Nog geen favorieten. Voeg opleidingen toe.

03 / 257 51 91
24 uur/dag bereikbaar voor studieadvies Bel mij
Gratis brochure

Eigen Kledingzaak Starten

Eigen Kledingzaak Starten
Gratis proefles
Inschrijven
12x
33,30
of ineens
€399,00
ALGEMEEN

Modebewust ondernemen? Binnen een jaar start je een eigen kledingzaak

Je houdt van mooie kleding en hebt gevoel voor mode? De cursus Eigen Kledingzaak Starten is de perfecte start voor ondernemers met expertise op het gebied van kleding. Binnen een jaar ben je klaar om een eigen kledingzaak te beginnen. Zo snel kan het gaan.

Tijdens de cursus Eigen Kledingzaak Starten leer je hoe je een kledingzaak opstart en succesvol runt. Je adviseert klanten als de beste en zorgt ervoor dat ze je winkel verlaten met passende kleding en een goed gevoel.

Modeadviseur

Adviseren op modegebied, het is een vak apart. Smaken verschillen en mensen hebben voorkeuren waar je rekening mee moet houden.

Je ziet de juiste technieken om kleding te verkopen en komt te weten hoe je de eigenschappen van kleding aanprijst in het voordeel van de klant.

Van pasvormen en maten tot verschillende stoffen, kleuren en specifieke kenmerken van vrouwen-, mannen- en kinderkleding. Alle onderwerpen betreffende het starten van een kledingzaak komen uitgebreid aan bod.

Eigen kledingzaak starten

Ook op ondernemersvlak leer je de kneepjes van het vak. Van de voorbereiding tot de meest geschikte ondernemingsvorm en het personeelsbeleid.

Met de cursus Eigen Kledingzaak Starten krijg je een praktische handleiding om een succesvol ondernemer te worden in de kledingbranche.

Je vergaart informatie over hoe je klanten werft en hen van het beste kledingadvies voorziet.

Kledingzaak runnen

Na de cursus Eigen Kledingzaak Starten beheers je het ondernemerschap tot in de puntjes en ben je in staat om zelfstandig een kledingzaak te runnen.

handboek eigen zaakTwee modules

Ervaar het beste van twee werelden: de opleiding Eigen Kledingzaak Starten bestaat uit de modules Modeadviseur en Eigen Zaak Starten.

Nu bij inschrijving: GRATIS fullcolour handboek ''in 10 stappen naar je eigen zaak''

PROGRAMMA

Studieprogramma Eigen Kledingzaak Starten

In deze cursus leer je de fijne kneepjes van het vak om een eigen kledingzaak te starten. De cursus bestaat uit de modules Mode Adviseur en Bedrijfsbeheer.


1. Mode Adviseur

Verkopen in de detailhandel is een vak apart. In deze module leer je alles over de verschillende kanten van verkoop, helemaal gericht op modedetailhandel. Het ontstaan en de geschiedenis van de detailhandel, de consument en zijn wensen komen hierbij aan bod. Ook gaan we in op het belang van goede marketing, waarbij het draait om de 6 P's: plaats, presentatie, promotie, personeel, product en prijs. Je leert de verkooptechnieken en alles over eigenschappen van kleding en hoe je die kunt gebruiken in het voordeel van de klant.

Onderwerpen die hier aan de orde komen zijn bijvoorbeeld:

 • Pasvormen en maten
 • Textiel: natuurlijke materialen, kunstmatige materialen, leer en bont
 • Garens, weven, breien
 • Veredelen, decoraties en onderhoud
 • Etikettering
 • Kleur, kleurencirkel en kleurenpaspoort
 • Kleding voor de vrouw, kleding voor de man, kleding voor kinderen
 • Kleding die gebreid is
 • Jeans

 

2. Bedrijfsbeheer

In 18 lessen behandelen we onderwerpen die van belang zijn bij het starten en runnen van een eigen zaak, zoals: tariefberekeningen, ondernemingsvormen, administratie, marketing, websitepromotie, marktonderzoek en het ondernemingsplan.


