Gratis brochure

Dit zijn de beste fotobewerkingsprogramma's

Wil jij leren hoe je het beste uit iedere foto kunt halen? Misschien werk je als fotograaf of maak je voor je hobby graag foto’s. Om goede foto’s af te leveren is een goed fotobewerkingsprogramma onmisbaar. Maar welk programma is nou het beste? Er zijn er allerlei programma’s op de markt en sommige zijn zelfs gratis. Wij hebben een aantal van de beste fotobewerkingsprogramma’s op een rij gezet.

Voor je besluit over te gaan tot aankoop van een fotobewerkingsprogramma is het handig om te bedenken wat je allemaal met de software wilt kunnen doen. De meeste fotobewerkingsprogramma’s beschikken over een flink aantal opties. Wil je bijvoorbeeld oneffenheden en rode ogen verwijderen, kleuren corrigeren of instellingen als helderheid en contrast aanpassen? Of wil je kunnen werken met lagen en maskers?

 

Gratis fotobewerkingsprogramma: Gimp

Gimp is een uitstekende keuze voor een beginnende fotograaf. Dit fotobewerkingsprogramma is bovendien gratis. Ondanks dat de software gratis is biedt het vele opties en is daarom ook geschikt voor fotografen die al meer ervaring hebben. Daardoor staat Gimp ook bekend als het beste gratis fotobewerkingsprogramma dat er is.  

Wil je direct starten met Gimp? Dan is het handig om een goede cursus Gimp Fotobewerking te volgen. Zo leer je alle belangrijke functies van de software kennen en kost het je minder tijd om wegwijs te worden in het programma. Je zult versteld staan wat je allemaal met Gimp kunt!

 

Adobe Photoshop: het bekendste fotobewerkingsprogramma

Iedereen is bekend met Photoshop. Dit fotobewerkingsprogramma is zo populair dat het zelfs als werkwoord wordt gebruikt. Dat is zeker niet zonder reden, want de software heeft heel veel opties voor fotobewerking. Maar je kunt er nog veel meer mee, je kunt er zelfs grafische ontwerpen en animaties mee maken.

Dankzij de vele mogelijkheden is Photoshop niet alleen geschikt voor fotografen, maar bijvoorbeeld ook voor designers. Een goede cursus die je alle ins en outs over dit fotobewerkingsprogramma leert is dus geen overbodige luxe. In de cursus Photoshop van NHA leer je werken met de verschillende tools en leer je werken met selecties, maskers, lagen en kleuren. Ook het maken van GIF-bestanden, 3D-objecten en illustraties komt in de cursus aan bod. Perfect dus als je met Photoshop wilt beginnen!

 

Leer werken met presets in Adobe Lightroom

Lightroom is ook een fotobewerkingsprogramma van Adobe, maar bestaat nog niet zo lang als Photoshop. Toch is het programma erg populair. Het is erg handig om snel een grote hoeveelheid foto’s te bewerken of om globale aanpassingen mee te doen. Het is daardoor bijzonder geschikt voor fotografen.

In Lightroom wordt veel gebruik gemaakt van presets. Dit is een makkelijke manier om veelgebruikte instellingen op te slaan en zo snel toe te passen op meerdere foto’s. Je kunt in dit programma ook altijd terug naar het origineel en kun je er makkelijk foto’s mee beheren en organiseren. Wil jij foto’s leren bewerken in dit fotobewerkingsprogramma? Volg dan de cursus Lightroom van NHA.

 

Photoshop Elements: een goedkoper alternatief  

Wil je kennis maken met Photoshop maar niet voor de volledige versie betalen? Photoshop Elements is dan een goedkoper alternatief. In de cursus Digitale Fotografie en Beeldbewerking leer je werken met dit fotobewerkingsprogramma. Daarnaast verdiep je je ook in digitale fotografie zodat je leert om je onderwerpen optimaal in beeld te brengen. Deze cursus leert je anders naar je omgeving kijken en leert je daarnaast de fijne kneepjes van nabewerking.

 

Met welk fotobewerkingsprogramma ga jij leren werken? Vraag een gratis proefles aan en ontdek of de cursus iets voor jou is!

Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
  • Start direct met de cursus
  • Studeer op jouw eigen tempo
  • Lesgeld terug als je niet slaagt!
  • Gratis toegang tot de
    NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!