Loopbaancoach  

Nú met GRATIS tablet
Loopbaancoach
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
6x
71,50

of 


€429,00
4.7/5

Beoordeeld door 6 student(en)

 • Succesvol naar een eigen bedrijf
 • Recht op 3 jaar persoonlijke studiebegeleiding
 • Kies voor de variant met Bedrijfsbeheer
 • Afronding: NHA instituutsdiploma
 • Studieduur: 6 maanden
ALGEMEEN

Loopbaancoach opleiding: help mensen regie te nemen over hun loopbaan

Werk is een groot onderdeel van het leven. Het is dan ook van belang om het naar je zin te hebben en op een plek te zitten waar je talenten én kwaliteiten voldoende tot hun recht komen. Een loopbaancoach zorgt ervoor dat mensen hun kansen, bedreigingen en loopbaanmogelijkheden leren kennen. Bij NHA kun je een loopbaancoach opleiding volgen zodat jij binnen één jaar als zelfstandige op dat gebied aan de slag kunt.

De arbeidsmarkt is altijd in beweging, en ook als mens blijf je je constant ontwikkelen. Bij werknemers zijn burn-out en bore-out klachten steeds vaker aan de orde. Sommige mensen zitten compleet vastgeroest in een functie terwijl anderen juist ontzettend zoekende zijn in wat ze precies willen in hun loopbaan. Een loopbaancoach kan in deze én andere situaties een adviserende en begeleidende rol spelen.
 

Help mensen met hun levens- en loopbaanvragen

In de loopbaancoach opleiding leer je hoe je het zelflerend vermogen van mensen kunt stimuleren. De verantwoordelijkheid ligt bij de cliënt, maar jij speelt een inspirerende en begeleidende rol hierin. Je helpt mensen in het vinden van antwoorden op zowel levensvragen als loopbaanvragen.

 
Je kunt na de opleiding tot loopbaancoach aan de slag als zelfstandige loopbaancoach, maar je kunt ook in loondienst bij bijvoorbeeld re-integratie bureaus, outplacementbureaus en loopbaancentra. Er liggen ook mogelijkheden binnen HRM afdelingen van grotere bedrijven.

 

Loopbaancoach opleiding: leer optimaal begeleiden

In de opleiding tot loopbaancoach ga je actief aan de slag met alle aspecten die essentieel zijn om werknemers goed te coachen en te begeleiden. Zo werk je aan verschillende thema’s:

 • Keuzebegeleiding: wat wil de cliënt precies?
 • Competentiecoaching: welke competenties zijn nodig en mogelijk om te ontwikkelen, om stappen te zetten richting de ideale loopbaan.
 • Levenscoaching: een stukje zingeving. Hoe kan de cliënt zin geven aan diens werk?
 • Loopbaancounseling: wat remt de cliënt in diens loopbaanontwikkeling, en hoe kan dit worden opgelost?

 

Pragmatisch werken

Je werkt tijdens de cursus met een aantal verschillende denkwijzen, methodieken, instrumenten en modellen die je allemaal helpen in je ontwikkeling tot loopbaancoach. Daarbij ontvang je ook zeer veel praktische tips.
 

Pragmatisch werken vanuit een onderzoekende en respectvolle houding is dan ook de focus.

 
Van systeemdenken tot hulpmodellen en adviestrajecten: als (toekomstig) loopbaancoach focus je op de kwaliteiten van mensen en zet je die zo effectief mogelijk in. Daarbij is het de kunst om barrières weg te nemen.

 

Eigen loopbaancoaching praktijk starten?

Natuurlijk wil je als loopbaancoach ook zelf een succesvolle loopbaan als coach. Heb jij de ambitie om een eigen praktijk te starten? Tijdens de opleiding leer je niet alleen de kneepjes van het vak, maar ook hoe je je eigen coachingspraktijk opzet en een succesvol ondernemer wordt.

 
Zet nu de stap richting loopbaancoach en geef je eigen loopbaan een stevige impuls met de opleiding tot loopbaancoach.

