Kinderpsychologie  

Nú met GRATIS tablet
Kinderpsychologie
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
12x
20,75

of 


€249,00
4.9/5

Beoordeeld door 34 student(en)

 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Recht op 3 jaar persoonlijke studiebegeleiding
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA instituutsdiploma
 • Studieduur: 12 maanden
ALGEMEEN

Kinderpsychologie opleiding: leer de kunst van het opvoeden

Soms zijn kinderen vertederend, soms is het een mysterie wat er in een kinderhoofd omgaat. Soms zijn opgroeiende kinderen grappig, soms gedragen ze zich onverwacht. Waarom doen kinderen soms zo moeilijk bij het eten en aankleden? De opleiding Kinderpsychologie biedt je meer inzicht.

Wil je kinderen en hun gedrag begrijpen? Volg dan de cursus Kinderpsychologie. Ouders, grootouders, onderwijzers en pedagogische medewerkers: de cursus leert iedereen die met kinderen te maken heeft wat kinderen bezighoudt.
 

Kinderpsychologie opleiding: doorgrond het gedrag van kinderen

Waarom gedragen kinderen zich op een bepaalde manier? Hoe verandert hun leefwereld? Welke obstakels overwinnen ze vanaf hun geboorte totdat ze volwassen zijn? Na de opleiding Kinderpsychologie kun je dit soort vragen zelf beantwoorden en is het makkelijker om een kind te doorgronden. 

De opleiding is interessant voor iedereen die van mensen en kinderen houdt, maar ook voor degenen die soms moeite hebben met de omgang met kinderen. Breng je veel tijd door met kinderen? Dan is deze Kinderpsychologie opleiding voor jou erg nuttig!
 

"De inzichten die ik opdeed tijdens de opleiding van NHA kan ik zeker en vast gebruiken in mijn job."

Tine de Coninck (25) volgde de opleiding Kinderpsychologie:
"Ik vond de cursus zéér interessant, echt heel leerrijk! Ik heb veel bijgeleerd, en dat was mijn doel om deze cursus te volgen: meer bagage voor mezelf creëren om de kinderen in mijn klas zo nog beter te kunnen begrijpen en begeleiden.

Ik heb het gevoel dat ik nu al steviger in mijn schoenen sta om de kinderen in mijn klas te begeleiden. De inzichten die ik opdeed tijdens de opleiding van NHA kan ik zeker en vast gebruiken in mijn job.

  

Opvoeden is een kunst

Opvoeden is een kunst, maar wel een kunst die je kunt leren. Tijdens de opleiding Kinderpsychologie bestudeer je de opvoeding. Ontdek hoe het gedrag van een kind bij iedere levensfase verandert.

De cursus behandelt de gehele ontwikkeling van een kind: van de geboorte en de kindertijd tot en met de puberteit. Deze thuisstudie biedt inzicht in het totale vakgebied van de kinderpsychologie.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma Kinderpsychologie

Bijzonder heldere opleiding

In heldere taal wordt uitgelegd hoe en waarom kinderen zich gedragen en wat hen bezighoudt. Hoe verandert hun leefwereld en hoe worden zij gevormd tot de volwassenen die zij zullen worden? Als je wilt weten wat kinderen nodig hebben voor een goede ontwikkeling, dan is deze waardevolle cursus Kinderpsychologie de juiste voor jou.

De teksten zijn vlot geschreven en daardoor voor iedereen toegankelijk. Op een plezierige manier wordt de algehele ontwikkeling van een kind behandeld, van de geboorte tot aan de volwassenheid, zodat je meteen een inzicht krijgt in het totale vakgebied van de kinderpsychologie.

De basis van een goede opvoeding

In deze cursus zul je leren wat de basis is van een goede opvoeding. De kennis die je opdoet, de diverse aanwijzingen en nuttige tips, zullen het opvoeden van jouw kind in allerlei opzichten vergemakkelijken: je leert kleine en grotere moeilijkheden te voorkomen, en steeds nieuwe valkuilen te ontwijken.

Want je zult ontdekken hoe het gedrag van jouw kind zal veranderen in iedere nieuwe fase in zijn ontwikkeling. Wat kun je, bijvoorbeeld, verwachten als jouw kind voor de fase van de puberteit staat? Juist deze belangrijke fase, waarin een kind op de grens naar volwassenheid staat, is een periode die grote spanningen met zich mee kan brengen, maar tegelijk een waar ouders vaak alleen voor staan. Is een puber moeilijk, of hééft een puber het moeilijk?

Deze bijzonder zinvolle opleiding zal jouw zelfvertrouwen versterken en helpt je adequaat, speels, en liefdevol in te spelen op de gedragingen en gevoelens van jouw kind op iedere leeftijd.

