Gratis brochure

Aquarelleren  

Nú: met GRATIS tablet
Aquarelleren
Gratis proefles
Inschrijven 15 dagen gratis proberen
14x
15,65
of ineens
€219,00
5/5

Beoordeeld door 8 student(en)

 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Recht op 3 jaar persoonlijke studiebegeleiding
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA getuigschrift
 • Studieduur: 14 maanden
ALGEMEEN

Maak meesterwerken met de cursus Aquarelleren

Wilde je altijd al mooie aquarellen maken? Dan biedt de cursus Aquarelleren je de kans om deze schildervorm te leren, zelfs als je het nooit eerder hebt gedaan. Een extra voordeel is dat aquarelleren een ontspannende hobby is die je veel voldoening geeft.

 

1001 mogelijkheden

Aquarelleren is een kunstvorm met eindeloos veel mogelijkheden. In de eerste lessen van de cursus Aquarel schilderen leg je de basis om jouw creativiteit te ontwikkelen met behulp van aquarelverf.

Eerst leer je de verschillende materialen kennen zoals:

 • aquarelverf;
 • penselen;
 • aquarelpapier en andere benodigdheden.

Daarna pas je uiteenlopende technieken toe zoals nat op droog, lijnen en vlakken, nat op nat, vloeimengingen en glacistechniek. Stap voor stap ontwikkel je de aquareltechnieken.


Inclusief starterspakket

NHA heeft een uniek starterspakket samengesteld. Daarin vind je aquarelpapier, penselen, aquarelverf, een pipet en potloden. Zo heb je direct alle materialen in huis om zelf de prachtigste aquarelwerken te maken. Een zeer plezante cursus aquarel schilderen voor beginners als ook gevorderden.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma Aquarelleren

 

Aquarelleren is een kunstvorm die eindeloos veel mogelijkheden biedt. In de eerste lessen van de cursus aquarel schilderen leg je de basis voor de ontplooiing van jouw creativiteit met aquarelverf. Eerst word je vertrouwd gemaakt met de verschillende materialen; aquarelverf, penselen, aquarelpapier en verdere benodigdheden. Daarna pas je uiteenlopende technieken toe, zoals nat op droog, lijnen en vlakken, nat op nat, vloeimengingen en glacistechniek.


Stap voor stap wordt jouw aquareltechniek ontwikkeld. Leuke kleuroefeningen waarmee je kleuren leert verzwakken, versterken, oplichten en donkerder maken, geven jouw werk straks een eigen gezicht. Je mengt kleuren, schildert grote vlakken en al gauw begin je met schilderen van bloemen, stadsgezichten, interieur en stillevens.

Buiten bezig zijn met deze veelzijdige hobby geeft extra ontspanning en brengt je op nieuwe ideeën. Bomen, takken, landschappen, wolken, water, tuinen, mist en nevel, je legt het vast op het gevoelige aquarelpapier. En dat alles door toepassing van verrassende technieken, zoals borstelen, tamponneren, deppen, spatten, oplichten, raderen, krassen, Siberische inkt, potlood, Oost-Indische inkt, kleurpotlood en quache. Je kunt het straks alllemaal. Tenslotte wordt in de cursus aandacht besteed aan het verzorgen en inlijsten van jouw aquarelwerken.

Je kunt de mooiste exemplaren uit jouw collectie inlijsten en een mooi plaatsje in jouw huiskamer geven. Op deze manier laat je jouw omgeving meegenieten van de prachtexemplaren uit jouw collectie. Een eigengemaakte aquarel als cadeau wordt ook enorm gewaardeerd. Uiteraard is het ook zeer de moeite waard om jouw kunstwerken te bewaren in een mooie map: de pronkstukken uit jouw collectie in boekvorm: de droom van iedere kunstenaar!


Oefening baart kunst

Een veel gehoorde uitspraak die ook van toepassing is op aquarelleren. Aquarelleren is namelijk een echte doe-cursus. Veel oefenen is zeer belangrijk. Door middel van het aanleren van de juiste technieken zul je de resultaten van jouw werk zien verbeteren. Aan de hand van een prachtig geïllustreerd naslagwerk zul je bekend worden gemaakt met de verschillende aspecten van de aquarelleerkunst. Iedere les zul je versteld staan van de steeds beter wordende resultaten.

STARTERSPAKKET

Inclusief starterspakket

Speciaal voor jou heeft NHA een uniek en gratis starterspakket samengesteld. Dit pakket bestaat uit o.a.:

 • aquarelpapier
 • penselen
 • kleuren aquarelverf
 • een pipet
 • een potlood

 

Met deze artikelen heb je alles in huis om de prachtigste aquarelwerken te gaan maken. Gedurende de cursus kan het aanschaffen van extra materialen nodig zijn. 

GETUIGSCHRIFT

Getuigschrift

Aan het eind van je cursus Aquarelleren kun je het NHA getuigschrift voor 29 euro aanvragen als je al je huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Iedere cursist kan aan het einde van de cursus geheel kosteloos een certificaat van deelname aanvragen. Ook als je geen lessen ter correctie hebt ingezonden, kom je hiervoor in aanmerking.

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je ontvangt de complete opleiding Aquarelleren in één zending thuis als je kiest voor betaling ineens. Of in meerdere zendingen (studie-eenheden) als je kiest voor betaling per maand. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt de lessen in een luxe ringmap thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen. Je mag bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in België! 

Wanneer je start met de opleiding  Aquarelleren, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra tof.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • je digitale coach activeren om je extra te stimuleren;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen.

STUDIEDUUR

Studieduur

14 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Jij bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je leert. Je bepaalt jouw eigen tempo.


Vooropleiding

Voor de cursus Aquarelleren heb je geen speciale vooropleiding nodig.

 

Cursusringmap

Bij de lessen ontvang je een fraaie ringmap om jouw lessen in te bewaren.

Vragen?

Bel ons: 03 257 51 91 of stuur ons een e-mail

REVIEWS

Reviews

5/5
Aquarelleren

Goede uitleg en leerrijke huiswerkopdrachten, snelle feedback van de docent. Ik leer veel bij en vind het heel fijn om met mijn cursus bezig te zijn.

4/5
Aquarelleren

Bijgeleverd materiaal is miniem

5/5
Aquarelleren

Goed gedocumenteerde en geïllustreerde cursus. Leuke reacties van docente.

4/5
Aquarelleren

Leuke oefeningen, snelle en positieve reacties van de leerkracht op ingeleverde huistaken. Wel jammer dat meegeleverde papier en penselen niet overeenkomen met wat in de cursus aangeraden wordt. De verf is wel ok. Deze cursus is zeker aan te bevelen.

LESGELD

Lesgeld

Aquarelleren
14x €15,65 of ineens €219,00
Inschrijven
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
14x 15,65
of ineens €219,00
Inschrijven
15 dagen gratis proberen
Gratis tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • In termijnen betalen mogelijk
 • Start direct met de cursus
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek
Wij helpen je graag verder!

5/5

Goede uitleg en leerrijke huiswerkopdrachten, snelle feedback van de docent. Ik leer veel bij en vind het heel fijn om met mijn cursus bezig te zijn.

Lees meer »
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!