Interieurstylist  

Nú met GRATIS tablet Tijdelijk 10% korting
Interieurstylist
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
6x
44,87

of 


€299,00 €269,10
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Kies voor 3 jaar persoonlijke begeleiding
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA instituutsdiploma
 • Studieduur: 6 maanden
ALGEMEEN

Opleiding interieurvormgeving / interieurstylist volgen

Lijkt interieurvormgever jou een echt droomberoep? Wil je graag je eigen woning smaakvol en optimaal inrichten, maar wil je ook klanten van advies voorzien op het gebied van interieurvormgeving? Volg dan de opleiding Interieurstylist van NHA! Hier leer je alles over het inrichten van ruimtes en woningen, passend bij de wensen van je klant. Van het maken van interieurtekeningen tot het combineren van kleuren en materialen: deze opleiding leert je het beroep van A tot Z.
 

Als interieurvormgever aan de slag

Ambieer jij een carrière in de interieurbranche of wil je op jezelf beginnen? Maak dan nú werk van jouw passie met de cursus Interieurvormgeving. Als interieurvormgever kun je aan de slag bij allerlei soorten bedrijven, van een woonwinkel tot een groot bedrijf in projectinrichting, maar je hebt natuurlijk ook de mogelijkheid om op jezelf te beginnen.

Jij gaat aan de slag met de wensen en behoeften van de klant en je weet iedere ruimte om te toveren tot een passend en trendy geheel.

Tijdens de opleiding Interieurstylist ga je niet alleen aan de slag met het inrichten van woningen, je leert bijvoorbeeld ook hoe je een hotel en kantoorruimte stijlvol en functioneel inricht. Hierdoor leer je hoe je zowel consumenten als bedrijven kunt voorzien van een passend interieuradvies.   

 
Wat leer je in de opleiding Interieurstylist?

Om aan de slag te kunnen als interieurvormgever heb je kennis nodig van diverse onderwerpen. Tijdens de opleiding Interieurstylist begin je bij de basis. Je doet allereerst algemene kennis op over het vak interieurstyling en gaat vervolgens steeds dieper in op onderwerpen zoals vloeren, verf, verlichting, raambekleding enzovoorts.

Met behulp van de theorie ga je vervolgens zelf aan de slag met diverse creatieve opdrachten, waardoor jij jouw vaardigheden als interieurvormgever kunt ontwikkelen.


Praktijkgericht leren

Om jouw klanten interieuradvies te geven en een stylingplan te kunnen voorleggen heb je als interieurvormgever praktische vaardigheden nodig. Tijdens de opleiding ga je dan ook aan de slag met diverse praktijkgerichte opdrachten, zoals het maken van moodboards, een stylingplan, plattegronden, jouw eigen portfolio enzovoorts.


Een passend advies geven

Tijdens de opleiding Interieurstylist leer je hoe je op basis van de wensen en behoeften van jouw klant een passend interieuradvies geeft. Bij dit advies neem je alle aspecten van het interieur mee, zoals vloerbekleding, raambekleding, verlichting, meubelstoffen en natuurlijk ook het budget van jouw klant.

Op basis van jouw advies wordt iedere ruimte omgetoverd tot een stijlvol en functioneel geheel, met als gevolg, een tevreden klant!
 

Voor wie is de cursus interieurvormgeving geschikt?

De opleiding Interieurstylist van NHA geschikt voor iedereen die meer wil weten over interieurstyling of aan de slag wilt als interieurstylist. Na afronding van de cursus interieurvormgeving kun jij op basis van de wensen en behoeften van jouw klanten iedere ruimte stijlvol, trendy én functioneel inrichten.
 

Combineer de opleiding Interieurstylist met SketchUp!

Wil jij je kennis op het gebied van interieurstyling nog verder uitbreiden? Met een 3D-ontwerp laat jij aan jouw klanten op een professionele manier zien hoe hun woning eruit zal zien! En met de opleiding SketchUp leer jij direct hoe je dit doet. Kies ook voor deze voordelige combinatieopleiding Interieurstylist mét SketchUp!


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma Interieurstylist

Tijdens de opleiding Interieurstylist komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • algemene kennis interieurvormgeving;
 • moodboards, technieken en trends;
 • kleuren gebruiken;
 • vloeren;
 • wanden en plafonds;
 • raambekleding;
 • textiel en meubelstoffen;
 • verf en decoraties;
 • verlichting;
 • conceptontwikkeling;
 • ruimte inrichten en visueel maken;
 • plattegronden uitwerken in kleur;
 • portfolio en werkveld.


Naast de theoretische kennis ga je ook aan de slag met het uitwerken van twee projecten. Je doorloopt hierbij de stappen voor het maken van een compleet interieuradvies.

DIPLOMA

Diploma Interieurstylist

Bij NHA rond jij de cursus Interieurstylist af op het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je eraan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

NHA-examen kosteloos afleggen

Je kunt deze opleiding afronden met een NHA-examen. Ben je geslaagd voor het examen, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.

Aanmelding
Na aanmelding ontvang je een link waarmee je het examen kunt starten op je computer. Als de voorziene tijd is afgelopen, wordt het examen opgeslagen en verzonden.

Als je de eerste keer niet slaagt voor het NHA-examen, kun je je aanmelden voor een herexamen. Een herexamen kost € 125,-.

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingediend en hiervoor was geslaagd (een gemiddelde van 5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist.


Examengarantie

Wanneer je niet slaagt voor het eerste examen, word je gratis verder opgeleid voor het volgende examen van dezelfde cursus. Je kunt de huiswerkopgaves opnieuw ter correctie indienen en de leraren vragen stellen. Deze examengarantie geldt onder voorwaarde van volledige betaling van de cursus en is niet van toepassing op tussentijds geannuleerde cursussen en zelfstudiecursussen.


Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingediend en na de startdatum aantoonbaar twee keer aan hetzelfde theoretisch examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de leerstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiervoor wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na de inschrijvingsdatum.


NHA-kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je ontvangt de complete opleiding Interieurstylist in één zending thuis als je kiest voor betaling ineens. Of in meerdere zendingen (studie-eenheden) als je kiest voor betaling per maand. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt de lessen in een luxe ringmap thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in België! 

Wanneer je start met de opleiding Interieurstylist, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra tof.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

De opleiding Interieurstylist duurt 6 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: 032 57 51 91. We helpen je graag!

CREATIES

Creaties van cursisten

Gemaakt door cursist(e) Iris Oudendijk 

 Gemaakt door cursist(e) Elonka Olvers

 Gemaakt door cursist(e) Elly

Gemaakt door cursist(e) Geanne Bouman-Vos

Gemaakt door cursist(e) Madelon Moen

 

Gemaakt door cursist(e) Robson Lima 

Gemaakt door cursist(e) Bianca Kunnen

LESGELD

Lesgeld

Interieurstylist
meest gekozen Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
6x 56,88

€379,00 of €341,10
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Zonder hulp
6x 44,87

€299,00 of €269,10
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Interieurstylist + SketchUp
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
11x 53,96

€659,00 of €593,10
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Zonder hulp
11x 44,10

€539,00 of €485,10
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
 • Start direct met de cursus
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt!
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!