Nog geen favorieten. Voeg opleidingen toe.

03 / 257 51 91
24 uur/dag bereikbaar voor studieadvies Bel mij
Gratis brochure

Scenario Schrijver

Scenario Schrijver
Gratis proefles
Inschrijven
6x
66,50
of ineens
€399,00
ALGEMEEN

Een rijke geest en vlotte pen? Word scenarioschrijver

De Aanslag, The Godfather, Heat… Een goede film laat je alles om je heen vergeten. Wil je leren hoe je een ijzersterk script schrijft? Inclusief spanningsboog, opbouw van hoofdpersonages en gelaagdheid in het verhaal? In de cursus leer je hoe je een intrigerend en verrassend scenario schrijft.

Je leert hoe je creatieve ideeën voor een verhaal omzet in een professioneel script.

Wat onderscheidt een goede, geloofwaardige verhaallijn van een clichématig verhaal? Hoe zorg je voor een spanningsboog? En hoe schrijf je een spannende dialoog? Dit en meer leer je in de cursus Scenario schrijver.

Creatief schrijven

Als scenarioschrijver schrijf je verhalen voor films, comedy’s, documentaires en tv-series. Scenarioschrijven vereist discipline, doorzettingsvermogen en een creatieve, vlotte pen. Specifieke voorkennis? Mag, maar is niet nodig.

Karakters tot leven brengen

Je leert over de verschillende genres die er zijn en wat de kenmerken zijn. Je creëert karakters en gaat aan de slag met het finetunen van jouw eigen verhaal.


Inspiratie

Je leert hoe je inspiratie opdoet en hoe je deze inspiratie omzet in een krachtig verhaal. Wie weet schuilt er wel een geweldig scenario in je vriendenkring of familie.

Dialoog schrijven

Een pakkende dialoog schrijven, dat is meer dan twee personages die met elkaar praten. Je krijgt tips over hoe je veelvoorkomende valkuilen vermijdt en hoe je originele invalshoeken kiest.

Een ervaren scenarioschrijver begeleidt je bij het schrijfproces. Na de cursus Scenarioschrijver weet je hoe je inspeelt op de verwachtingen van de doelgroep en tegelijkertijd op een aangename verrast.

Netwerk opbouwen

Wil je voet aan de grond krijgen in de filmwereld? Je leert hoe je het juiste netwerk opbouwt en in contact komt met mensen in de wereld van film en tv.

Ook krijg je in de cursus Scenarioschrijver 10 lessen over het starten van een eigen zaak. Zodat je succesvol scenario’s kunt verkopen als ondernemer. De droom van menig creatieve schrijver… is binnen handbereik.

handboek eigen zaakKom maar op met je unieke verhaalidee en ga aan de slag als scenarioschrijver.

Nu bij inschrijving: GRATIS fullcolour handboek ''in 10 stappen naar je eigen zaak''

PROGRAMMA

Studieprogramma Scenario Schrijver

In deze cursus Scenario Schrijver leer je de kunst van het scenario schrijven, zowel voor films als voor tv-programma's.

Inspiratie- Zit er een fantastisch scenario verborgen in de geschiedenis van jouw familie? Dit kan zo zijn en wij leren je hoe je dit op papier zet.

Dialoog- Heb je ooit geprobeerd om een scenario te schrijven en bleek achteraf dat alle karakters op elkaar leken? Maak je geen zorgen, dit is een veelvoorkomend probleem en wij leren je hoe je dit kunt vermijden.

Genre- Weet je niet zeker of jouw scenario onder science fiction of fantasie valt? Wij leren je hoe je jouw genre uitkiest, jouw doelgroep bereikt en een fantastisch scenario schrijft.

Scenes opzetten- Weet je hoe een achtergrond of decor de perceptie en verwachtingen van het publiek kan beïnvloeden? Onze cursus leert je hoe je de juiste achtergrond kiest voor jouw meesterwerk.

Formats- Wist je dat scenario's zeer nauwkeurig moeten worden uitgewerkt? In onze cursus leer je hoe je jouw werk op een professionele manier kunt presenteren. Veel scenario's worden afgewezen omdat ze niet in het juiste formaat worden aangeleverd. We leren je hoe je dit vermijdt.

Marketing- Als je kans wilt maken op een vertoning van jouw werk op het scherm dan dien je op de hoogte te zijn van de manier waarop de film- en tv-industrie werkt. Onze cursus Scenario Schrijver leert je alles over het zoeken van de juiste personen, hoe je deze personen benadert en hoe je deze mensen kunt overtuigen van de kwaliteit van jouw werk. Leraren, journalisten, managers, huisvrouwen….alles wat je nodig hebt is dat ene unieke idee voor een verhaal en er gaat een nieuwe wereld voor jou open. Gedrevenheid, talent en een portie geluk spelen een rol bij jouw slagen als scenario schrijver. De kennis en geheimen die je nodig hebt vind je in deze fantastische cursus van NHA!

