Nog geen favorieten. Voeg opleidingen toe.

03 / 257 51 91
24 uur/dag bereikbaar voor studieadvies Bel mij
Gratis brochure

Dierenartsassistent

Dierenartsassistent
Gratis proefles
Inschrijven
12x
25,00
of ineens
€299,00
5/5

Beoordeeld door 2 student(en)

ALGEMEEN

Werk je graag met dieren? Volg de cursus Dierenartsassistent

Hou je van dieren? Ongetwijfeld, anders was je niet op deze pagina uitgekomen. Dan weet je waarschijnlijk ook dat dierenartsassistent een interessant beroep is. De cursus Dierenartsassistent bereidt je goed voor op dit gevarieerde vak.

Een kater die gesteriliseerd moet worden, een puppy die inentingen nodig heeft of een konijn met gebitsproblemen. Elke dag is anders in een dierenartspraktijk. Als dierenartsassistent ben je de rechterhand van de dierenarts.

Je ondersteunt de arts bij alle dagelijkse werkzaamheden: van het maken van afspraken tot assisteren in de operatiekamer.

Bloed afnemen

In de cursus Dierenartsassistent maak je kennis met de vele facetten van dit beroep. Je leert hoe dierenlichamen werken, maar ook hoe je ziektes kunt herkennen. Je krijgt antwoord op de vraag hoe je een dier moet vasthouden en hoe je bijvoorbeeld bloed afneemt of urineonderzoek doet.

Voeding en verzorging

Als dierenartsassistent ben je voor klanten het eerste aanspreekpunt. Daarom is er in de cursus Dierenartsassistent veel aandacht voor de omgang met de eigenaars van dieren.

Je leert welke tips je aan eigenaars van dieren kunt geven, bijvoorbeeld over voeding en verzorging. Ook omgaan met klachten en slecht nieuws brengen komt uitgebreid aan bod. Soms wordt een dier niet beter en dan hebben de eigenaars ook aandacht nodig.

Wat nog meer?

Je assisteert de dierenarts in de behandel- en operatiekamer. Je weegt dieren, houdt ze vast, dient medicijnen toe, bereidt operaties voor en steriliseert instrumenten. Na een operatie verzorg je het dier en hou je zijn gezondheid in de gaten. De cursus Dierenartsassistent reikt je alle kennis en vaardigheden aan voor deze job met veel verantwoordelijkheid.

Praktijkgericht

Werk je graag met dieren en wil je aan de slag in een dierenartspraktijk? Dan is deze praktijkgerichte cursus een goede keuze.

Zet de eerste stap naar een veelzijdige job. Kies voor de cursus Dierenartsassistent.

PROGRAMMA

Studieprogramma Dierenartsassistent

Je doet in deze boeiende cursus alle nodige kennis op die een dierenartsassistent hoort te kennen. De cursus neemt je stap voor stap mee in jouw leerproces, zonder je te overladen met informatie. Je leert in deze praktijkgerichte cursus onder andere:

Hoe dierenlichamen werken

Waar zit het hart bij een hond? Hoe werkt het spijsverteringsstelsel van een konijn of paard? Dit zijn slechts enkele onderwerpen waarop de cursus dierenartsassistent uitgebreid ingaat.

Zieke dieren herkennen

Zoals mensen soms kribbig zijn bij pijn, zo kunnen dieren bij ziekte ook geïrriteerd zijn, of zelfs agressief worden en aanvallen. De cursus behandelt daarom uitgebreid ziekteleer, waarin onder andere bacteriën, virussen, schimmels, parasieten, protozoën, prionen en zoönosen worden toegelicht.

Onderzoekstechnieken toepassen

Technieken zoals bloed afnemen, urineonderzoek en röntgenfotografie worden helder in beeld gebracht waardoor deze kunnen worden toegepast in de praktijk.

Veilig en hygiënisch werken

Omdat de dierenartsassistent dagelijks met veel bacteriën in aanraking komt, is het goed omgaan met gesteriliseerde instrumenten en apparaten in de laboratoriumruimte erg belangrijk.

