Gratis brochure

Dierenverzorging  

Nú: met GRATIS tablet Alleen in januari 10% korting
Dierenverzorging
Vlaanderen_is_diervriendelijk_oker
Adviesgesprek Gratis proefles
Inschrijven 15 dagen gratis proberen
6x
26,90
of ineens
€179,00 €161,10
4/5

Beoordeeld door 15 student(en)

 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Kies voor 5 jaar persoonlijke begeleiding
 • Start binnen enkele minuten
ALGEMEEN

Dierenliefhebber? Vergroot je kennis met de cursus Dierenverzorging

Ben je een dierenliefhebber en heb je één of meerdere huisdieren? Of werk je beroepsmatig met dieren? De cursus Dierenverzorging geeft je inzicht in het omgaan met dieren.

Huisdieren spelen in het leven van veel mensen een belangrijke rol: een hond, kat, knaagdier of zelfs goudvis maakt deel uit van het gezin, maar vaak ontbreekt de kennis.

Weet je bijvoorbeeld waarom een kat spint? Mag een hond mee-eten met het gezin? Is een ronde kom wel goed voor je goudvis? Kortom, hoe zorg je voor een tevreden en gezond huisdier?

Van hond tot cavia

In de cursus Dierenverzorging komen alle populaire huisdieren uitgebreid aan bod: honden, katten, paarden, konijnen, cavia's, vogels, schildpadden, schapen, kippen, vissen, enzovoort. Dit maakt de cursus extra afwisselend en het zorgt ervoor dat je uitgroeit tot een ware dierenkenner.

De cursus is uitermate leerzaam voor huisdierbezitters, maar ook een aanrader wanneer je overweegt een huisdier te kopen. Een goede voorbereiding is immers noodzakelijk.

Heb je op je werk regelmatig te maken met dieren? Dan levert de cursus je een schat aan praktische informatie.

Lichaamstaal

Je leert over het gedrag van dieren en hun leefomgeving. Je leert de lichaamstaal verstaan, zodat je dieren beter gaat begrijpen. Je staat stil bij huisvestingsvragen: waar moet je op letten en hoe hou je hokken, manden en kooien proper?

Ziektes herkennen

In de cursus is er volop aandacht voor de verzorging van het gezonde dier: de verzorging van de huid, vacht en veren, het gebit en de nagels. Maar je ontdekt ook hoe je herkent of een dier ziek is en hoe je een ziek dier optimaal verzorgt.

Kom je beroepshalve met dieren in aanraking, dan is het onderwerp wet- en regelgeving ook belangrijk. Wil je bijvoorbeeld bij een kinderboerderij, een asiel, de dierenbescherming of dierenwinkel werken? Dan komt de kennis van de cursus Dierenverzorging je zeker van pas.

Meer plezier

De cursus Dierverzorging is zeer compleet. Na de cursus kun je nog beter voor je huisdier zorgen en daar beleef je op korte en lange termijn veel plezier aan. Volg de cursus Dierenverzorging.

 

Erkende opleiding

Deze opleiding is erkend door het Vlaamse Departement van Dierenwelzijn. 

PROGRAMMA

Studieprogramma Dierenverzorging

Gedrag en leefomgeving

Je leert hierin veel over het gedrag, de bouw en de herkomst van gezelschapsdieren en over allerlei diersoorten en rassen. Met deze kennis kun je er voor zorgen dat dieren zich prettig voelen. Ook leer je de lichaamstaal verstaan, waardoor je dieren beter gaat begrijpen.

Huisvesting

Er is veel keuze op het gebied van huisvesting. Waar moet je bij aanschaf op letten? Is alles wel goed hygiënisch schoon te houden? Hoeveel dieren mogen erin? Hoe richt je een hok, kooi, mand enzovoort het beste in? Dit zijn slechts enkele van de vele boeiende onderwerpen die hierin worden behandeld.

Gezondheidszorg

Ruime aandacht voor de verzorging van het gezonde dier: de verzorging van de huid, vacht en veren, het gebit en de nagels. Door een verzorgingsplan te maken worden er geen belangrijke zaken vergeten. Maar hoe herken je nu of een dier ziek is? Allerlei ziekten, ziekteoorzaken en ziektepreventie komen aan bod. Met deze kennis kun je zieke dieren optimaal verzorgen.

