Bedrijfsleider  

Nú: met GRATIS tablet
Bedrijfsleider
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
12x
29,95

of 


€359,00
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Kies voor 3 jaar persoonlijke begeleiding
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA instituutsdiploma
 • Studieduur: 12 maanden
ALGEMEEN

Een bedrijf leiden? Vergroot je vaardigheden met de beroepsopleiding Bedrijfsleider

Je bent graag ‘in charge’? Coördineren zit in je bloed en je overziet situaties snel? Nu alleen nog je kennis uitbreiden en je bent klaar voor de rol van bedrijfsleider. Volg de beroepsopleiding Bedrijfsleider en grijp deze kans met beide handen aan.

Als bedrijfsleider draai je mee in de leiding van een bedrijf. Je bent onderdeel van het managementteam of bent verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken in een vestiging van een bedrijf.

Kennis & vaardigheden

Wat moet je allemaal weten om de functie van bedrijfsleider te vervullen? Of heb je vooral (management)vaardigheden nodig?

Als manager of bedrijfsleider heb je naast leidinggevende capaciteiten ook inzicht nodig in verschillende randgebieden zoals organisatiekunde, marketing en personeelsbeleid.

In de opleiding tot bedrijfsleider verwerf je kennis over vakgebieden waar je mee in aanraking komt.

Een bedrijf managen

Een afdeling managen of een filiaal leiden: je werkt vooral met mensen. Je stuurt mensen aan. Inzicht in menselijk gedrag is dus onontbeerlijk. Je mensenkennis breid je uit tijdens de lessen bedrijfspsychologie.

Leden van het managementteam hebben niet alleen een goed inzicht in menselijke processen. Ze beheersen ook diverse gesprekstechnieken waarmee je oefent in je opleiding.

Verder ontwikkel je ook jouw financieel inzicht. Na de opleiding weet je hoe je omzetresultaten analyseert en hoe je een nieuw initiatief financiert.

Bedrijfsleider worden?

Ontwikkel jezelf tot allround medewerker met leidinggevende vaardigheden en behaal binnen twaalf maanden het attest. Na deze beroepsopleiding kun je aan de slag als bedrijfsleider.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma Bedrijfsleider

Als (aankomend) bedrijfsleider krijg je te maken met diverse afdelingen in een bedrijf. Dit is ook terug te vinden in het vakkenpakket van deze cursus, dat uit verschillende modules is opgebouwd.

Personeelsbeleid

Een bedrijfsleider houdt zich tijdens het leiding geven zowel direct als indirect bezig met personeelsbeleid. Een bedrijf valt of staat met goed personeel, vandaar dat er op dit thema dieper wordt ingegaan. De volgende onderwerpen komen aan de orde: werkprocedures en -instructies, functiebeschrijvingen, werving & selectie, sollicitatiegesprekken, regelgeving betreffende arbeidsovereenkomsten en -voorwaarden, functionering- en beoordelingsgesprekken, opleiding en vorming, werkstress en ten slotte sociale zekerheid.

Bedrijfspsychologie

Deze module behandelt samenwerkingsverbanden tussen personen in een organisatie, waarbij onder andere de relatie tussen superieur en ondergeschikte, besluitvormingsprocessen, conflictsituaties, machtsprocessen en luistervaardigheden aan de orde komen.

Leidinggeven

De module leidinggeven gaat in op communicatie en gesprekstechnieken, behandelt besluitvormingsprocessen en diept het instrueren en motiveren verder uit. De organisatorische kant komt ook aan bod: werkplanning, delegeren, controleren en beheren van werkzaamheden.

Bedrijfsoriëntatie

Deze module behelst allerlei aspecten op het gebied van bedrijfscultuur, bedrijfseconomie, bedrijfskunde, bedrijfsoriëntatie en -organisatie.

Marketing

De module marketing reikt je instrumenten aan om niet alleen de verkoop, maar ook het imago van het bedrijf positief te kunnen ondersteunen. Onderwerpen die aan de orde komen zijn: verkoopbeleid, marktonderzoek, reclame en massamedia.

Bedrijfseconomisch rekenen

In deze module wordt aandacht besteed aan de grondbeginselen van het boekhouden, het analyseren van omzetresultaten, het interpreteren van een balans, financiering en kredieten.

Met deze uitgebreide kennis kun je vol zelfvertrouwen als bedrijfsleider aan de slag. Een bijzonder populaire cursus die je helpt om verderop te komen of om jouw reeds bestaande kennis uit te diepen. Eén van de toppers uit het uitgebreide aanbod van NHA!

DIPLOMA

Diploma Bedrijfsleider

Bij NHA rond jij de cursus Bedrijfsleider af op het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je eraan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

NHA-examen kosteloos afleggen

Je kunt deze opleiding afronden met een NHA-examen. Ben je geslaagd voor het examen, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.

Aanmelding
Na aanmelding ontvang je een link waarmee je het examen kunt starten op je computer. Als de voorziene tijd is afgelopen, wordt het examen opgeslagen en verzonden.

Als je de eerste keer niet slaagt voor het NHA-examen, kun je je aanmelden voor een herexamen. Een herexamen kost € 125,-.

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingediend en hiervoor was geslaagd (een gemiddelde van 5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist.


Examengarantie

Wanneer je niet slaagt voor het eerste examen, word je gratis verder opgeleid voor het volgende examen van dezelfde cursus. Je kunt de huiswerkopgaves opnieuw ter correctie indienen en de leraren vragen stellen. Deze examengarantie geldt onder voorwaarde van volledige betaling van de cursus en is niet van toepassing op tussentijds geannuleerde cursussen en zelfstudiecursussen.


Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingediend en na de startdatum aantoonbaar twee keer aan hetzelfde theoretisch examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de leerstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiervoor wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na de inschrijvingsdatum.


NHA-kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer op je eigen tempo - waar je maar wilt

Je ontvangt de complete cursus Bedrijfsleider in één pakket thuis als je kiest voor betaling ineens. Of in meerdere pakketten als je kiest voor betaling per maand. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke job of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen in gedrukte en digitale vorm

De lessen worden in een luxueuze ringmap met de post naar je thuisadres gestuurd. De leerstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les doorsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving), die het dan weer snel naar je terugstuurt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, een punt en antwoorden op je eventuele vragen.

Kies je voor een cursus met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in België! 

Wanneer je start met de cursus Bedrijfsleider, stelt je docent zich persoonlijk aan je voor.

Direct contact met medestudenten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving. Hier kom je in contact met medestudenten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien eens afspreken. Dat maakt het leren extra tof.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • al je punten voor het huiswerk en voor eventuele examens op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met medestudenten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot e-bookbibliotheek van NHA met maar liefst 75 e-books en 41 audioboeken in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

12 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

De Vlaamse overheid betaalt 20% of 30% van het lesgeld, als jouw werkgever voor jou betaalt.

KMO LogoNHA is geregistreerd door de Vlaamse overheid betreffende de KMO-portefeuille.  

De overheid vergoedt middels de kmo-portefeuille soms 20% tot 30% (afhankelijk van de grootte van de onderneming) van het lesgeld aan jouw werkgever.

Deze opleiding komt in aanmerking voor de kmo-portefeuille binnen het thema personeelsmanagement. 
 

Vragen?

Bel ons: 032 57 51 91 of stuur ons een e-mail.

LESGELD

Lesgeld

Bedrijfsleider
meest gekozen Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
12x 34,95
of €419,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Zonder hulp
12x 29,95
of €359,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
 • Start direct met de cursus
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt!
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!