 

Nu bij inschrijving: GRATIS fullcolour handboek 

''in tien stappen naar je eigen zaak''

Ook wanneer je geen eigen zaak wilt starten is het boeiend om je kennis, inzicht en visie op het ondernemen hiermee te vergroten.

Inclusief acht videolessen over coaching

Deze opleiding bevat ook acht uitgebreide videolessen. In de digitale leeromgeving kunnen deze worden gevolgd. Na elke les kun je aan de slag met gerichte oefeningen.

De onderwerpen van deze lessen zijn:

 • wat is coaching;
 • luisteren zonder oordelen;
 • LSD;
 • doelen stellen en motiveren;
 • omgaan met weerstand;
 • feedback geven en ontvangen;
 • gespreksopbouw;
 • evalueren en afsluiten.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma Loopbaancoach

Deze opleiding Loopbaancoach biedt een overzicht van denkwijzen, methodieken en instrumenten en geeft vooral veel praktische tips. Het brengt de beste elementen bijeen en leert je  om pragmatisch te werk te gaan en vooral ook om onderzoekend en respectvol te zijn.

De volgende onderwerpen staan centraal:

 • visie op coaching;
 • aansluiting vinden;
 • systeemdenken en interventiemodel;
 • principes voor coaching;
 • valkuilen in het coachcontact;
 • ontwikkeling vakgebied en hulpmodellen;
 • het loopbaan adviestraject: de intake;
 • loopbaanwaarden;
 • drijfveren;
 • zicht op kwaliteiten en schaduw;
 • keuzebegeleiding;
 • competentie coaching;
 • biografische analyse;
 • werken met het onderbewuste;
 • levenscoaching;
 • counseling en belemmerende overtuigingen.

Deze cursus is ontwikkeld voor iedereen die in een loopbaancoachingsrol actief is of dit op korte termijn wordt of de ambitie heeft zich te ontwikkelen tot loopbaancoach.

Korting voor NHA cursisten op eigen domeinnaam en webhosting

Mocht je voor, tijdens of na de opleiding een eigen zaak starten, dan hoort daar natuurlijk ook een website bij. Dankzij onze samenwerking met Mijndomein kun je als cursist tegen een zeer aantrekkelijk tarief webruimte en een domeinnaam aanvragen.

Eigen zaak starten? Volg aansluitend de cursus Bedrijfsbeheer: extra voordelig!

Wanneer je tevens de cursus Bedrijfsbeheer volgt, ben je helemaal klaar om je eigen zaak te starten! In 15 lessen behandelen we onderwerpen die van belang zijn bij het starten en runnen van een eigen zaak, zoals: tariefberekeningen, ondernemingsvormen, administratie, marketing, websitepromotie, marktonderzoek en het ondernemingsplan.

REVIEWS

Reviews

Dit zijn specifieke reviews over Loopbaancoach, afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

10/10
Loopbaancoach

Ik ben zeer tevreden over de inhoud van de opleiding, ook de combinatie van de boeken met extra lesmateriaal in de map vind ik uitstekend.

8/10
Loopbaancoach

De lespakketten zijn heel helder en volledig opgebouwd om zelf te kunnen verwerken.

10/10
Loopbaancoach

Tot op heden zeer tevreden van de manier van werken

10/10
Loopbaancoach

Bij deze wil ik bevestigen dat de cursus volledig aan mijn verwachtingen voldoet .u hebt er een tevreden klant bij .ook al heb ik maar 2/3 van deze cursus gedaan toch was ik al aan het kijken naar een volgende .enkel de beloofde tablet is nog niet aan gekomen maar die hoop ik ooit wel eens te mogen ontvangen .mvg ***

DIPLOMA

Diploma Loopbaancoach


Een NHA-instituutsdiploma kun je aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Diploma Bedrijfsbeheer

Kies je voor de combinatiecursus inclusief Bedrijfsbeheer van NHA, dan kun je het onderdeel Bedrijfsbeheer afronden met een examen voor het diploma Basiskennis Bedrijfsbeheer.