Fantastische, leuke cursus voor werk en hobby!

DIPLOMA

Diploma Dierenverzorging

Bij NHA rond jij de cursus Dierenverzorging af in het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je er aan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

NHA-examen kosteloos afleggen

Deze opleiding kun je afronden met een NHA-examen. Ben je geslaagd voor het examen, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.


Aanmelding
Na aanmelding ontvang je een link waarmee je het examen kunt starten op je computer. Als de examentijd is afgelopen, wordt het examen opgeslagen en verzonden.
Indien je de eerste keer niet slaagt voor het NHA-examen, dan kun jij je aanmelden voor een herexamen. Een herexamen kost € 125,-.

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist.


Examengarantie

Wanneer je die niet slaagt voor het eerste examen, word je gratis verder opgeleid voor het volgende examen van dezelfde cursus. Je kunt de huiswerkopgaven opnieuw ter correctie indienen en de leraren vragen stellen. Deze examengarantie geldt onder voorwaarde van volledige betaling van de cursus en is niet van toepassing voor tussentijds opgezegde cursussen en zelfstudiecursussen.


Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling van het lesgeld is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingestuurd en na de startdatum aantoonbaar 2x aan één theorie-examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de lesstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiertoe wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na inschrijfdatum.

ZO STUDEER JE

Zo studeer je

Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je ontvangt de complete cursus Dierenverzorging in één zending thuis als je kiest voor betaling ineens. Of in meerdere zendingen (studie-eenheden) als je kiest voor betaling per maand. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt de lessen in een luxe ringmap thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen. Je mag bij alle NHA-opleidingen 5 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in België! 

Wanneer je start met de cursus Dierenverzorging, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra tof.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • je digitale coach activeren om je extra te stimuleren;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen.

STUDIEDUUR

Studieduur

6 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

De Vlaamse overheid betaalt 20% of 30% van het lesgeld, als jouw werkgever voor jou betaalt.

KMO LogoNHA is geregistreerd door de Vlaamse overheid betreffende de KMO-portefeuille.  

De overheid vergoedt middels de kmo-portefeuille soms 20% tot 30% (afhankelijk van de grootte van de onderneming) van het lesgeld aan jouw werkgever.

Vragen?

Bel ons: 03/2575191 of stuur ons een e-mail

REVIEWS

Reviews

5/5
Dierenverzorging

De Cursus is duidelijk , en overzichtelijk doch niet alle vragen zijn terug te vinden in de cursus . Dus wat opzoek werk is vereist. Ik heb gekozen voor een opleiding met begeleiding maar ik heb na een week nog niets gehoord van mijn begeleidster na het insturen van mijn eerste test .

4/5
Dierenverzorging

Cursus is duidelijk en zit goed in elkaar. Lessen worden jammergenoeg helemaal niet binnen de afgesproken tijden verbeterd.

4/5
Dierenverzorging

Er staan enkele fouten in de cursus en is een andere volgorde dan online. Het duurt lang voor je reactie krijgt op vragen. Voor de rest wel interessant en leerrijk. Heel duidelijk beschreven ,kleine hoofdstukken. Gemakkelijk te volgen zonder enige voorkennis .

3/5
Dierenverzorging

Alle diersoorten onder 1les en niet onderverdelen onder de 24 lessen is veel overzichtelijker. Meer gebruikelijker inzetten wat nodig is voor in een winkel te werken of asiel enz

LESGELD

Lesgeld

Dierenverzorging
meest gekozen Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 5 jaar lang begeleiding!
6x 29,90
€199,00 of ineens €179,10
Inschrijven
15 dagen gratis proberen
Zonder hulp
6x 26,90
€179,00 of ineens €161,10
Inschrijven
15 dagen gratis proberen
Gratis 9 inch tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt!
 • Start direct met de cursus
Wij helpen je graag verder!

5/5

De Cursus is duidelijk , en overzichtelijk doch niet alle vragen zijn terug te vinden in de cursus . Dus wat opzoek werk is vereist. Ik heb gekozen voor een opleiding met begeleiding maar ik heb na een week nog niets gehoord van mijn begeleidster na het insturen van mijn eerste test .

Lees meer »
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!