Medicijnen en voeding kennen

Je leert in deze praktische cursus hoe je veilig omgaat met medicijnen, welke medicijnwetgeving geldt en hoe je de voorraad goed moet beheren. Bovendien verneem je alles over voeding voor verschillende diersoorten.

Met de eigenaars van de dieren omgaan

Je bent vaak het eerste aanspreekpunt voor klanten die je om advies zullen vragen, bijvoorbeeld over medicijngebruik of voeding. Ook leer je hoe je klanten telefonisch te woord staat, hoe je omgaat met boze klanten en hoe je slecht nieuws brengt wanneer dit nodig is.

Deze uitgebreide, professionele cursus behandelt de vele aspecten van het beroep van de dierenartsassistent. Je kunt meteen aan de slag in een dierenkliniek of dierenpraktijk!

DIPLOMA

Diploma Dierenartsassistent

Je kunt examen doen voor het NHA instituutsdiploma.

Een Getuigschrift kun je aanvragen als je al jouw huiswerk ingezonden hebt en gemiddeld voldoende scoorde (5,5 of hoger).

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo

Je ontvangt de complete cursus in één zending thuis als je kiest voor betaling ineens. Of in meerdere zendingen (studie-eenheden) als je kiest voor betaling per maand. Hierdoor kun je altijd jouw eigen tempo bepalen. Je bepaalt dus zelf waar, wanneer en hoe je studeert. Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met jouw hobby's. En starten met een studie kan op elke dag van het jaar!

Persoonlijke begeleiding via internet

Met de persoonlijke begeleiding van een deskundige docent sta je er nooit alleen voor. Je kunt de huiswerkopgaven aan het eind van iedere les, voorzien van eventuele vragen, per post of via internet naar jouw eigen privédocent sturen. Deze kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een cijfer. De docent is jouw steun en toeverlaat die jou optimaal begeleidt. Je mag bij alle NHA-opleidingen tot 5 jaar lang gebruik maken van deze studiebegeleiding. Deze service is uniek in België!

Cursusleiding

Wanneer je start met deze beroepsopleiding, stelt jouw persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving. Hier kom je direct in contact met studiegenoten die dezelfde beroepsopleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

STUDIEDUUR

Studieduur

12 maanden bij een gemiddeld tempo van 3 lessen per maand. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de cursusduur.

Vooropleiding

Voor de cursus Dierenartsassistent is geen specifieke vooropleiding vereist.

Vooropleiding

Voor deze beroepscursus is geen specifieke vooropleiding vereist.


Leerboeken

Voor deze cursus heb je geen extra leerboeken nodig. NHA heeft alle van belang zijnde stof in de lessen opgenomen. Zo hou je overzicht en bespaar je geld.


Cursusringmap

Bij de lessen ontvang je een fraaie ringmap om jouw lessen in te bewaren.

De Vlaamse overheid betaalt 30% of 40% van het lesgeld, als jouw werkgever voor jou betaalt.

NHA is erkend voor de Vlaamse overheid betreffende de KMO-portefeuille.  

De overheid vergoedt middels de kmo-portefeuille soms 30% tot 40% (afhankelijk van de grootte van de onderneming) van het lesgeld aan jouw werkgever.

Vragen?

Bel ons: 03/2575191 of stuur ons een e-mail

REVIEWS

Reviews

5/5
Dierenartsassistent

super! boeiend en leerrijk

5/5
Dierenartsassistent

de lessen zijn zo opgesteld dat iemand zonder medische kennis of hogere studies te moeten hebben gedaan ook kan volgen en begrijpen

LESGELD

Lesgeld

Dierenartsassistent
meest gekozen Met hulp
12x 29,10
of ineens €349,00
Inschrijven
Zonder hulp
12x 25,00
of ineens €299,00
Inschrijven
Gratis 9 inch tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
  • Lesgeld terug als je niet slaagt!

Dierenartsassistent
5/5

super! boeiend en leerrijk

Lees meer »
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!