke Overheidsdienst Brussel.

Je kunt je voor dit examen online aanmelden bij:

De Centrale Examencommissie van de Gewestelijke Overheidsdienst Brussel
Dienst Economie, Secretariaat van Ondernemersvaardigheden
Tel: 02 800 35 40
Website: www.Brussel-economie-werk.be


NHA-kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je ontvangt de leszending in delen thuis (zowel bij betaling ineens als bij termijnen) tot de cursus helemaal gereed is. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding Virtual Assistant uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt de lessen in een luxe ringmap thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in België! 

Wanneer je start met deze opleiding Virtual Assistant, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra tof.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

Voor de opleiding Virtual Assistant staat een studieduur van 6 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Volg je de opleiding mét bedrijfsbeheer, dan staat er een studieduur van 12 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week.
 

De Vlaamse overheid betaalt 20% of 30% van het lesgeld, als jouw werkgever voor jou betaalt.

KMO LogoNHA is geregistreerd door de Vlaamse overheid betreffende de KMO-portefeuille.  

De overheid vergoedt middels de kmo-portefeuille soms 20% tot 30% (afhankelijk van de grootte van de onderneming) van het lesgeld aan jouw werkgever.

Deze opleiding komt in aanmerking voor de kmo-portefeuille binnen het thema digitalisering.
 

Vragen?

Bel ons: 032 57 51 91 of stuur ons een e-mail.

ONDERNEMERSCOACH

Uniek bij NHA: Jouw persoonlijke ondernemerscoach!

Hoe begin ik een eigen zaak?

Wanneer je na je cursus direct wil beginnen met het opzetten van jouw eigen zaak, hebben wij een unieke service voor je beschikbaar; een ondernemerscoach.

De ondernemerscoach kun je vragen stellen over het opzetten van een eigen zaak. Denk bijvoorbeeld aan vragen over de financiering, het leggen van contacten met instanties, het opzetten van administratie, het invullen van de benodigde documenten, maar ook vragen die bijvoorbeeld betrekking hebben op de marketing van jouw bedrijf.

Ondernemersplan? Wij helpen je

De ondernemerscoach geeft je terugkoppeling op jouw ondernemersplan. Al onze coaches zijn mensen met ervaring in het voeren van een eigen bedrijf of zijn werkzaam voor banken. Ze zijn gespecialiseerd in het begeleiden van startende ondernemers. Je staat er dus nooit alleen voor!

LESGELD

Lesgeld

Virtual Assistant
6x €116,50 of €699,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
6x 116,50
of €699,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Virtual Assistant + Bedrijfsbeheer
12x €66,60 of €799,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
12x 66,60
of €799,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen

Vragen?

Bel ons: 032 57 51 91. We helpen je graag!

Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
 • Start direct met de cursus
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt!
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!