Aquarelleren  

Nú: met GRATIS tablet
Aquarelleren
Inclusief_materialenpakket_be_1
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
14x
17,10

of 


€239,00
4.5/5

Beoordeeld door 12 student(en)

 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Recht op 3 jaar persoonlijke studiebegeleiding
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA getuigschrift
 • Studieduur: 14 maanden
ALGEMEEN

Maak meesterwerken met de cursus Aquarelleren

Wilde je altijd al mooie aquarellen maken? Dan biedt de cursus Aquarelleren je de kans om deze schildersvorm te leren, zelfs als je het nooit eerder hebt gedaan. Een extra voordeel is dat aquarelleren een ontspannende hobby is die je veel voldoening geeft.

 

1001 mogelijkheden

Aquarelleren is een kunstvorm met eindeloos veel mogelijkheden. In de eerste lessen van de cursus Aquarel schilderen leg je de basis om jouw creativiteit te ontwikkelen met behulp van aquarelverf.

Eerst leer je de verschillende materialen kennen zoals:

 • aquarelverf;
 • penselen;
 • aquarelpapier en andere benodigdheden.

Daarna pas je uiteenlopende technieken toe zoals nat op droog, lijnen en vlakken, nat op nat, vloeimengingen en glacistechniek. Stap voor stap ontwikkel je de aquareltechnieken.


Inclusief starterspakket

NHA heeft een uniek starterspakket samengesteld. Daarin vind je aquarelpapier, een penseel, aquarelverf, en een potlood. Zo heb je direct alle materialen in huis om zelf de prachtigste aquarelwerken te maken. Een zeer plezante cursus aquarel schilderen voor beginners als ook gevorderden.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma Aquarelleren

 

Aquarelleren is een kunstvorm die eindeloos veel mogelijkheden biedt. In de eerste lessen van de cursus aquarel schilderen leg je de basis voor de ontplooiing van jouw creativiteit met aquarelverf. Eerst word je vertrouwd gemaakt met de verschillende materialen; aquarelverf, penselen, aquarelpapier en verdere benodigdheden. Daarna pas je uiteenlopende technieken toe, zoals nat op droog, lijnen en vlakken, nat op nat, vloeimengingen en glacistechniek.


Stap voor stap wordt jouw aquareltechniek ontwikkeld. Leuke kleuroefeningen waarmee je kleuren leert verzwakken, versterken, oplichten en donkerder maken, geven jouw werk straks een eigen gezicht. Je mengt kleuren, schildert grote vlakken en al gauw begin je met schilderen van bloemen, stadsgezichten, interieur en stillevens.

Buiten bezig zijn met deze veelzijdige hobby geeft extra ontspanning en brengt je op nieuwe ideeën. Bomen, takken, landschappen, wolken, water, tuinen, mist en nevel, je legt het vast op het gevoelige aquarelpapier. En dat alles door toepassing van verrassende technieken, zoals borstelen, tamponneren, deppen, spatten, oplichten, raderen, krassen, Siberische inkt, potlood, Oost-Indische inkt, kleurpotlood en quache. Je kunt het straks alllemaal. Tenslotte wordt in de cursus aandacht besteed aan het verzorgen en inlijsten van jouw aquarelwerken.

Je kunt de mooiste exemplaren uit jouw collectie inlijsten en een mooi plaatsje in jouw huiskamer geven. Op deze manier laat je jouw omgeving meegenieten van de prachtexemplaren uit jouw collectie. Een eigengemaakte aquarel als cadeau wordt ook enorm gewaardeerd. Uiteraard is het ook zeer de moeite waard om jouw kunstwerken te bewaren in een mooie map: de pronkstukken uit jouw collectie in boekvorm: de droom van iedere kunstenaar!


Oefening baart kunst

Een veel gehoorde uitspraak die ook van toepassing is op aquarelleren. Aquarelleren is namelijk een echte doe-cursus. Veel oefenen is zeer belangrijk. Door middel van het aanleren van de juiste technieken zul je de resultaten van jouw werk zien verbeteren. Aan de hand van een prachtig geïllustreerd naslagwerk zul je bekend worden gemaakt met de verschillende aspecten van de aquarelleerkunst. Iedere les zul je versteld staan van de steeds beter wordende resultaten.

