Gratis brochure

Shantala Babymassage opleiding: geef je baby de beste start!

Ben jij een kersverse ouder of ben je in verwachting van een kindje? Dan wil je natuurlijk het beste voor jouw baby. Babymassage is de perfecte manier om de ontwikkeling van jouw baby te stimuleren en een sterke band op te bouwen. Ook als je met baby’s werkt, bijvoorbeeld in de kraamzorg of kinderopvang, is een Shantala Babymassage opleiding een waardevolle aanvulling.

Met de Shantala Babymassage opleiding leer jij een populaire massagetechniek waarmee je jouw baby de beste start geeft. Natuurlijk wil je wel de juiste technieken leren toepassen, zodat je jouw kindje op een veilige manier kunt masseren. Het volgen van een Shantala Babymassage opleiding is daarom aan te raden! 
 

  
Wil jij…

   een sterke band creëren met je kindje?
   de emotionele, lichamelijke en geestelijke ontwikkeling van je baby bevorderen?
   de spijsvertering verbeteren en krampjes verhelpen
   de tastzin van je baby stimuleren en de bloedsomloop verbeteren?
   leren hoe je ontspanning en slaap bevordert?
 
Dan is de Shantala Babymassage opleiding van NHA de cursus die je zoekt! 

 

Wat is de Shantala Babymassage techniek?

Voordat we je meer vertellen over de voordelen van een Shantala babymassage wil je natuurlijk weten wat deze techniek inhoudt. Babymassage is een ritmische ontspanningsmassage voor baby’s en kinderen. Oorspronkelijk komt deze massagetechniek uit India. Daar is het al eeuwenlang gebruikelijk om baby’s vanaf een paar weken na de geboorte dagelijks te masseren.

De Franse arts Leboyer bracht deze vorm van babymassage naar Europa. Hij gaf de techniek de naam Shantala babymassage. De techniek is vernoemd naar Shantala, een moeder uit Calcutta van wie hij de massagetechniek leerde. Sindsdien is de massagetechniek aangepast aan de Westerse gebruiken, maar de Indiase oorsprong is nog steeds zichtbaar.

 

Voordelen van de Shantala Babymassage techniek

Babymassage is de laatste jaren steeds populairder geworden en dat is niet voor niks. Aanraking is een van de eerste levensbehoeften van een baby. Het is voor baby’s een belangrijk communicatiemiddel en speelt een essentiële rol in de relatie tussen ouder en kind.

Het dragen, strelen, wiegen, vasthouden en masseren van je baby stimuleert de tastzin. Het helpt om dit zintuig te ontwikkelen en te verfijnen. Daarnaast stimuleert babymassage het hechtingsproces. Met positieve aanraking, oogcontact en geruststelling via je stem bouw je als ouder vanuit vertrouwen en rust een emotionele band op met je kindje.

 

 

Ook is babymassage een fijn ritueel voor je baby om alle prikkels van de dag te verwerken en rustig in slaap te vallen. Zodra de massage een ritueel wordt, zorgt dit voor ritme en herkenning. Zo gaat je kindje de massage koppelen aan ontspanning. Massage kan ook verlichting geven bij ongemakken als krampjes en het doorkomen van tandjes.

Over deze en andere voordelen van babymassage leer je meer in de Shantala Babymassage opleiding.

 

Wat leer je in de Shantala Babymassage opleiding?

In de Shantala Babymassage opleiding van NHA maak je kennis met deze populaire massagetechniek. Je leert hoe je verschillende lichaamsdelen van jouw baby masseert en welke positieve effecten massage hebben op de ontwikkeling. In deze praktische opleiding leer je met behulp van duidelijke instructievideo’s en oefeningen hoe je de massagetechnieken zelf uitvoert.

Daarnaast leer je in de Shantala Babymassage opleiding meer over wat een baby heeft doorgemaakt tijdens de bevalling en geboorte en welke basisbehoeften jouw baby heeft. Ook verdiep je je in de fysieke en sociaal-emotionele ontwikkeling in de babyperiode. In de cursus leer je ook hoe je veelvoorkomende ongemakken bij baby’s, zoals verstopping, buik- en darmkrampjes, pijn bij doorkomende tandjes en verkoudheid verlicht.

De Shantala Babymassage opleiding is een onmisbare opleiding voor ouders die de ontwikkeling van hun baby optimaal willen ondersteunen. Wil jij jouw kindje ook de beste start geven? Vraag dan een gratis proefles aan voor de Shantala Babymassage opleiding en geniet van een tevreden en ontspannen baby. 

 

Ja ik wil een gratis proefles! »

Ontvang jouw proefles direct in je mailbox

Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Studeer op jouw eigen tempo
  • Start direct met de cursus
  • In termijnen betalen mogelijk
  • Gratis toegang tot de
    NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!