Dit diploma is sinds 1 september 2018 niet meer verplicht om een eigen zaak te mogen starten in Vlaanderen (nog wel verplicht in Wallonië). Maar een goede kennis van bedrijfsbeheer blijft cruciaal. Voor bvba’s zal het financieel plan dat getoond moet worden aan belang toenemen, en dat zal ook gelden voor andere vennootschapsvormen en eenmanszaken. De startende ondernemer moet ook nog altijd leningen, verzekeringen en vergunningen aanvragen. Bij die aanvragen wordt ook de ‘kwaliteit’ van de startende ondernemer en diens ondernemingsplan mee in rekening genomen.

Voor meer informatie betreffende het examen zoals examendata, uiterlijke aanmelddata en examengelden verwijzen wij je naar de Centrale Examencommissie van de Gewestelijke Overheidsdienst Brussel.

Je kunt je voor dit examen online aanmelden bij:

De Centrale Examencommissie van de Gewestelijke Overheidsdienst Brussel
Dienst Economie, Secretariaat van Ondernemersvaardigheden
Tel: 02 800 35 40
Website: www.Brussel-economie-werk.be

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding nodig.


NHA-kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer op je eigen tempo - waar je maar wilt

Je ontvangt de complete cursus Loopbaancoach in één pakket thuis als je kiest voor betaling ineens. Of in meerdere pakketten als je kiest voor betaling per maand. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke job of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen in gedrukte en digitale vorm

De lessen worden in een luxueuze ringmap met de post naar je thuisadres gestuurd. De leerstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les doorsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving), die het dan weer snel naar je terugstuurt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, een punt en antwoorden op je eventuele vragen.

Kies je voor een cursus met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in België! 

Wanneer je start met de cursus Loopbaancoach, stelt je docent zich persoonlijk aan je voor.

Direct contact met medestudenten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving. Hier kom je in contact met medestudenten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien eens afspreken. Dat maakt het leren extra tof.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • al je punten voor het huiswerk en voor eventuele examens op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met medestudenten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot e-bookbibliotheek van NHA met maar liefst 75 e-books en 41 audioboeken in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

Loopbaancoach

6 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Loopbaancoach + Bedrijfsbeheer:

12 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

De Vlaamse overheid betaalt 20% of 30% van het lesgeld, als jouw werkgever voor jou betaalt.

KMO LogoNHA is geregistreerd door de Vlaamse overheid betreffende de KMO-portefeuille.  

De overheid vergoedt middels de kmo-portefeuille soms 20% tot 30% (afhankelijk van de grootte van de onderneming) van het lesgeld aan jouw werkgever.

Deze opleiding komt in aanmerking voor de kmo-portefeuille binnen het thema personeelsmanagement. 
 

Vragen?

Bel ons: 032 57 51 91 of stuur ons een e-mail.

ONDERNEMERSCOACH

Uniek bij NHA: Jouw persoonlijke ondernemerscoach!

Hoe begin ik een eigen zaak?

Wanneer je na je cursus direct wil beginnen met het opzetten van jouw eigen zaak, hebben wij een unieke service voor je beschikbaar; een ondernemerscoach.

De ondernemerscoach kun je vragen stellen over het opzetten van een eigen zaak. Denk bijvoorbeeld aan vragen over de financiering, het leggen van contacten met instanties, het opzetten van administratie, het invullen van de benodigde documenten, maar ook vragen die bijvoorbeeld betrekking hebben op de marketing van jouw bedrijf.

Ondernemersplan? Wij helpen je

De ondernemerscoach geeft je terugkoppeling op jouw ondernemersplan. Al onze coaches zijn mensen met ervaring in het voeren van een eigen bedrijf of zijn werkzaam voor banken. Ze zijn gespecialiseerd in het begeleiden van startende ondernemers. Je staat er dus nooit alleen voor!

LESGELD

Lesgeld

Loopbaancoach
6x €71,50 of €429,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
6x 71,50
of €429,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Loopbaancoach + Bedrijfsbeheer
12x €44,10 of €529,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
12x 44,10
of €529,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
 • Start direct met de cursus
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt!
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

10/10

Ik ben zeer tevreden over de inhoud van de opleiding, ook de combinatie van de boeken met extra lesmateriaal in de map vind ik uitstekend.

Lees meer »
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!