Gratis brochure

10 leukste beroepen in België

Nieuws

Oefen jij je droomberoep al uit, of wil je misschien een carrièreswitch maken naar een nieuwe branche? Dan is dit lijstje met top 10 leukste beroepen in België misschien iets voor jou. Wie weet staat jouw (droom)beroep er wel tussen? Of raak je geïnspireerd om een thuisstudie te volgen en je arbeidstoekomst een nieuwe wending te geven?

Droomberoep_dierenverzorger

Wat precies een leuk beroep is, zal bij iedereen verschillen. Dit hangt namelijk samen met je interesses. Iemand die van kinderen houdt, vindt werken in een crèche wellicht een droomjob, terwijl iemand die van reizen houdt juist graag piloot zou willen worden. In het onderstaande lijstje staan 10 leuke beroepen waar bijna iedereen het wel mee eens is.

Is een van deze leuke beroepen wellicht jouw droomberoep?

 

Het leukste beroep: Beroepsfotograaf!

Laten we maar meteen beginnen met het allerleukste beroep volgens de lijst: fotograaf! In dit veelzijdige beroep leg je mooie momenten, voorwerpen of personen vast op de gevoelige plaat. De job houdt niet alleen in dat je fotografeert, maar je gaat ook in gesprek met klanten en je zorgt voor nabewerking van foto’s. Met een fotobewerkingsprogramma zorg je voor het perfecte plaatje. Geen enkele dag is hetzelfde.

Wij bieden drie cursussen in dit vakgebied aan. Welke past bij jou?

 

Kinesist

Kinesist is één van de leukste beroepen die er zijn, volgens veel mensen. Beroepen met sport en bewegen zijn sowieso erg populair. Als kinesist help je mensen die problemen hebben met bewegen of last hebben van lichte lichamelijke pijntjes. Kinesist heeft dan ook een mooie plek in de top 10 leuke beroepen.

Dit is overigens niet het enige beroep in de gezondheidszorg dat in deze top 10 staat. We gaan daarom meteen verder met de volgende:

 

Chirurg

Het fijne aan het beroep Chirurg? Je helpt mensen en je verdient er een aardig salaris mee. Daarbij geeft het veel voldoening wanneer mensen ziek of met lichamelijke problemen bij je melden, en jij ze weer gezond(er) naar huis kunt laten gaan. Het is overigens niet alleen één van de leukste beroepen, maar ook een erg zwaar beroep.

Zo kun je te maken krijgen met mensen die je niet kunt helpen, je maakt lange dagen en je zult er een flinke studie voor moeten volgen.

 

Dierenarts / Dierenverzorger

Werken met dieren is toch een droom van velen? Daarom vallen dierenarts en dierenverzorger ook binnen de top 10 leukste beroepen. Als dierenarts help je zieke dieren weer gezond te maken, en als dierenverzorger kun jij de beste dagelijkse zorg bieden aan dieren.

Wist je dat wij maar liefst twee door het Vlaamse Departement van Dierenwelzijn goedgekeurde thuisstudies aanbieden op dit gebied?

De opleiding Dierenartsassistent en de cursus Dierenverzorging.

Bekijk ze eens, en wie weet kun je dit droomberoep in de nabije toekomst gaan uitoefenen! 


Lees ook: Een kapster met een poezenhotel: dit is het verhaal van Lydia

 

Huisdokter

Nog eentje in de medische hoek: huisdokter of huisarts is ook een van de leukste beroepen. Ook hier ben je weer een helpende hand en kun je het leven van mensen drastisch verbeteren door de juiste diagnose te stellen en ze te behandelen of door te sturen.

 

Film & TV regisseur

Een job in film en tv is iets waar veel mensen van dromen. Je zou denken dat acteur het hoogst zou staan, maar deze staat slechts op plek 15. In de top 10 vind je het beroep van regisseur terug. Als regisseur maak jij je eigen films en tv-shows. Je bedenkt het concept en zorgt dat dit wordt overgebracht op het witte doek.

Wanneer je een job als filmmaker ambieert, dan kun je alvast een stap in de goede richting zetten door de cursus Scenario Schrijver of Digitaal Filmen en Videobewerking te volgen. Dit zijn allebei cursussen die in jouw toekomstige carrière goed van pas zullen komen.

 

Archeoloog

Een job die ook in de top 10 leukste beroepen is terug te vinden: Archeoloog. De tijden van Cleopatra en dinosaurussen zijn al lang vervlogen, maar als archeoloog ben je er dagelijks mee bezig. Opgravingen in binnen- en buitenland maken de puzzel van het verleden compleet. Is archeoloog een droomberoep voor jou?

 

Interieurstylist worden

Ben jij een echte creatieve geest? Dan is deze job misschien wel iets voor jou. Interieurstylist is een droomberoep voor velen. Wanneer je dit beroep uitoefent, help je mensen bij het inrichten van hun woning, ruimte of bedrijf.

Benieuwd naar dit beroep? Met de opleiding Interieurstylist kun jij dit gaan uitoefenen! Of bekijk de cursus Binnenhuisarchitectuur, wanneer je iets minder van de uiterlijke details bent en juist meer van de functionele indeling en grotere veranderingen.  
 

leukste beroep interieurstylist

 Gemaakt door NHA-cursist Ina de Pree

Journalist

Kruip jij graag in de pen? Haal jij de onderste steen boven en wil jij altijd de waarheid boven tafel? Dan is een baan als journalist jou op het lijf geschreven. Je houdt je bezig met inspirerende onderwerpen en mensen. Jij zoekt nieuws en zorgt dat je het op de juiste manier naar de wijde wereld communiceert. Een leuke en uitdagende baan!

Benieuwd of jij je staande kunt houden in de wereld van de journalistiek? Volg dan een cursus Journalistiek bij NHA en kom erachter!

 

Als afsluiter: Kok

Lekker eten, wie houdt er niet van? Ben jij een echte keukenprins(es)? Dan is het leuke beroep van chef kok misschien wel iets voor jou! Je werkt in de keuken van een restaurant en zet je gasten de allerlekkerste gerechten voor. Je kunt natuurlijk ook thuis de kok zijn. Wil jij je kookkunsten verbeteren? Wat dacht je dan van een mooie cursus Bijzonder Koken?


Psst…bak je liever taarten? Kies dan voor de cursus Taarten Maken. Beslist een hit op feestjes en verjaardagen!
Geen fan van zoete delicatessen? In de opleiding Bakker leer je zelf de lekkerste verse broden bakken! Bekijk hier alle bakcursussen.

 

Dit zijn de 10 leukste beroepen van België. Welk beroep zou jij graag willen beoefenen?

Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
  • Start direct met de cursus
  • Studeer op jouw eigen tempo
  • Lesgeld terug als je niet slaagt!
  • Gratis toegang tot de
    NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!