GETUIGSCHRIFT

Getuigschrift

Aan het eind van je cursus Aquarelleren kun je het NHA getuigschrift voor € 29,- aanvragen als je al je huiswerk hebt ingezonden en hiervoor was geslaagd (een gemiddelde van 5,5 of hoger).

Iedere cursist kan aan het einde van de cursus geheel kosteloos een certificaat van deelname aanvragen. Ook als je geen lessen ter correctie hebt ingezonden, kom je hiervoor in aanmerking.

Korting op je NHA-getuigschrift

Geef bij de inschrijving alvast aan dat je na afronding van de cursus het getuigschrift wil ontvangen. Je ontvangt dan € 10,- korting en betaalt slechts € 19,-. 

 


NHA-kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer op je eigen tempo - waar je maar wilt

Je ontvangt de complete opleiding Aquarelleren in één pakket bij jou thuis als je kiest voor betaling ineens. Of in meerdere pakketten als je kiest voor betaling per maand. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke job of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen in gedrukte en digitale vorm

De lessen worden in een luxueuze ringmap met de post naar je thuisadres gestuurd. De leerstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les doorsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving), die het dan weer snel naar je terugstuurt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, een punt en antwoorden op je eventuele vragen.

Volg je een cursus met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in België! 

Wanneer je start met de cursus Aquarelleren, stelt je docent zich persoonlijk aan je voor.

Direct contact met medestudenten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met medestudenten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien eens afspreken. Dat maakt het leren extra tof.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • al je punten voor het huiswerk en eventuele examens op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met medestudenten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de e-bookbibliotheek van NHA met maar liefst 75 e-books en 41 audioboeken in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

14 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Jij bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je leert. Je bepaalt jouw eigen tempo.


Vooropleiding

Voor de cursus Aquarelleren heb je geen speciale vooropleiding nodig.

 

Cursusringmap

Bij de lessen ontvang je een fraaie ringmap om jouw lessen in te bewaren.

Vragen?

Bel ons: 032 57 51 91. We helpen je graag!

MATERIALENPAKKET

Inclusief starterspakket

Speciaal voor jou heeft NHA een uniek materialenpakket samengesteld. Dit pakket bestaat uit o.a.:

 • Potlood 2B
 • Aquarelblok
 • Aquarelpenceel Van Gogh 191. Size: 12
 • Aquarelverfset v Gogh Talens 6x10 ml 20PS106
  Kleuren;
  • 269 - azogeel middel
  • 331 - kraplak donker
  • 370 - permanentrood licht
  • 506 - ultramarijn donker
  • 254 - permanent citroengeel
  • 535 - ceruleamblauw

 

Met deze artikelen heb je alles in huis om de prachtigste aquarelwerken te gaan maken. Gedurende de cursus kan het aanschaffen van extra materialen nodig zijn. De materialen zijn niet via NHA bij te bestellen.REVIEWS

Reviews

Dit zijn specifieke reviews over Aquarelleren, afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

6/10
Aquarelleren

Ik vind het spijtig dat het lang duurt voor je vraag en huiswerk beantwoord wordt. Daardoor ontbreekt me de moed om verder te werken.

8/10
Aquarelleren

Fijne oefeningen, altijd snelle reactie van de docent. Duidelijke uitleg.

10/10
Aquarelleren

Heel fijne en duidelijke begeleiding, ik ben fan!

8/10
Aquarelleren

Goed opgebouwde cursus. Aandacht voor verschillende technieken. Mis enkel, gezien het feit dat het een online cursus betreft, het uitbeelden in filmpjes van de te volgen handelingen. Lijkt me een gemiste kans om dit aspect van online werken niet te gebruiken.

CREATIES

Creaties van cursisten

Gemaakt door cursist(e) Wendy van Dodewaard

Gemaakt door cursist(e) Marianne Noiman

Gemaakt door cursist(e) Heleen Driessen 

Gemaakt door cursist(e) Marianne Noiman

Gemaakt door cursist(e) Heleen Driessen

Gemaakt door cursist(e) Wendy van Dodewaard

LESGELD

Lesgeld

Aquarelleren
14x €17,10 of €239,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
14x 17,10
of €239,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Start direct met de cursus
 • In termijnen betalen mogelijk
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

10/10

Heel fijne en duidelijke begeleiding, ik ben fan!

Lees meer »
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!