Nog geen favorieten. Voeg opleidingen toe.

03 / 257 51 91
24 uur/dag bereikbaar voor studieadvies Bel mij
Gratis brochure

Pedagogiek

Pedagogiek
Gratis proefles
Inschrijven
6x
41,50
of ineens
€249,00
4/5

Beoordeeld door 1 student(en)

ALGEMEEN

Leer meer over de omgang met jonge kinderen in de cursus Pedagogiek

Ben je net vader of moeder geworden of heb je op je werk te maken met jonge kinderen? In de cursus Pedagogiek leer je alles over opvoeding en de gevolgen daarvan op de ontwikkeling van een kind.

Wanneer je kinderen hebt of met kinderen werkt, is het belangrijk om pedagogische kwaliteiten te ontwikkelen. Hoe leer je kinderen zelfstandigheid, onafhankelijkheid en verantwoordelijkheid? Hoe zorg je ervoor dat een kind zich staande kan houden in de maatschappij?

Fictief gezin

In de toegankelijke cursus Pedagogiek draait alles om een fictief gezin. Zo leer je aan de hand van herkenbare praktijkvoorbeelden over de verschillende aspecten van pedagogie.

Van cognitieve ontwikkeling tot sociaal-emotionele ontwikkeling, pestproblematiek, seksualiteit, kinderziektes en meer. Je leert hoe je moeilijk bespreekbare onderwerpen toch bespreekbaar maakt.

Perfecte bijscholing

De cursus Pedagogiek is een aanrader voor vaders en moeders, opa's en oma's, nonkels en tantes en een perfecte bijscholing voor iedereen die beroepsmatig met kinderen werkt. Na de cursus heb je een goed beeld van de ontwikkeling van kinderen en weet je hoe je daarin eventueel kunt bijsturen.

Werken aan opvoedkundige en pedagogische inzichten? Volg de cursus Pedagogiek en je bent optimaal voorbereid op de soms complexe zaken die op je afkomen bij alles wat met opvoeden te maken heeft.

PROGRAMMA

Studieprogramma Pedagogiek

Tijdens de cursus wordt een voorbeeldgezin gevolgd om de lesstof te laten aansluiten bij jouw eigen praktijksituatie (het opvoeden van kinderen op welke wijze dan ook). Daarnaast zul je relevante artikelen en andere praktijkvoorbeelden in de lessen zien terugkomen. Met deze praktijkvoorbeelden kun je de theorie nog beter plaatsen en het zal bijdragen aan een gevoel van herkenning: het genieten van het gezinsleven, de liefde voor kinderen, maar ook de hectiek en zelfs de onmacht. Het is een kunst om daar op een evenwichtige manier mee om te gaan. 

In de eerste les leer je wat pedagogiek inhoudt en in les twee wordt nader ingegaan op de visies van bekende pedagogen. Vervolgens worden vanaf de babytijd tot de late adolescentie verschillende aspecten van de opvoeding bestudeerd.

Hierbij valt te denken aan:

 • Lichamelijke, motorische, sociaal-emotionele en cognitieve ontwikkeling van een kind.
 • (Omgaan met) boosheid en agressie.
 • Pesten.
 • Vriendschappen en verliefdheden.
 • Seksualiteit.
 • Het verschil tussen jongens en meisjes.
 • Internet, tv en nieuwe media.
 • Grensoverschrijdend gedrag.
 • Stoornissen en handicaps.
 • (Omgaan met) ziekte en dood.
 • Kinderziektes.
 • …. aangevuld met andere relevante leerinhouden.
DIPLOMA

Diploma Pedagogiek

Je kunt examen doen voor het NHA instituutsdiploma.

Een Getuigschrift kun je aanvragen als je al jouw huiswerk ingezonden hebt en gemiddeld voldoende scoorde (5,5 of hoger).

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo

Je ontvangt de complete cursus in één zending thuis als je kiest voor betaling ineens. Of in meerdere zendingen (studie-eenheden) als je kiest voor betaling per maand. Hierdoor kun je altijd jouw eigen tempo bepalen. Je bepaalt dus zelf waar, wanneer en hoe je studeert. Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met jouw hobby's. En starten met een studie kan op elke dag van het jaar!

Persoonlijke begeleiding via internet

Met de persoonlijke begeleiding van een deskundige docent sta je er nooit alleen voor. Je kunt de huiswerkopgaven aan het eind van iedere les, voorzien van eventuele vragen, per post of via internet naar jouw eigen privédocent sturen. Deze kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een cijfer. De docent is jouw steun en toeverlaat die jou optimaal begeleidt. Je mag bij alle NHA-opleidingen tot 5 jaar lang gebruik maken van deze studiebegeleiding. Deze service is uniek in België!

Cursusleiding

Wanneer je start met deze beroepsopleiding, stelt jouw persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving. Hier kom je direct in contact met studiegenoten die dezelfde beroepsopleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

STUDIEDUUR

Studieduur

6 maanden bij een normaal studietempo. Liever sneller of langzamer? Je bepaalt jouw eigen tempo. Je kunt elke dag van het jaar starten met deze thuisstudie.


Studietijd

Per week moet je rekenen op 4 uur.

Vooropleiding

Voor deze beroepscursus is geen specifieke vooropleiding vereist.


Leerboeken

Voor deze cursus heb je geen extra leerboeken nodig. NHA heeft alle van belang zijnde stof in de lessen opgenomen. Zo hou je overzicht en bespaar je geld.


Cursusringmap

Bij de lessen ontvang je een fraaie ringmap om jouw lessen in te bewaren.

De Vlaamse overheid betaalt 30% of 40% van het lesgeld, als jouw werkgever voor jou betaalt.

NHA is erkend voor de Vlaamse overheid betreffende de KMO-portefeuille.  

De overheid vergoedt middels de kmo-portefeuille soms 30% tot 40% (afhankelijk van de grootte van de onderneming) van het lesgeld aan jouw werkgever.

Vragen?

Bel ons: 03/2575191 of stuur ons een e-mail

REVIEWS

Reviews

4/5
Pedagogiek

Het zijn duidelijke cursussen. Misschien een nog duidelijker werkgebied wat je allemaal met de cursus kan doen van jobs zou misschien gemakkelijker zijn.

LESGELD

Lesgeld

Pedagogiek
meest gekozen Met hulp
6x 53,20
of ineens €319,00
Inschrijven
Zonder hulp
6x 41,50
of ineens €249,00
Inschrijven
Gratis 9 inch tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
 • Lesgeld terug als je niet slaagt!

Pedagogiek
4/5

Het zijn duidelijke cursussen. Misschien een nog duidelijker werkgebied wat je allemaal met de cursus kan doen van jobs zou misschien gemakkelijker zijn.

Lees meer »
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!