Kinderzorg  

Nú: met GRATIS tablet
Kinderzorg
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
15x
47,95

of 


€719,00
4.5/5

Beoordeeld door 8 student(en)

 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Recht op 3 jaar persoonlijke studiebegeleiding
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA instituutsdiploma
 • Studieduur: 15 maanden
ALGEMEEN

Opleiding Kinderverzorgster: leer zorgen dragen voor kinderen

Werk je al met kinderen of wil je graag met kinderen gaan werken? Dan biedt de opleiding Kinderverzorgster jou een schat aan waardevolle informatie. Je leert de kinderzorg door en door kennen en ontwikkelt vaardigheden die goed van pas komen in dit vakgebied. Schrijf je nu in voor de opleiding en leer professioneel zorg dragen voor kinderen!  

Als je met kinderen werkt of wilt werken, is het belangrijk om pedagogische kwaliteiten te ontwikkelen. Hoe stimuleer je de ontwikkeling van een kind, hoe verzorg je een baby en hoe stel je een evenwichtig menu samen? Je leert het in deze opleiding Kinderverzorgster van NHA! 

Opleiding Kinderverzorgster: krijg inzicht in je eigen gedrag

In deze uitgebreide Kinderverzorgster opleiding komen alle aspecten van de zorg voor kinderen aan bod. Daarbij is het ook belangrijk dat je inzicht krijgt in je eigen gedrag en het effect daarvan op kinderen.

Daarnaast leer je ook samenwerken met collega's en met de ouders van de kinderen. Ook is er in de opleiding Kinderverzorgster aandacht voor onderwerpen als stress- en burn-out en omgaan met verlies.

Veelzijdige opleiding Kinderverzorgster

Deze Kinderverzorgster opleiding bestaat uit verschillende modules. Je doorloopt deze modules volledig op je eigen tempo. De lesstof is toegankelijk, gevarieerd en afgestemd op de praktijk.

In de opleiding Kinderverzorgster doe je kennis op over onder andere voeding en dieetleer, de werking van het menselijk lichaam en EHBO. Maar er is ook aandacht voor psychische en sociale zorg in deze gevarieerde opleiding. 

Ook de zorg voor de kraamvrouw en de baby en zorg voor zieke kinderen worden in deze opleiding Kinderverzorgster behandeld. En je leert hoe je omgaat met collega's binnen jouw vakgebied. 
 

Fris je kennis op! 

Ben je al actief in de zorgsector en wil je jouw kennis opfrissen of uitbreiden? Dan is deze Kinderverzorgster opleiding zeer geschikt voor jou. 

Overweeg je een opleiding in de kinderzorg, maar wil je eerst weten of een job in de zorgsector iets voor jou is? Ook dan is deze opleiding Kinderverzorgster ideaal. Vraag een gratis proefles aan en ontdek zelf of de opleiding bij je past!


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma

De uitgebreide opleiding Kinderverzorgster bestaat uit verschillende modules die alle aspecten van het vak behandelen. Hieronder lees je meer over de onderwerpen die in deze modules aan bod komen. 

Participatie aan de arbeidswereld (PAW)

In de eerste module wordt de rol van de verzorgende behandeld. Hierin leer je welke taken je als verzorgende in de kinderopvang kunt uitvoeren. Ook komt de rol die je als verzorgende kunt spelen in verschillende zorgsettings en binnen een team aan bod.

Verder is er aandacht voor verschillende zorgvisies en op welke manier je deze kunt toepassen. Ook bevat de opleiding Kinderverzorgster een module die je inzicht geeft in administratieve taken.

Huishoudkunde

Je krijgt meer inzicht in huishoudkunde door de modules 'Voeding en dieetleer' en 'Zorg voor de leef- en woonsituatie'. De module over voeding gaat in op de samenstelling van gezonde maaltijden, specifieke diëten en het maken van een gebalanceerd menu. Daarnaast ontleden we voedingsmiddelen en leer je hoe je de voedingswaarde van een volledige maaltijd berekent.

In de module 'Zorg voor de leef- en woonsituatie' komen praktische richtlijnen aan bod om de omgeving van de jonge zorgvrager hygiënisch en comfortabel te houden. Denk aan het bereiden van maaltijden volgens de hygiënenormen, het onderhouden van textiel en het waarborgen van de veiligheid van de zorgvrager.

In de specialisatiemodule 'Kinderzorg' komen de specifieke veiligheids- en hygiëneregels, schoonmaakonderhoud en de inrichting van opvangruimten voor kinderen aan bod.

Verzorging

Ook wordt er in de opleiding Kinderverzorgster aandacht besteed aan de kennis van het menselijk lichaam. In een aparte module wordt het lichaam stelsel voor stelsel besproken en komen veelvoorkomende aandoeningen aan bod.

De module 'Ontwikkeling van de zorgvrager' geeft meer inzicht in de ontwikkelingspsychologie. Hierin leer je meer over de verschillende levensfasen van het kind. De module 'Psychische en sociale zorg' gaat dieper in op specifieke behoeften van jonge zorgvragers bij wie de ontwikkeling niet volgens een normaal patroon verloopt.

In de module 'Persoonsgerichte en lichamelijke zorg' leer je hoe je zorgt voor bijvoorbeeld slaap, eten, zintuigen, ademhaling en spijsvertering. Hier komen ook de basisprincipes van hygiëne aan bod.

