Bakker  

Nú: met GRATIS tablet
Bakker
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
6x
66,50

of 


€399,00
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Inclusief 3 jaar persoonlijke begeleiding
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA instituutsdiploma
 • Studieduur: 6 maanden
ALGEMEEN

Het lekkerste brood bak je zelf; volg de opleiding Bakker!

Breng jij thuis uren door in de keuken om nieuwe bakrecepten uit te proberen? Of heb je er altijd al van gedroomd om bakker te worden? Dan past de Bakker opleiding perfect bij jou! Leer hoe je zelf de lekkerste broden bakt en geniet elke ochtend van een heerlijk ontbijt!

Wat is er nou lekkerder dan de geur van vers gebakken brood in de ochtend? Jij wordt ontzettend gelukkig van heerlijk zacht deeg met de perfecte krokante korst. Ontdek in de opleiding Bakker alles over bakken, van gist tot luxe suikerbrood. Een cursus voor de échte broodliefhebber.

Bak brood als een professional

Wil jij je eigen verse brood leren bakken? Of bak jij al regelmatig zelf je broden? Ben je toe aan de volgende stap en wil je jouw kennis over broodsoorten en ingrediënten uitbreiden en carrière maken als bakker? Dan past deze Bakker opleiding van NHA perfect bij jou!

De bakkersopleiding begint bij de absolute basis, dus ook als jij nog nooit in de keuken hebt gestaan kun jij leren hoe je de lekkerste broden bakt. Na deze Bakker opleiding kun jij zowel voor je hobby als beroep aan de slag met gist, zetmeel, rogge en mais.

Ga praktisch aan de slag in de opleiding Bakker     

In de opleiding Bakker zijn de lessen van professioneel niveau en zijn ze opgesteld voor de échte broodliefhebber. Je leert zelf de lekkerste broden bakken in je eigen keuken en hoeft dus nog geen professional te zijn. In de Bakker opleiding ga jij praktisch aan de slag.

De juiste achtergrondkennis is onmisbaar om te leren hoe je het perfecte brood bakt. Daarom leer je eerst alles over de verschillende ingrediënten en hun functies. Tijdens de Bakker opleiding komen ook de nodige materialen, verschillende technieken en hygiënevoorschriften uitgebreid aan bod. Zo ben jij optimaal voorbereid!    


Ontdek de geheimen van de bakkerskunst  

Wanneer je de vaktechnische kennis beheerst ga je aan de slag met je eigen broden. Na de opleiding Bakker weet jij hoe je (zuur)desembrood bakt en welke bijzondere granen jij kunt gebruiken voor de lekkerste recepten. Van krokant kleinbrood tot internationale recepten voor luxe broden.

Je verdiept je niet alleen in recepten, ingrediënten en de werkwijze van een bakker, maar je ontdekt ook de geschiedenis van de producten. In de Bakker opleiding maak je kennis met de verschillende soorten ovens en leer je hoe jij het perfecte brood bakt.

Geen enkel brood kent meer geheimen voor jou nadat je de opleiding Bakker hebt afgerond. Schrijf je vandaag nog in voor de opleiding en leer hoe jij je eigen broden bakt!     


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieduur

Leer alles wat je moet weten om de lekkerste broden te bakken. In de Bakker opleiding komen de volgende onderwerpen uitgebreid aan bod:   

 • Alle verschillende ingrediënten
 • Brood met gist
 • Brood met desem
 • Kleinbrood
 • Luxe broden
 • Keuring en kwaliteit
 • Internationaal brood 
DIPLOMA

Diploma

Bij NHA rond jij de cursus Bakker af op het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je eraan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

NHA-examen kosteloos afleggen

Je kunt deze opleiding afronden met een NHA-examen. Ben je geslaagd voor het examen, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.

Aanmelding
Na aanmelding ontvang je een link waarmee je het examen kunt starten op je computer. Als de voorziene tijd is afgelopen, wordt het examen opgeslagen en verzonden.

Als je de eerste keer niet slaagt voor het NHA-examen, kun je je aanmelden voor een herexamen. Een herexamen kost € 125,-.

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingediend en hiervoor was geslaagd (een gemiddelde van 5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist.


Examengarantie

Wanneer je niet slaagt voor het eerste examen, word je gratis verder opgeleid voor het volgende examen van dezelfde cursus. Je kunt de huiswerkopgaves opnieuw ter correctie indienen en de leraren vragen stellen. Deze examengarantie geldt onder voorwaarde van volledige betaling van de cursus en is niet van toepassing op tussentijds geannuleerde cursussen en zelfstudiecursussen.


Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingediend en na de startdatum aantoonbaar twee keer aan hetzelfde theoretisch examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de leerstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiervoor wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na de inschrijvingsdatum.


NHA-kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je ontvangt de complete opleiding Bakker in één zending thuis als je kiest voor betaling ineens. Of in meerdere zendingen (studie-eenheden) als je kiest voor betaling per maand. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt de lessen in een luxe ringmap thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in België! 

Wanneer je start met de opleiding Bakker, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra tof.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

Voor de opleiding Bakker staat een studieduur van 6 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

De Vlaamse overheid betaalt 20% of 30% van het lesgeld, als jouw werkgever voor jou betaalt.

KMO LogoNHA is geregistreerd door de Vlaamse overheid betreffende de KMO-portefeuille.  

De overheid vergoedt middels de kmo-portefeuille soms 20% tot 30% (afhankelijk van de grootte van de onderneming) van het lesgeld aan jouw werkgever.

Deze opleiding komt in aanmerking voor de kmo-portefeuille binnen het thema beroepsspecifieke competenties.
 

Vragen?

Bel ons: 032 57 51 91 of stuur ons een e-mail.

LESGELD

Lesgeld

Bakker
6x €66,50 of €399,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
6x 66,50
of €399,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
 • Start direct met de cursus
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt!
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!