Jongerencoach  

Nú: met GRATIS tablet
Jongerencoach
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
9x
52,15

of 


€469,00
 • Succesvol naar een eigen bedrijf
 • Recht op 3 jaar persoonlijke studiebegeleiding
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Afronding: NHA instituutsdiploma
 • Studieduur: 6 maanden
ALGEMEEN

Jongeren ondersteunen in hun ontwikkeling? Volg de cursus Jongerencoach

Wil jij graag leren hoe je jongeren kunt ondersteunen en begeleiden in hun ontwikkeling? Wil je ze helpen het beste in zichzelf naar boven te halen en hun talenten volledig te benutten? Met de cursus Jongerencoach leer je precies hoe je dit doet.

Als jongerencoach begeleid je niet alleen jongeren maar ook ouders. Wanneer een kind problemen heeft bij de ontwikkeling of het gedrag heeft dit namelijk ook effect op de ouders. Professionele ondersteuning hierin kan veel voordelen bieden. De cursus Jongerencoach biedt kennis en inzichten die je direct kunt toepassen in de praktijk.

 

Ontwikkeling en opvoeding

Tijdens de cursus Jongerencoach leer je meer over coaching in het algemeen. Je verdiept je in de ontwikkeling en opvoeding van jongeren. Daarnaast leer je meer over het starten van je eigen zaak. De cursus is praktijkgericht. Aan de hand van heldere uitleg en aanvullende voorbeelden ben je in staat de kennis direct toe te passen in de praktijk.

Door de praktische handvatten die de opleiding Jongerencoach biedt kun je na de opleiding problemen in ontwikkeling herkenning. Je weet hoe je een coachtraject opzet en hoe je een eigen zaak kunt starten. Kortom, je kunt jongeren én ouders maximaal begeleiden.

 

Specialiseren met een Jongerencoach opleiding

Om de cursus Jongerencoach te kunnen volgen heb je geen specifieke vooropleiding nodig. Door de laagdrempeligheid van de lesstof kan iedereen met de cursus starten.

De cursus is bijzonder geschikt voor iedereen die meer wilt weten over de ontwikkeling en opvoeding van kinderen, of die zich wilt bekwamen in het coaching vak. Ben je al coach maar wil jij je graag verder specialiseren, of je eigen zaak starten? Ook dan is de cursus Jongerencoach geschikt voor jou.

 

Eigen coachingspraktijk starten

Natuurlijk wil je aan de slag als jongerencoach, bij voorkeur in een eigen zaak. In de cursus leer je wat er nodig is om als zelfstandige te starten, zodat je straks een succesvolle praktijk hebt als jongerencoach.

Kies nu voor een eigen onderneming en start een praktijk als jongerencoach. De ondernemersopleiding Jongerencoach is de ideale eerste stap.

Nu bij inschrijving: GRATIS fullcolour handboek

''in tien stappen naar je eigen zaak''

Ook wanneer je geen eigen zaak wilt starten is het boeiend om je kennis, inzicht en visie op het ondernemen hiermee te vergroten.

Inclusief acht videolessen over coaching

Deze opleiding bevat ook acht uitgebreide videolessen. In de digitale leeromgeving kunnen deze worden gevolgd. Na elke les kun je aan de slag met gerichte oefeningen.

De onderwerpen van deze lessen zijn:

 • wat is coaching;
 • luisteren zonder oordelen;
 • LSD;
 • doelen stellen en motiveren;
 • omgaan met weerstand;
 • feedback geven en ontvangen;
 • gespreksopbouw;
 • evalueren en afsluiten.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma 

De opleiding Jongerencoach is samengesteld uit 2 hoofdonderdelen, de cursus Jongerencoach en de module eigen zaak starten. De module Jongerencoach is verder opgedeeld in 4 verschillende submodules.

Coachen

Tijdens de submodule “Coachen” leer je meer over vakgebied coaching. Onderwerpen zoals het coachtraject, cognitieve psychologie, systeemdenken en attitudes van de coach worden uitgelicht.

Coaching vaardigheden

Naast de basiskennis van het vakgebied leer je in de tweede submodule van de cursus Jongerencoach meer over de vaardigheden van een coach. De module biedt inzichten in de verschillende technieken die ingezet kunnen worden in het werkveld van een jongerencoach. Je leert jongeren helpen en (blijvend) motiveren.

Coachen in ontwikkeling en opvoeding

Ook kennis over de ontwikkeling en opvoeding van jongeren is essentieel voor een jongerencoach. Tijdens de derde submodule komt theorie over psychologische en cognitieve ontwikkeling aan bod en verdiep je je in theorieën rondom deze onderwerpen.