De module 'EHBO' behandelt aandoeningen bij zowel kinderen als volwassenen. Je leert hierin meer over kinderziekten, wondverzorging, zwachteltechnieken en geneesmiddelen.

Ook bevat de Kinderverzorgster opleiding een aantal stappenplannen. Deze bevatten alle praktische technieken die je als verzorgende moet kennen en moet kunnen toepassen. De stappenplannen zijn een handig naslagwerk tijdens jouw opleiding en loopbaan.

Omgangskunde

Een essentieel onderdeel van de opleiding Kinderverzorgster is omgangskunde. Zo leer je in de module 'Omgaan met collega's' hoe je op de werkvloer optimaal samenwerkt met jouw collega's. Je leert de basisprincipes van samenwerken, communiceren en feedback geven. Verder wordt er ook ingegaan op jouw positie binnen het team, waarbij zelfkennis en zelfreflectie aan bod komen.

In de module 'Zorg voor jezelf' leer je daarnaast hoe je jezelf beschermt tegen mogelijke negatieve invloeden uit jouw werkomgeving. Je leert bijvoorbeeld hoe je omgaat met stress en gepast reageert op ongewenste intimiteiten.

Tenslotte wordt in de module 'Kwaliteitszorg' kwaliteitsbewaking en -verbetering behandeld. Je leert hierbij werken met een kwaliteitshandboek, jezelf en anderen evalueren en klachten behandelen. Ook komt deontologie aan bod in deze module: je leert meer over beroepsgeheim, privacy en informatieplicht.

Kinderzorg en Kraamzorg

Als kinderverzorgster heb je contact met jonge zorgvragers en hun ouders. In deze module passen we delen van de eerder behandelde lesstof toe op de kinderzorg en de kraamzorg. Zo leer je meer over het werkveld van de kinderverzorgende en de specifieke behoeftes van jonge zorgvragers. Ook verdiep je je in het opvoeden in een gezinssituatie en in een kinderopvang.

Het onderwerp kraamzorg komt specifiek aan bod in een aparte les. Ook bevat de opleiding Kinderverzorgster een les over de meest voorkomende kinderziekten. Verder leer je in de opleiding meer over de omgang met en het benaderen van jonge zorgvragers.

REVIEWS

Reviews

Dit zijn specifieke reviews over Kinderzorg, afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

10/10
Kinderzorg

Snelle levering

8/10
Kinderzorg

Leuke opleiding, goede hulp!

10/10
Kinderzorg

Ik vind het heel leerrijk, duidelijke cursus en een topbegeleiding.

8/10
Kinderzorg

De curus is heel duidelijk alleen soms van een huistaak is ni altijd duidelijk genoeg wat ze bedoelen

DIPLOMA

Diploma

Bij NHA rond jij de cursus Kinderzorg af op het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je eraan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

NHA-examen kosteloos afleggen

Je kunt deze opleiding afronden met een NHA-examen. Ben je geslaagd voor het examen, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.

Aanmelding
Na aanmelding ontvang je een link waarmee je het examen kunt starten op je computer. Als de voorziene tijd is afgelopen, wordt het examen opgeslagen en verzonden.

Als je de eerste keer niet slaagt voor het NHA-examen, kun je je aanmelden voor een herexamen. Een herexamen kost € 125,-.

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingediend en hiervoor was geslaagd (een gemiddelde van 5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist.


Examengarantie

Wanneer je niet slaagt voor het eerste examen, word je gratis verder opgeleid voor het volgende examen van dezelfde cursus. Je kunt de huiswerkopgaves opnieuw ter correctie indienen en de leraren vragen stellen. Deze examengarantie geldt onder voorwaarde van volledige betaling van de cursus en is niet van toepassing op tussentijds geannuleerde cursussen en zelfstudiecursussen.


Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingediend en na de startdatum aantoonbaar twee keer aan hetzelfde theoretisch examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de leerstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiervoor wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na de inschrijvingsdatum.


NHA-kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer op je eigen tempo - waar je maar wilt

Je ontvangt de complete cursus Kinderzorg in één pakket thuis als je kiest voor betaling ineens. Of in meerdere pakketten als je kiest voor betaling per maand. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke job of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen in gedrukte en digitale vorm

De lessen worden in een luxueuze ringmap met de post naar je thuisadres gestuurd. De leerstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les doorsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving), die het dan weer snel naar je terugstuurt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, een punt en antwoorden op je eventuele vragen.

Kies je voor een cursus met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in België! 

Wanneer je start met de cursus Kinderzorg, stelt je docent zich persoonlijk aan je voor.

Direct contact met medestudenten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving. Hier kom je in contact met medestudenten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien eens afspreken. Dat maakt het leren extra tof.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • al je punten voor het huiswerk en voor eventuele examens op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met medestudenten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot e-bookbibliotheek van NHA met maar liefst 75 e-books en 41 audioboeken in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

De opleiding Kinderverzorgster duurt 15 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.
 

Vragen?

Bel ons: 032 57 51 91. We helpen je graag!

LESGELD

Lesgeld

Kinderzorg
15x €47,95 of €719,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
15x 47,95
of €719,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
 • Start direct met de cursus
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt!
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

10/10

Snelle levering

Lees meer »
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!