Relatietherapie  

Nú: met GRATIS tablet
Relatietherapie
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
6x
79,85

of 


€479,00
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Recht op 3 jaar persoonlijke studiebegeleiding
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA instituutsdiploma
 • Studieduur: 6 maanden
ALGEMEEN

Kennismaken met relatietherapie? Volg de Relatietherapie opleiding!

Binnen relaties kennen we veel verschillende problemen die het moeilijk kunnen maken. Denk hierbij aan ruzies, ziekte, vreemdgaan en seksuele problemen. Het kan dan moeilijk zijn voor een koppel om hier zelf uit te komen en een oplossing te vinden. Een relatietherapeut kan hierin steun bieden. Wil jij weten of dit beroep bij jou past? Volg dan de opleiding Relatietherapie!

Affectie is een van onze basisbehoeften. Dat betekent dat het hebben van een relatie belangrijk is voor ons geluk en de tevredenheid over ons leven. Communicatie is een van de belangrijkste aspecten binnen een relatie. Wil jij ontdekken hoe je communicatie binnen een relatie kunt stimuleren en hoe je hiermee het vertrouwen kunt versterken? Dan is deze Relatietherapie opleiding de eerste stap!

 

Ontdek of het beroep bij je past

Wil jij je verdiepen in relaties en bijkomende problemen? Dan is de opleiding Relatietherapie perfect voor jou. De opleiding is bedoeld als kennismaking met het vak relatietherapie. Door middel van deze opleiding kun je nagaan of je het vak relatietherapie interessant vindt om door te studeren. Maar ook als jij werkzaam bent als coach en je koppels graag beter wilt kunnen ondersteunen, of als je een andere functie hebt waarbij kennis van communicatie binnen relaties van belang is, biedt deze Relatietherapie opleiding de perfecte aanvulling.

De Relatietherapeut opleiding vereist geen vooropleiding en is daarom geschikt voor iedereen die anderen wil ondersteunen bij het bereiken van hun relatiedoelen.

 

Opleiding Relatietherapie: leg een stevige basis

In relaties is communicatie vaak een groot pijnpunt terwijl het juist zo veel goeds kan doen. Wanneer er een gebrek aan communicatie ontstaat, of wanneer partners elkaar regelmatig verkeerd begrijpen door slechte communicatie, ontstaan in veel gevallen relatieproblemen. Je loopt hierbij kans elkaar kwijt te raken.

Wanneer koppels er zelf niet aan uit komen, schakelen ze een relatietherapeut in. Een relatietherapeut luistert niet alleen naar de problemen die zich voordoen, maar biedt inzicht in een juiste manier van communiceren en helpt hierin doelen te stellen. Op die manier worden partners begeleid naar een betere relatie.

 

Breng relatieproblemen in kaart

Tijdens deze opleiding Relatietherapie krijg je een heldere leidraad aangereikt voor relatietherapie. De opleiding bespreekt de achterliggende theorie en leert je verschillende technieken en methodes die gebruikt worden binnen het vakgebied. Onderwerpen als contra-indicaties en hechtings- en systeemtheorie komen uitgebreid aan bod. Daarnaast ga je dieper in op stromingen als EFT en ACT en ontdek je hoe je relatieproblemen in kaart kunt brengen. Naast deze theorie raak je ook vertrouwd met de basisregels van goede communicatie. Je ontwikkelt zo je eigen vaardigheden en leert hoe je anderen hierbij kunt helpen.

Aan het eind van de Relatietherapeut opleiding heb jij uitgebreide kennis van de diverse methodes en vaardigheden waarover een relatietherapeut moet beschikken. Op die manier ontdek je of het beroep van relatietherapeut bij jou past.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma

In de opleiding Relatietherapie komen diverse onderwerpen aan bod. Enkele voorbeelden hiervan zijn:

 • Wat is relatietherapie?
 • Geschiedenis van liefde
 • Invloed van achtergrond en afkomst
 • Contra-indicaties
 • Hechtingstheorie
 • Systeemtheorie
 • EFT
 • CBCT en IBCT
 • ACT
 • Andere stromingen
 • Speciale thema’s voor relatiecoaching
 • Relatie en gezin
 • Communicatievaardigheden
 • Omgaan met weerstand
 • Ethische dilemma’s
DIPLOMA

Diploma

Bij NHA rond jij de cursus Relatietherapie af in het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je er aan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

NHA-examen kosteloos afleggen

Deze opleiding kun je afronden met een NHA-examen. Ben je geslaagd voor het examen, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.


Aanmelding
Na aanmelding ontvang je een link waarmee je het examen kunt starten op je computer. Als de examentijd is afgelopen, wordt het examen opgeslagen en verzonden. 
Indien je de eerste keer niet slaagt voor het NHA-examen, dan kun jij je aanmelden voor een herexamen. Een herexamen kost € 125,-.

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).


Examengarantie

Wanneer je die niet slaagt voor het eerste examen, word je gratis verder opgeleid voor het volgende examen van dezelfde cursus. Je kunt de huiswerkopgaven opnieuw ter correctie indienen en de leraren vragen stellen. Deze examengarantie geldt onder voorwaarde van volledige betaling van de cursus en is niet van toepassing voor tussentijds opgezegde cursussen en zelfstudiecursussen.


Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling van het lesgeld is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingestuurd en na de startdatum aantoonbaar 2x aan één theorie-examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de lesstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiertoe wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na inschrijfdatum.


NHA-kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je ontvangt de complete opleiding Relatietherapie in één zending thuis als je kiest voor betaling ineens. Of in meerdere zendingen (studie-eenheden) als je kiest voor betaling per maand. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt de lessen in een luxe ringmap thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in België! 

Wanneer je start met de opleiding Relatietherapie, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra tof.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

Voor de Relatietherapie opleiding staat een studieduur van 6 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.
 

Vragen?

Bel ons: 032 57 51 91. We helpen je graag!

LESGELD

Lesgeld

Relatietherapie
6x €79,85 of €479,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
6x 79,85
of €479,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
 • Start direct met de cursus
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt!
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!