Portrettekenen  

Nú: met GRATIS tablet
Portrettekenen
Inclusief_materialenpakket_be_1
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
4x
74,75

of 


€299,00
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Inclusief 3 jaar persoonlijke begeleiding
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA getuigschrift
 • Studieduur: 4 maanden
ALGEMEEN

Verdiep je in de details van portretten met de cursus Portret Tekenen

Heb jij een passie voor tekenen en heb je er altijd van gedroomd om op een goede en gelijkende manier mensen te tekenen? Portret tekenen is een kunst op zich. Realistische portretten maken doe je dan ook niet zomaar even. Maar met de cursus Portret Tekenen leer jij de fijne kneepjes! Start jij ook vandaag nog?

Wil jij leren hoe je gelijkenissen beter treft? Wat er nou precies zo kenmerkend is voor een gezicht en hoe je dat op papier vastlegt? Dan is deze Portret Tekenen cursus de stap die je moet maken. Met verschillende voorbeelden en voldoende oefeningen krijg jij de inzichten aangereikt die je nodig hebt om professionele portretten neer te zetten!

 

Cursus Portret Tekenen: van beginner tot professionele portretten

Wil je zelf portretten tekenen maar weet je niet waar je moet beginnen? Dan is een cursus Portret Tekenen perfect voor jou! Of je nou beginnend tekenaar bent of al ervaring hebt maar je graag wilt verdiepen in de finesse van het vak, met deze cursus Portret Tekenen van NHA leer jij realistische portretten op papier te zetten.

Op je eigen tempo ontdek jij wat er allemaal komt kijken bij deze vorm van tekenen. Stap voor stap ontwikkel je jouw vaardigheden onder begeleiding van een professionele docent. Voor je het weet heb jij schitterende portretten getekend.

En daarvoor hoef je niet te kunnen tekenen of specifieke voorkennis te hebben. Iedereen kan starten met deze cursus. Portrettekenen kun je leren!

  

Stap voor stap naar je eigen stijl

In deze cursus Portret Tekenen maak jij kennis met alle facetten die van belang zijn bij het tekenen van realistische portretten. Zo leer jij bijvoorbeeld op een technische manier kijken naar je eigen gezicht maar ook dat van verschillende modellen. Door op deze manier naar gezichten te kijken leer je sneller de belangrijke kenmerken te herkennen en kun je ze al snel schetsmatig op papier zetten.

Stap voor stap ga je aan de slag met de basisvaardigheden van portret tekenen. De opleiding zit vol met voorbeelden en oefeningen zodat je steeds weer nieuwe technieken kunt proberen. Door te blijven oefenen met steeds weer andere hulpmiddelen ontdek je nieuwe details en leer je op een bepaalde manier naar jouw onderwerpen te kijken. Zo ontwikkel je langzaam ook je eigen tekenstijl.

Om gelijkenissen beter te treffen, gaat de cursus Portret Tekenen daarnaast dieper in op de achtergrondinformatie die je nodig hebt om de algemene kenmerken van een gezicht te onderscheiden van de specifieke kenmerken. Enkel de kenmerken vastleggen is echter niet genoeg om karakter mee te geven aan je portretten. Ook houding en gebaren komen daarom aan bod. Op die manier vang je de emoties van jouw model. Al snel zul je met deze Portret Tekenen cursus een nieuwe favoriete hobby hebben ontwikkeld.

 


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma

In de cursus Portret Tekenen ga je aan de slag met verschillende thema’s en onderwerpen. Je maakt op die manier niet alleen kennis met alle technieken maar ook met allerlei materialen en hun toepassingen.

Tijdens de cursus ga je aan de slag met de volgende onderwerpen:

 • Verschillende technieken
  Tijdens de cursus Portret Tekenen ga je aan de slag met allerlei verschillende materialen en technieken. Je leert niet alleen hoe je alle materialen gebruikt maar ook om het juiste materiaal te combineren bij de techniek die je wilt toepassen.
 • Passen en meten
  Bij portret tekenen is passen en meten van belang om een realistisch beeld te creëren. De ogen zijn daarbij vaak het belangrijkste instrument.
 • Anatomie
  Voor een realistisch portret is kennis van anatomie en specifieke kenmerken essentieel. Tijdens de cursus ga je uitgebreid aan de slag met alle afzonderlijke onderdelen van het hoofd.
 • Observatie
  Door goed te observeren ontdek je welke karaktertrekken en psychische aspecten belangrijk zijn.
 • Perspectief en compositie
  In deze cursus Portret Tekenen start je met het schetsen van portretten. Maar naarmate je beter wordt, wil je dat jouw tekeningen complexer worden. Daarom verdiep jij je tijdens de cursus in perspectief en compositie.
 • Karakter en persoonlijkheid
  Om karakter mee te geven aan jouw tekeningen, worden ook houding en gebaren uitgebreid besproken tijdens deze Portret tekenen draait immers niet alleen om het herkennen en gelijkend tekenen van kenmerken, maar ook om het vastleggen van een persoonlijkheid.
GETUIGSCHRIFT

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk ingezonden hebt en gemiddeld voldoende scoorde (5,5 of hoger).


NHA-kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer op je eigen tempo - waar je maar wilt

Je ontvangt de complete opleiding Portrettekenen in één pakket bij jou thuis als je kiest voor betaling ineens. Of in meerdere pakketten als je kiest voor betaling per maand. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke job of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen in gedrukte en digitale vorm

De lessen worden in een luxueuze ringmap met de post naar je thuisadres gestuurd. De leerstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les doorsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving), die het dan weer snel naar je terugstuurt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, een punt en antwoorden op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in België! 

Wanneer je start met de opleiding Portrettekenen, stelt je docent zich persoonlijk aan je voor.

Direct contact met medestudenten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met medestudenten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien eens afspreken. Dat maakt het leren extra tof.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • al je punten voor het huiswerk en eventuele examens op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met medestudenten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de e-bookbibliotheek van NHA met maar liefst 75 e-books en 41 audioboeken in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

Voor de cursus Portret Tekenen staat een studieduur van 4 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: 032 57 51 91. We helpen je graag!

MATERIALENPAKKET

Materialenpakket

Bij jouw cursus Portret Tekenen krijg je van NHA een materialenpakket meegestuurd. Zo kun je direct beginnen met oefenen en het maken van jouw opdrachten. Dit pakket bevat o.a.:

 • Schetsboek a4 20 vel
 • Potloden Bruynzeel 2B, 2H, HB, IB en H
 • Kneedgum Conte 2024
 • Schoolpenhouder Conte 1770
 • Oost Indische inkt Talens 11 ml
 • Houtskool Talens 3 stuks in koker
 • Kleurpotloden Tropicolor 12 stuks assorti

 

LESGELD

Lesgeld

Portrettekenen
4x €74,75 of €299,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
4x 74,75
of €299,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Start direct met de cursus
 • In termijnen betalen mogelijk
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!