Kind & Voeding  

Nú: met GRATIS tablet
Kind & Voeding
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
6x
43,20

of 


€259,00
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Recht op 3 jaar persoonlijke studiebegeleiding
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA instituutsdiploma
 • Studieduur: 6 maanden
ALGEMEEN

Volg de opleiding Kind & Voeding en leer professioneel voedingsadvies geven aan kinderen en ouders/verzorgers

Wil je professioneel voedingsadvies kunnen geven aan kinderen en hun ouders / verzorgers? Wil jij je kennis verdiepen op het gebied van Kind & Voeding? Met de cursus Kind & Voeding van NHA doe jij alle informatie en vaardigheden op die je nodig hebt om kinderen te adviseren en begeleiden naar een gezondere leefstijl.

 

Voeding als gezonde en goede basis

Voeding is de brandstof van het lichaam. Gezonde voeding is dan ook ontzettend belangrijk voor de groei en ontwikkeling van kinderen. De aanbevolen hoeveelheid vitaminen, mineralen, vezels en méér kunnen per leeftijd verschillen. Door de juiste kennis op te doen hierover, kun jij ervoor zorgen dat kinderen de juiste voedingsstoffen binnenkrijgen en daarmee een goede basis leggen voor een gezond leven.

 

Overgewicht en ondergewicht

Een gezonde leefstijl is voor kinderen niet evident. Overgewicht blijkt ook bij kinderen een steeds groter probleem. Maar ook ondergewicht is iets wat niet onderschat mag worden. Een ongezond gewicht bij kinderen kan veel problemen geven in het latere leven. Door slechte eetgewoonten tijdig aan te pakken, kunnen veel van deze problemen voorkomen worden.

Na afronding van de cursus Kind & Voeding kun jij preventief advies geven aan kinderen met een ongezond gewicht. Je adviseert en motiveert kinderen en hun ouders/verzorgers naar een gezondere leefstijl.

 

Voor wie is deze cursus geschikt? 

Ben je gewichtsconsulente of voedingsconsulente? Dan is de specialisatie Kind & Voeding beslist een goede aanvulling op je dienstverlening.

Daarnaast is de opleiding Kind & Voeding ook geschikt als vorm van algemene ontwikkeling. Zeker voor ouders kan het interessant zijn om deze cursus te volgen om je kindje zo de allerbeste start te geven op het gebied van voeding.

Je hebt geen vooropleiding nodig om deze cursus te volgen: je begint namelijk bij de basis.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Programma

De cursus Kind & Voeding bestaat uit 24 lessen waarbij in logische volgorde een aantal onderwerpen worden besproken. De volgende zaken komen aan bod:

 

Menselijk Lichaam

In de eerste lessen doe je kennis op van het menselijk lichaam. Zo maak je onder andere kennis met het orgaanstelsel, de spijsvertering en smaakontwikkeling bij kinderen.


Voeding

Daarna komt het onderwerp Voeding aan bod. Zo ga je aan de slag met vraagstukken als “wat gebeurt er als er te veel of te weinig van een bepaalde vitamine wordt ingenomen”. Ook wordt er uitgebreid ingegaan op gezonde voeding, vetten, eiwitten, koolhydraten, mineralen, vitamines en spoorelementen, en de invloeden hiervan op het menselijk lichaam.

In de opleiding maak je gebruik van de voedingsmiddelentabel van Nubel. Hier staan de voedingswaarden van veel producten vermeld.

 

Beweging

Ook beweging heeft een grote invloed op de gezondheid van kinderen, Daarmee is het dus ook een zeer belangrijk onderdeel van de cursus. Zeker wanneer je kinderen met overgewicht gaat begeleiden, is beweging een onderdeel van je advies. Tijdens de lessen leer je meer over onder andere de invloed van beweging en de beweegrichtlijnen voor kinderen.


Intakegesprekken en behandelplannen

Aan de start van elk traject staat een intakegesprek. Je leert in de cursus dan ook hoe je een dergelijk intakegesprek moet voeren, zowel met de kinderen zelf als met de ouders/verzorgers. Daarnaast dien je in veel gevallen een behandelplan op te stellen. In de cursus leer je dan ook hoe een succesvol behandelplan is opgebouwd, en hoe je dit zelf kunt ook kunt maken.  

Tenslotte komt het onderwerp opvoeding aan bod. Hierbij leer je over de mogelijke invloeden van de opvoeding op de ongezonde levensstijl van het kind.


Coaching

Naast de vakinhoudelijke kennis, doe je ook kennis en vaardigheden op het gebied van coaching op, uiteraard met de focus op kinderen. Tijdens deze lessen leer je onder andere de do’s en don’ts rondom coaching en het op spelende wijze coachen van kinderen.

DIPLOMA

Diploma

Bij NHA rond jij de cursus Kind & Voeding af op het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je eraan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

NHA-examen kosteloos afleggen

Je kunt deze opleiding afronden met een NHA-examen. Ben je geslaagd voor het examen, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.

Aanmelding
Na aanmelding ontvang je een link waarmee je het examen kunt starten op je computer. Als de voorziene tijd is afgelopen, wordt het examen opgeslagen en verzonden.

Als je de eerste keer niet slaagt voor het NHA-examen, kun je je aanmelden voor een herexamen. Een herexamen kost € 125,-.

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingediend en hiervoor was geslaagd (een gemiddelde van 5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist.


Examengarantie

Wanneer je niet slaagt voor het eerste examen, word je gratis verder opgeleid voor het volgende examen van dezelfde cursus. Je kunt de huiswerkopgaves opnieuw ter correctie indienen en de leraren vragen stellen. Deze examengarantie geldt onder voorwaarde van volledige betaling van de cursus en is niet van toepassing op tussentijds geannuleerde cursussen en zelfstudiecursussen.


Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingediend en na de startdatum aantoonbaar twee keer aan hetzelfde theoretisch examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de leerstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiervoor wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na de inschrijvingsdatum.


NHA-kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je ontvangt de complete opleiding Kind & Voeding in één zending thuis als je kiest voor betaling ineens. Of in meerdere zendingen (studie-eenheden) als je kiest voor betaling per maand. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt de lessen in een luxe ringmap thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in België! 

Wanneer je start met de opleiding Kind & Voeding, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra tof.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

De opleiding Kind & Voeding duurt 6 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: 032 57 51 91. We helpen je graag!

LESGELD

Lesgeld

Kind & Voeding
6x €43,20 of €259,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
6x 43,20
of €259,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
 • Start direct met de cursus
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt!
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!