Antwoord op al jouw vragen

In de cursus worden alle belangrijke onderwerpen behandeld. De eerste les gaat over de wetenschap van de kinderpsychologie zelf, en geeft de belangrijkste visies daarin. In de daaropvolgende lessen krijg je antwoord op talrijke vragen als bijvoorbeeld:

 • Hoe ontwikkelt een kind zich in de baarmoeder?
 • Wat betekent die eerste glimlach van een baby?
 • Wanneer en aan wie hecht een baby zich, en waarom?
 • Hoe belangrijk is aandacht en liefde voor de ontwikkeling van een kind?
 • Hoe leert een kind eigenlijk praten?
 • Hoe moet een ouder omgaan met een kind met een stoornis in zijn ontwikkeling?
 • Hoe belangrijk zijn complimentjes?
 • Waarom bedenken kinderen monsters?
 • Hoe kan ik zelf een kindertekening duiden?
 • Wat is de rol van humor bij de opvoeding en wat kan humor voor een kind zelf betekenen?
 • Hoe leert een kind op school; wat kan de invloed zijn van een echtscheiding, of van de dood van een mens?
 • Wat gebeurt er allemaal tijdens de puberteit?
 • Hoe wordt iemands persoonlijkheid bepaald?
 • En ten slotte: hoe volwassen is een volwassene?

Je zult steeds opnieuw met plezier naar de volgende lessen uitkijken.

Meer inzicht in jezelf

Deze leuke en uitermate leerzame cursus Kinderpsychologie geeft je op veel vragen antwoord. Zo leer je begrijpen en herkennen waar het gedrag van kinderen op verschillende leeftijden vandaan komt, en hoe je hier op kunt reageren. De lessen geven je tal van nieuwe inzichten in de levensloop van kinderen, en deze inzichten kun je ook meteen in de praktijk brengen.

Je zult bovendien een beter begrip krijgen van jouw eigen levensloop: situaties die in de lessen beschreven worden, zul je niet alleen herkennen, maar nu ook bewust kunnen plaatsen in jouw leven, en in verband brengen met wie en wat je nu bent.

Je kunt dus belangrijke inzichten in jezelf verkrijgen. Het begrip van kinderen dat je tijdens de cursus verwerft, zal maken dat je meer van hen zult kunnen genieten.

REVIEWS

Reviews

Dit zijn specifieke reviews over Kinderpsychologie, afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

10/10
Kinderpsychologie

Het is een hele fijne cursus heel leerrijk maar ook moeilijk.

10/10
Kinderpsychologie

De cursus is heel goed te doen

10/10
Kinderpsychologie

Interessant en gedetailleerd

10/10
Kinderpsychologie

Ik heb deze cursus gekozen met hulp en ben daar blij mee. Je kunt vragen stellen en je krijgt heel snel een antwoord terug. De feedback dat je krijgt over je huiswerk is ook goed. Heel vriendelijke medewerking. Snel antwoorden op je vragen

DIPLOMA

Diploma Kinderpsychologie

Bij NHA rond jij de cursus Kinderpsychologie af op het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je eraan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

NHA-examen kosteloos afleggen

Je kunt deze opleiding afronden met een NHA-examen. Ben je geslaagd voor het examen, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.

Aanmelding
Na aanmelding ontvang je een link waarmee je het examen kunt starten op je computer. Als de voorziene tijd is afgelopen, wordt het examen opgeslagen en verzonden.

Als je de eerste keer niet slaagt voor het NHA-examen, kun je je aanmelden voor een herexamen. Een herexamen kost € 125,-.

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingediend en hiervoor was geslaagd (een gemiddelde van 5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist.


Examengarantie

Wanneer je niet slaagt voor het eerste examen, word je gratis verder opgeleid voor het volgende examen van dezelfde cursus. Je kunt de huiswerkopgaves opnieuw ter correctie indienen en de leraren vragen stellen. Deze examengarantie geldt onder voorwaarde van volledige betaling van de cursus en is niet van toepassing op tussentijds geannuleerde cursussen en zelfstudiecursussen.


Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingediend en na de startdatum aantoonbaar twee keer aan hetzelfde theoretisch examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de leerstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiervoor wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na de inschrijvingsdatum.


NHA-kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer op je eigen tempo - waar je maar wilt

Je ontvangt de complete opleiding Kinderpsychologie in één pakket bij jou thuis als je kiest voor betaling ineens. Of in meerdere pakketten als je kiest voor betaling per maand. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke job of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen in gedrukte en digitale vorm

De lessen worden in een luxueuze ringmap met de post naar je thuisadres gestuurd. De leerstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les doorsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving), die het dan weer snel naar je terugstuurt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, een punt en antwoorden op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in België! 

Wanneer je start met de opleiding Kinderpsychologie, stelt je docent zich persoonlijk aan je voor.

Direct contact met medestudenten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met medestudenten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien eens afspreken. Dat maakt het leren extra tof.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • al je punten voor het huiswerk en eventuele examens op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met medestudenten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de e-bookbibliotheek van NHA met maar liefst 75 e-books en 41 audioboeken in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

De opleiding Kinderpsychologie duurt 12 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: 032 57 51 91. We helpen je graag!

LESGELD

Lesgeld

Kinderpsychologie
12x €20,75 of €249,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
12x 20,75
of €249,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Start direct met de cursus
 • In termijnen betalen mogelijk
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

10/10

Het is een hele fijne cursus heel leerrijk maar ook moeilijk.

Lees meer »
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!