Ontwikkeling en gedragsproblematiek

Elk kind is uniek en dus niet ieder kind ontwikkelt zich op dezelfde manier. De ontwikkeling van jongeren is echter erg belangrijk en zowel interne als externe factoren kunnen een bedreiging vormen. Denk hierbij aan invloeden zoals een echtscheiding en armoede. Of meer ernstige bedreigingen zoals mishandeling. Het is van belang dat de ontwikkeling optimaal ondersteund wordt. Tijdens de vierde submodule leer je daarom meer over de mogelijke oorzaken van een afwijkende ontwikkeling. daarnaast ontdek je wat gedragsproblemen zijn, hoe deze ontstaan en hoe je hiermee omgaat.

Eigen zaak starten

Het tweede hoofdonderdeel van de cursus Jongerencoach is de module eigen zaak starten. Alle aspecten rondom het starten en runnen van een eigen zaak komen volop aan bod. Je leert meer over tariefberekeningen, ondernemingsvormen, administratie, marketing, websitepromotie, marktonderzoek en het ondernemingsplan.

De opleiding Jongerencoach biedt de theoretische kennis die nodig is om je te bekwamen in het vakgebied. Daarnaast bouw je meer zelfkennis en zelfvertrouwen op.

Korting voor NHA cursisten op eigen domeinnaam en webhosting

Mocht je voor, tijdens of na de opleiding een eigen zaak starten, dan hoort daar natuurlijk ook een website bij. Dankzij onze samenwerking met Mijndomein kun je als cursist tegen een zeer aantrekkelijk tarief webruimte en een domeinnaam aanvragen.

Eigen zaak starten? Volg aansluitend de cursus Bedrijfsbeheer: extra voordelig!

Wanneer je tevens de cursus Bedrijfsbeheer volgt, ben je helemaal klaar om je eigen zaak te starten! In 15 lessen behandelen we onderwerpen die van belang zijn bij het starten en runnen van een eigen zaak, zoals: tariefberekeningen, ondernemingsvormen, administratie, marketing, websitepromotie, marktonderzoek en het ondernemingsplan.

DIPLOMA

Diploma Jongerencoach


Een NHA-instituutsdiploma kun je aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Diploma Bedrijfsbeheer

Kies je voor de combinatiecursus inclusief Bedrijfsbeheer van NHA, dan kun je het onderdeel Bedrijfsbeheer afronden met een examen voor het diploma Basiskennis Bedrijfsbeheer.

Dit diploma is sinds 1 september 2018 niet meer verplicht om een eigen zaak te mogen starten in Vlaanderen (nog wel verplicht in Wallonië). Maar een goede kennis van bedrijfsbeheer blijft cruciaal. Voor bvba’s zal het financieel plan dat getoond moet worden aan belang toenemen, en dat zal ook gelden voor andere vennootschapsvormen en eenmanszaken. De startende ondernemer moet ook nog altijd leningen, verzekeringen en vergunningen aanvragen. Bij die aanvragen wordt ook de ‘kwaliteit’ van de startende ondernemer en diens ondernemingsplan mee in rekening genomen.

Voor meer informatie betreffende het examen zoals examendata, uiterlijke aanmelddata en examengelden verwijzen wij je naar de Centrale Examencommissie van de Gewestelijke Overheidsdienst Brussel.

Je kunt je voor dit examen online aanmelden bij:

De Centrale Examencommissie van de Gewestelijke Overheidsdienst Brussel
Dienst Economie, Secretariaat van Ondernemersvaardigheden
Tel: 02 800 35 40
Website: www.Brussel-economie-werk.be

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding nodig.


NHA kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je ontvangt de complete cursus Jongerencoach in één zending thuis als je kiest voor betaling ineens. Of in meerdere zendingen (studie-eenheden) als je kiest voor betaling per maand. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt de lessen in een luxe ringmap thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een cursus met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in België! 

Wanneer je start met de cursus Jongerencoach, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra tof.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

Voor de cursus Jongerencoach staat een studieduur van 6 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Jongerencoach + Bedrijfsbeheer

Voor de cursus Jongerencoach + Bedrijfsbeheer staat een studieduur van 12 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

De Vlaamse overheid betaalt 20% of 30% van het lesgeld, als jouw werkgever voor jou betaalt.

KMO LogoNHA is geregistreerd door de Vlaamse overheid betreffende de KMO-portefeuille.  

De overheid vergoedt middels de kmo-portefeuille soms 20% tot 30% (afhankelijk van de grootte van de onderneming) van het lesgeld aan jouw werkgever.

Vragen?

Bel ons: 03/2575191 of stuur ons een e-mail

LESGELD
Jongerencoach
9x €52,15 of €469,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
9x 52,15
of €469,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Jongerencoach + Bedrijfsbeheer
12x €47,45 of €569,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
12x 47,45
of €569,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Gratis headphone of tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
 • Start direct met de cursus
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt!
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek
Wij helpen je graag verder!
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!