Eigen zaak starten? Volg dan aansluitend de cursus Bedrijfsbeheer: extra voordelig!

Wanneer je tevens de cursus Bedrijfsbeheer volgt, kun je zelfstandig aan de slag! Je kunt met dit officiële vestigingsgetuigschrift je eigen zaak starten en eigen baas worden. Dat wil jij toch ook! Je droombeeld van een eigen zaak kan nu werkelijkheid worden!

DIPLOMA

Diploma Scenario Schrijver

Je kunt het NHA instituutsdiploma aanvragen als je al jouw huiswerk ingezonden hebt en gemiddeld voldoende scoorde (5,5 of hoger). 

Wanneer je ook de cursus Bedrijfsbeheer volgt, kun je na afloop het examen Bedrijfsbeheer afleggen bij de Centrale Examencommissie van het Agentschap Ondernemen. Het examen wordt meerdere keren per jaar georganiseerd door het Vlaamse Gewest. Wanneer je het examen succesvol hebt afgelegd, krijg je een getuigschrift waarmee je de inschrijving in de Kruispuntbank van Ondernemingen (KBO) kan aanvragen.

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo

Je ontvangt de complete cursus in één zending thuis als je kiest voor betaling ineens. Of in meerdere zendingen (studie-eenheden) als je kiest voor betaling per maand. Hierdoor kun je altijd jouw eigen tempo bepalen. Je bepaalt dus zelf waar, wanneer en hoe je studeert. Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met jouw hobby's. En starten met een studie kan op elke dag van het jaar!

Persoonlijke begeleiding via internet

Met de persoonlijke begeleiding van een deskundige docent sta je er nooit alleen voor. Je kunt de huiswerkopgaven aan het eind van iedere les, voorzien van eventuele vragen, per post of via internet naar jouw eigen privédocent sturen. Deze kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een cijfer. De docent is jouw steun en toeverlaat die jou optimaal begeleidt. Je mag bij alle NHA-opleidingen tot 5 jaar lang gebruik maken van deze studiebegeleiding. Deze service is uniek in België!

Cursusleiding

Wanneer je start met deze beroepsopleiding, stelt jouw persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving. Hier kom je direct in contact met studiegenoten die dezelfde beroepsopleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

ONDERNEMERSCOACH

Uniek bij NHA: Jouw persoonlijke ondernemerscoach!


Hoe begin ik een eigen zaak?

Wanneer je na je cursus direct wil beginnen met het opzetten van jouw eigen zaak, hebben wij een unieke service voor je beschikbaar; een ondernemerscoach.

De ondernemerscoach kun je vragen stellen over het opzetten van een eigen zaak. Denk bijvoorbeeld aan vragen over de financiering, het leggen van contacten met instanties, het opzetten van administratie, het invullen van de benodigde documenten, maar ook vragen die bijvoorbeeld betrekking hebben op de marketing van jouw bedrijf.

Ondernemersplan? Wij helpen je

De ondernemerscoach geeft je terugkoppeling op jouw ondernemersplan. Al onze coaches zijn mensen met ervaring in het voeren van een eigen bedrijf of zijn werkzaam voor banken. Ze zijn gespecialiseerd in het begeleiden van startende ondernemers. Je staat er dus nooit alleen voor!

STUDIEDUUR

Studieduur

Cursus Scenario Schrijver:
6 maanden bij een gemiddeld studietempo.

Cursus Scenario Schrijver + Bedrijfsbeheer:
12 maanden bij een gemiddeld studietempo.

Liever sneller of langzamer? Je bepaalt jouw eigen tempo.


Studietijd

Per week moet je rekenen op 4 uur.
 

Vooropleiding

Voor deze beroepscursus is geen specifieke vooropleiding vereist.


Leerboeken

Voor deze cursus heb je geen extra leerboeken nodig. NHA heeft alle van belang zijnde stof in de lessen opgenomen. Zo hou je overzicht en bespaar je geld.


Cursusringmap

Bij de lessen ontvang je een fraaie ringmap om jouw lessen in te bewaren.

De Vlaamse overheid betaalt 30% of 40% van het lesgeld, als jouw werkgever voor jou betaalt.

NHA is erkend voor de Vlaamse overheid betreffende de KMO-portefeuille.  

De overheid vergoedt middels de kmo-portefeuille soms 30% tot 40% (afhankelijk van de grootte van de onderneming) van het lesgeld aan jouw werkgever.

Vragen?

Bel ons: 03/2575191 of stuur ons een e-mail

LESGELD

Lesgeld

Scenario Schrijver
6x €66,50 of ineens €399,00
Inschrijven
Met hulp
6x 66,50
of ineens €399,00
Inschrijven
Scenario Schrijver + Bedrijfsbeheer
12x €41,60 of ineens €499,00
Inschrijven
Met hulp
12x 41,60
of ineens €499,00
Inschrijven
Gratis 9 inch tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Met gratis ondernemerscoach
  • Lesgeld terug als je niet slaagt!
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!