Personal Assistant  

Nú met GRATIS tablet
Personal Assistant
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
9x
44,35

of 


€399,00
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Inclusief 3 jaar persoonlijke begeleiding
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA instituutsdiploma
 • Studieduur: 9 maanden
ALGEMEEN

Het MT bijstaan binnen een organisatie? Volg de Personal Assistant opleiding en word een waardevolle hulpkracht!

De verwachtingen voor managers en directieleden liggen steeds hoger. Niet gek dus dat mensen in dit soort functies steeds vaker een personal assistant inschakelen. Wil jij deze mensen ontlasten en helpen door dagelijkse bezigheden van ze over te nemen? Dan is de Personal Assistant opleiding iets voor jou!

Als personal assistant spring je bij en neem je het MT werk uit handen, jij bent een echte duizendpoot. In de opleiding Personal Assistant leer je alle theorie en praktische vaardigheden die je nodig hebt om jouw functie goed uit te kunnen voeren.


Neem de next step in je carrière met de Personal Assistant opleiding

Wil jij graag persoonlijk assistent worden? Of ben jij al werkzaam als management assistent of directiesecretaresse en wil je jouw kennis uitbreiden of opfrissen? Dan past de opleiding Personal Assistant perfect bij jou! Deze laagdrempelige opleiding begint bij de absolute basis. Daardoor heb je dus geen specifieke voorkennis nodig om te starten.

Verbeter je administratieve vaardigheden

Met de Personal Assistant opleiding krijg je de mogelijkheid om opgeleid te worden tot een veelzijdige personal assistant. Je kunt als personal assistant werken voor mensen in verschillende functies, zoals managers, directeuren of afdelingshoofden. Je assisteert deze persoon door werk uit handen te nemen en hulp te bieden in de dagelijkse werkzaamheden.  

Tijdens de opleiding Personal Assistant leer je hoe je een strakke en gestructureerde agendaplanning maakt. Je leert zelfstandig zakelijke brieven opstellen en ontdekt wat er bij correspondentie komt kijken. Notuleren, postbehandeling en het archiveren van belangrijke documenten komen ook uitgebreid aan bod in de opleiding. Als persoonlijk assistent ben je tenslotte dagelijks met administratie bezig.   


Word een ster in communiceren

Verder doe je kennis op over communicatie en management. In veel functies is dit een belangrijk aspect. Je verdiept je bijvoorbeeld in PR, evenementorganisatie en het op de juiste manier ontvangen van klanten. Als personal assistant assisteer je immers iemand ook in zijn of haar privé werkzaamheden, zoals het plaatsen van een reservering bij een restaurant, het kopen van cadeaus of het laten stomen van kleding.

Voornamelijk voor de zakelijke werkzaamheden heb je veel kennis nodig. Daar ligt in deze opleiding Personal Assistant dan ook de nadruk op. Deze opleiding zal jou een belangrijk deel van deze kennis aanreiken.

Na de Personal Assistant opleiding weet jij dankzij de praktijkgerichte lesstof precies hoe je iemand zo goed en efficiënt mogelijk ondersteunt!


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma Personal Assistant

Tijdens de opleiding Personal Assistant worden de volgende onderwerpen behandeld;

Secretariaatspraktijk
Je leert alle vaardigheden die onmisbaar zijn voor een personal assistant, zoals agendabeheer, het organiseren van bijeenkomsten, evenementen en reizen, postbehandeling archivering en het ontvangen van bezoekers.

Communicatie & Management      
Voor veel functies is kennis van communicatie en management van groot belang. Dit geldt ook voor de persoonlijk assistent. Tijdens de opleiding Personal Assistant verdiep je je in management en organisatie, PR, bedrijfscommunicatie, marketing, projectmanagement en evenementenorganisatie.

Notuleren
Voor een personal assistant is kennis van notuleren onmisbaar. Om een vergadering correct te kunnen samenvatten heb je specifieke vaardigheden nodig zoals grammaticaal foutloos schrijven, hoofd- en bijzaken scheiden en het objectief samenvatten van opmerkingen.

Zakelijke Correspondentie Nederlands      
Tot slot leer je in de Personal Assistant opleiding zelfstandig en foutloos brieven opstellen en redigeren.

DIPLOMA

Diploma

Bij NHA rond jij de cursus Personal Assistant af op het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je eraan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

NHA-examen kosteloos afleggen

Je kunt deze opleiding afronden met een NHA-examen. Ben je geslaagd voor het examen, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.

Aanmelding
Na aanmelding ontvang je een link waarmee je het examen kunt starten op je computer. Als de voorziene tijd is afgelopen, wordt het examen opgeslagen en verzonden.

Als je de eerste keer niet slaagt voor het NHA-examen, kun je je aanmelden voor een herexamen. Een herexamen kost € 125,-.

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingediend en hiervoor was geslaagd (een gemiddelde van 5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist.


Examengarantie

Wanneer je niet slaagt voor het eerste examen, word je gratis verder opgeleid voor het volgende examen van dezelfde cursus. Je kunt de huiswerkopgaves opnieuw ter correctie indienen en de leraren vragen stellen. Deze examengarantie geldt onder voorwaarde van volledige betaling van de cursus en is niet van toepassing op tussentijds geannuleerde cursussen en zelfstudiecursussen.


Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingediend en na de startdatum aantoonbaar twee keer aan hetzelfde theoretisch examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de leerstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiervoor wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na de inschrijvingsdatum.


NHA-kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je ontvangt de complete opleiding Personal Assistant in één zending thuis als je kiest voor betaling ineens. Of in meerdere zendingen (studie-eenheden) als je kiest voor betaling per maand. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt de lessen in een luxe ringmap thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in België! 

Wanneer je start met de opleiding Personal Assistant, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra tof.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

Voor de opleiding Personal Assistant staat een studieduur van 9 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: 032 57 51 91. We helpen je graag!

LESGELD

Lesgeld

Personal Assistant
9x €44,35 of €399,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
9x 44,35
of €399,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
 • Start direct met de cursus
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt!
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!