Encaustic Art  

Nú: met GRATIS tablet
Encaustic Art
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
5x
49,80

of 


€249,00
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Recht op 3 jaar persoonlijke studiebegeleiding
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA getuigschrift
 • Studieduur: 5 maanden
ALGEMEEN

Schilderen met een Encaustic schildersijzer en wasblokjes, leer het met de cursus Encaustic Art

Schilderen met een strijkijzer. Ja, het kan echt. Het is zelfs een eeuwenoude techniek, maar dan in een modern jasje is gestoken. In de cursus Encaustic Art leer je ware kunstwerken creëren aan de hand van wasblokjes en een Encaustic schildersijzer.

De oorsprong van deze schildertechniek vinden we terug bij de Egyptenaren. Honderden jaren voor Christus verwarmden zijn gesmolten was en brachten dit aan op hun sarcofagen als decoratie. In de cursus Encaustic Art leer je hoe je deze techniek op een moderne manier kunt toepassen. Je ontdekt hoe je de gekleurde bijenwasverf smelt en vervolgens met een kleine elektrische strijkbout aanbrengt op een ondergrond.

Maak de mooiste  creaties met een cursus Encaustic Art

Met de cursus Encaustic Art start je bij het begin. De basistechnieken worden op een heldere manier uitgelegd en je leer omgaan met het schildersijzer en de was. Technieken als smoothing, lifting, shuffling en wriggling komen aan bod. Ook kleurentheorie en het mixen en gescheiden houden van kleuren worden volop behandeld.

Naast de theorie en basistechnieken leer je de vier belangrijke horizonvormen en het creëren van een prachtig landschap.

De cursus Encaustic Art is een combinatie van theorie en praktijk. Het lesmateriaal is aangevuld met diverse duidelijke instructievideo’s. Aan de hand van de video’s leer je technieken op de juiste manier toepassen. Encaustic Art leer je door te oefenen en daarom ga je naast de theorie vooral veel zelf aan de slag.

 

 

Een opleiding voor iedereen

Iedereen kan de cursus Encaustic Art volgen. De cursus is geschikt voor elke leeftijdsgroep. Ervaring met schilderen is niet nodig. De technieken worden vanaf de basis uitgelegd. Doordat je je met de cursus Encaustic Art op je eigen manier en eigen niveau verder kunt ontwikkelen is de cursus geschikt voor beginners en gevorderden.

Ben jij een hobbyist en geïnteresseerd in de vele mogelijkheden en combinaties die schildertechnieken te bieden hebben? Dan is de cursus Encaustic Art speciaal geschikt voor jou. Ook als jij je laat verwonderen door de eeuwenoude schilderkunst kun je veel voldoening halen uit deze informatie. Daarnaast is de cursus interessant voor iedereen die op een bijzondere en creatieve manier aan de slag wil met schildertechnieken.

Inclusief materialenpakket

Zonder materialen kom je met de cursus Encaustic Art niet verder dan de theorie. Daarom ontvang je bij de cursus een materialenpakket. Het pakket bevat alle materialen die nodig zijn om direct van start te gaan met het lesmateriaal. 


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma Encaustic Art

Met de cursus Encaustic Art ga je aan de slag met allerhande onderwerpen. Je leert onder andere meer over de volgende onderdelen;

 • introductie en benodigdheden;
 • aan de slag met de basis;
 • kleurgebruik;
 • patronen en kaders;
 • presentatiemogelijkheden;
 • mini-hotplate;
 • landschappen;
 • werken met stof;
 • werken met tissues;
 • fantasiewerk.

Nadat je alle onderdelen hebt doorlopen en de cursus Encaustic Art heb afgerond, kun jij je vrienden en familie verrassen met unieke creaties.

GETUIGSCHRIFT

Getuigschrift

Aan het eind van je cursus Encaustic Art kun je het NHA getuigschrift voor € 29,- aanvragen als je al je huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Iedere cursist kan aan het einde van de cursus geheel kosteloos een certificaat van deelname aanvragen. Ook als je geen lessen ter correctie hebt ingezonden, kom je hiervoor in aanmerking.


NHA kwaliteitsgaranties

MATERIALENPAKKET

Inclusief materialenpakket

Bij de cursus Encaustic Art ontvang je een materialenpakket t.w.v. € 55,-. Het materialenpakket bevat naast een Encaustic schildersijzer, ook Encaustic Art papier, wasblokjes, een schraper en een instructieboekje.

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je ontvangt de complete opleiding Encaustic Art in één zending thuis als je kiest voor betaling ineens. Of in meerdere zendingen (studie-eenheden) als je kiest voor betaling per maand. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt de lessen in een luxe ringmap thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Volg je een cursus met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in België! 

Wanneer je start met de cursus Encaustic Art, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra tof.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

Voor de cursus Encaustic Art staat een studieduur van 5 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Jij bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je leert. Je bepaalt jouw eigen tempo.

Cursusringmap

Bij de lessen ontvang je een fraaie ringmap om jouw lessen in te bewaren.

Vragen?

Bel ons: 03 257 51 91 of stuur ons een e-mail

CREATIES

Creaties van cursisten

Gemaakt door cursist(e) Inge

 

Gemaakt door cursist(e) Inge

LESGELD

Lesgeld

Encaustic Art
5x €49,80 of €249,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
5x 49,80
of €249,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Gratis headphone of tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Start direct met de cursus
 • In termijnen betalen mogelijk
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!