Het examen voor het officiële vestigingsdiploma

Voor het onderdeel Bedrijfsbeheer doe je  examen bij de Centrale Examencommissie van het Agentschap Ondernemen. Het diploma wat je hiermee kunt behalen, wordt uitgereikt door de Vlaamse overheid en stelt je in staat een eigen zaak op te starten. De nodige tools heb je nu in handen om een succesvol ondernemer te worden. Jouw eigen kledingzaak kan gerealiseerd worden!

DIPLOMA

Diploma Eigen Kledingzaak Starten

Voor het onderdeel Mode Adviseur kun je examen doen voor het Instituutsdiploma.
Voor het onderdeel Bedrijfsbeheer kun je regelmatig examen doen voor het officieel erkende diploma. Je kunt jezelf voor dit examen aanmelden via : http://www.vlaanderenonderneemt.be/inschrijvingsformulier.

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo

Je ontvangt de complete cursus in één zending thuis als je kiest voor betaling ineens. Of in meerdere zendingen (studie-eenheden) als je kiest voor betaling per maand. Hierdoor kun je altijd jouw eigen tempo bepalen. Je bepaalt dus zelf waar, wanneer en hoe je studeert. Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met jouw hobby's. En starten met een studie kan op elke dag van het jaar!

Persoonlijke begeleiding via internet

Met de persoonlijke begeleiding van een deskundige docent sta je er nooit alleen voor. Je kunt de huiswerkopgaven aan het eind van iedere les, voorzien van eventuele vragen, per post of via internet naar jouw eigen privédocent sturen. Deze kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een cijfer. De docent is jouw steun en toeverlaat die jou optimaal begeleidt. Je mag bij alle NHA-opleidingen tot 5 jaar lang gebruik maken van deze studiebegeleiding. Deze service is uniek in België!

Cursusleiding

Wanneer je start met deze beroepsopleiding, stelt jouw persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving. Hier kom je direct in contact met studiegenoten die dezelfde beroepsopleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

ONDERNEMERSCOACH

Uniek bij NHA: Jouw persoonlijke ondernemerscoach!


Hoe begin ik een eigen zaak?

Wanneer je na je cursus direct wil beginnen met het opzetten van jouw eigen zaak, hebben wij een unieke service voor je beschikbaar; een ondernemerscoach.

De ondernemerscoach kun je vragen stellen over het opzetten van een eigen zaak. Denk bijvoorbeeld aan vragen over de financiering, het leggen van contacten met instanties, het opzetten van administratie, het invullen van de benodigde documenten, maar ook vragen die bijvoorbeeld betrekking hebben op de marketing van jouw bedrijf.

Ondernemersplan? Wij helpen je

De ondernemerscoach geeft je terugkoppeling op jouw ondernemersplan. Al onze coaches zijn mensen met ervaring in het voeren van een eigen bedrijf of zijn werkzaam voor banken. Ze zijn gespecialiseerd in het begeleiden van startende ondernemers. Je staat er dus nooit alleen voor!

STUDIEDUUR

Studieduur

12 maanden, uitgaande van een gemiddeld tempo van 3 lessen per maand. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort de studieduur.


Studietijd

Per week moet je rekenen op zo'n 4 uur.

Vooropleiding

Voor deze beroepscursus is geen specifieke vooropleiding vereist.


Leerboeken

Voor deze cursus heb je geen extra leerboeken nodig. NHA heeft alle van belang zijnde stof in de lessen opgenomen. Zo hou je overzicht en bespaar je geld.


Cursusringmap

Bij de lessen ontvang je een fraaie ringmap om jouw lessen in te bewaren.

De Vlaamse overheid betaalt 30% of 40% van het lesgeld, als jouw werkgever voor jou betaalt.

NHA is erkend voor de Vlaamse overheid betreffende de KMO-portefeuille.  

De overheid vergoedt middels de kmo-portefeuille soms 30% tot 40% (afhankelijk van de grootte van de onderneming) van het lesgeld aan jouw werkgever.

Vragen?

Bel ons: 03/2575191 of stuur ons een e-mail

LESGELD

Lesgeld

Eigen Kledingzaak Starten
12x €33,30 of ineens €399,00
Inschrijven
Met hulp
12x 33,30
of ineens €399,00
Inschrijven
Gratis 9 inch tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Met gratis ondernemerscoach
 • Lesgeld terug als je niet slaagt!
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!