Gratis brochure

Opleiding Opvoeder

Wil je graag kinderen en adolescenten zo goed mogelijk begeleiden in hun groei naar volwassenheid? Dan ben je ongetwijfeld geïnteresseerd in een opleiding opvoeder! Vanaf baby tot jongvolwassene doorloopt elke mens verschillende leerfasen, waarin hij of zij wordt bijgestaan door tal van opvoeders.

De belangrijkste opvoeders zijn natuurlijk de ouders, maar ook familieleden,  leerkrachten, sportcoaches, medewerkers van crèches en internaten spelen vaak de rol van opvoeder.

In een opleiding opvoeder leer je hoe je kinderen en jongeren bijstaat in de moeilijke tocht naar volwassenheid, ook bij problematische gezinssituaties. Als bijvoorbeeld Kindercoach of Jongerencoach sta je zowel de kinderen als de ouders bij in deze ontwikkeling.

 

Opleiding opvoeder: voorbereiding op een veelomvattende taak

Bij de geboorte van een baby vraagt elke ouder zich waarschijnlijk af hoe hij of zij het kind de best mogelijke opvoeding geeft. Niet alleen ouders, maar in feite iedereen die met kinderen en jongeren werkt, weet soms niet goed hoe de rol van opvoeder te spelen. Hoe ga je bijvoorbeeld om met pesten, agressie, grensoverschrijdend gedrag, ontluikende seksualiteit, verliefdheid, verdriet, rouw? Een opleiding opvoeder is een degelijke basis voor elk persoon die de moeilijke taak van opvoeder op zich neemt.

 

Thuis een opleiding opvoeder volgen

Een opleiding opvoeder kun je volgen op verschillende niveaus. Voor veel mensen is het echter niet gemakkelijk om na het werk in de avonduren nog naar school te gaan. Gelukkig is het mogelijk om je bij te scholen met een thuiscursus.

Voor ouders, kinderverzorgers, sportcoaches, leiders van jeugdbewegingen enzovoorts raadt NHA de thuiscursus Pedagogiek aan. Een cursus die niet alleen theorie bevat, maar ook herkenbare praktijkvoorbeelden. Voor de NHA-opleiding Pedagogiek hoef je je dus niet te verplaatsen, maar leer je in je eigen omgeving op de momenten dat je er tijd voor vrij kunt maken.

Ook als je recent ouder bent geworden vind je bij NHA een nuttige en leerzame cursus Babymassage. Als opvoeder wil je natuurlijk het beste voor jouw kindje. De Shantala-babymassage techniek helpt je de ontwikkeling van je baby te stimuleren en het bevordert bovendien de hechtingsprocessen. 

 

Uitstekende begeleiding

Je hoeft er niet voor te vrezen dat je helemaal in je eentje een opleiding opvoeder moet doorworstelen. NHA wijst jou een persoonlijke docent toe, die jou begeleidt tijdens de cursus. Als je vragen hebt over bepaalde aspecten van de leerstof, kun je bij je vakdocent terecht. Je communiceert met je docent via het digitale leerplatform van NHA.

Met zijn of haar ondersteuning leer je hoe je kinderen en jongeren begeleidt in allerlei situaties, bijvoorbeeld bij faalangst, verdriet, pestgedrag, een moeilijke thuissituatie en dergelijke. Drie jaar lang mag je rekenen op hulp van je docent. Na afloop van de cursus Pedagogiek mag je deelnemen aan een digitaal examen, waarmee je een NHA-instituutsdiploma verwerft. Voor mensen die nadien als opvoeder professioneel aan de slag willen gaan, is dit een zeer waardevol document.

 

Starten met een opleiding opvoeder

De opvoeding van kinderen en jongeren is in feite een opdracht die nooit volledig ‘af’ is en waar verschillende opvoeders bij betrokken zijn. Of je nu vader of moeder bent, medewerker van een crèche, leraar, leider van een jeugdbeweging of trainer van een jongerensportclub, je speelt steeds een kleinere of grotere rol in de opvoeding van jonge mensen.

Leer meer over het opvoeden van kinderen en jongeren met de kwaliteitsvolle NHA-thuiscursus Pedagogie. Vraag een gratis proefles aan en aarzel niet om je in te schrijven!

Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
  • Start direct met de cursus
  • Studeer op jouw eigen tempo
  • Lesgeld terug als je niet slaagt!
  • Gratis toegang tot de
    NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!