Gratis brochure

Leren schilderen met een thuisstudie van NHA

Heb je altijd al willen leren schilderen, maar weet je niet hoe je moet beginnen? Geen zorgen! Schilderen is een hobby die iedereen kan leren. Of je nu een geboren talent bent of nog nooit in je leven een kwast hebt vastgehouden. Met de juiste begeleiding en een beetje oefening schilder je straks de mooiste portretten of stillevens. Leren schilderen was nog nooit zo eenvoudig!

Ook als je op zoek bent naar een creatieve hobby voor thuis is leren schilderen een goed idee. Schilderen zorgt namelijk voor ontspanning en vermindert stress. Door je volledig op je schilderwerk te focussen ben je even in een andere wereld waardoor je niet aan andere dingen denkt. Leren schilderen is dus een goede manier om even helemaal tot rust te komen.

 

Leren schilderen vanuit huis

Om te leren schilderen hoef je je huis niet te verlaten. Met de schildercursussen van NHA kun je comfortabel vanuit je eigen huis leren schilderen. Daarbij kun je zelf je eigen tempo bepalen. Je kunt dus zelf bepalen hoe snel je de cursus afrondt. Daarnaast bevatten de cursussen ook huiswerkopdrachten zodat je direct zelf praktisch aan de slag kunt met de lesstof. Zo ontwikkel jij in korte tijd eenvoudig je schildervaardigheden.   

Ook beginners kunnen bij NHA leren schilderen

Heb jij nog weinig ervaring met schilderen en wil je op een eenvoudige manier je schildervaardigheden ontwikkelen? In de cursus Schilderen voor Beginners begin je met schilderen vanaf de basis. Je leert bijvoorbeeld goed naar je onderwerp kijken zodat je je schildersoog goed kunt ontwikkelen. Zo leg je de basis om vervolgens je eigen stijl te ontwikkelen.

Verder komen in deze cursus natuurlijk de verschillende materialen en technieken aan bod. Ook leer je kleuren mengen, ontdek je hoe je toon- of schaduweffecten creëert en verdiep je je in compositie, dimensie en ruimte. Later in de cursus ga je aan de slag met het leren schilderen van stillevens, bloemen, dieren en landschappen. Aan het einde van de cursus zul je versteld staan van je eigen talenten!

 

Leren schilderen met aquarelverf

Schilderen kun je op veel verschillende manier doen. Zo kun je allerlei onderwerpen leren schilderen, van portretten tot aan stillevens en landschappen. Ook kun je abstracte schilderijen maken. Als je wilt leren schilderen vraag je je misschien af met welke verfsoort je wilt gaan schilderen. Er zijn namelijk verschillende verfsoorten op de markt. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor olieverf, acrylverf of aquarelverf.

Spreekt de karakteristieke aquareltechniek je aan? Wil je zelf ook leren schilderen met aquarelverf? Dan past de cursus Aquarelleren goed bij jou. In deze cursus leer je alles over deze schildertechniek waarbij je gebruik maakt van waterverf. Door de verf met water te verdunnen kun je met technieken als nat op droog, nat op nat en vloeimengingen prachtige schilderijen maken.

 

Andere creatieve cursussen van NHA

NHA heeft een ruim aanbod aan creatieve cursussen. Wil je bijvoorbeeld ook direct je tekentechniek verbeteren? Dan is de cursus Tekenen en Schilderen een goede idee. Met deze cursus kun jij eenvoudig leren schilderen én tekenen vanuit huis door je te verdiepen in verschillende teken- en schildertechnieken. Zo leer je bijvoorbeeld portrettekenen maar komt ook de aquareltechniek aan bod.

Wist je dat je ook kunt leren schilderen met een strijkijzer? In de cursus Encaustic Art leer je met wasblokjes en een encaustic schildersijzer prachtige kunstwerken te maken. Deze eeuwenoude schildertechniek stamt al uit de tijd van de oude Egyptenaren die zo hun sarcofagen versierden. In de cursus leer je hoe je deze techniek op een moderne manier toepast.


Vraag nu een gratis proefles aan of schrijf je in voor een schildercursus en je krijgt deze 15 dagen gratis op proef!

Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
  • Start direct met de cursus
  • Studeer op jouw eigen tempo
  • Lesgeld terug als je niet slaagt!
  • Gratis toegang tot de
    NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!