Gratis brochure

Wil je als Executive Assistant aan de slag?

Dan ben je bij NHA aan het juiste adres. Of wil je weten wat het beroep van Executive Assistant (EA) precies inhoudt? Welke taken en verantwoordelijkheden horen bij deze functie? En voor wie werk je precies? Lees snel verder en ontdek of dit beroep bij jou past en hoe je je kunt voorbereiden op een carrière in deze functie!

Wat doet een Executive Assistant precies?  

Het beroep van Executive Assistant is erg breed en je hebt in deze baan dan ook een afwisselend takenpakket dat steeds uitgebreider wordt. Net als andere soorten assistenten heb je als Executive Assistant een ondersteunende functie en houd je je bezig met werkzaamheden als agendabeheer, het organiseren en voorbereiden van vergaderingen, notuleren, het afhandelen van telefoontjes en het beantwoorden van e-mail.

Als Executive Assistant vertegenwoordig je daarnaast je manager als deze afwezig is en ben je het eerste aanspreekpunt voor interne en externe contacten van je manager. Het soort bedrijf waar je voor werkt kan veel invloed hebben op je takenpakket en verantwoordelijkheden. Iedere organisatie is anders en daardoor kan de functie net iets anders ingevuld worden. Een Executive Assistant is daarom vaak breed opgeleid.

 

Executive Assistant en vergelijkbare functies

Er zijn een aantal functies die inhoudelijk gedeeltelijk overeenkomen met het werk van een Executive Assistant. Denk bijvoorbeeld aan het werk van een:

Hoewel deze functies voor een deel wel overeenkomsten hebben, zijn er ook verschillen. Van een administratief bediende wordt, naast het uitvoeren van kantoorwerkzaamheden, vaak ook meer inhoudelijke kennis over bijvoorbeeld boekhouding, recht en economie verwacht.

Als secretaresse houd je je juist meer bezig met administratieve taken en agendabeheer. En een personal assistant werkt, zoals de naam al aangeeft, vaak voor één persoon en ondersteunt ook bij privéwerkzaamheden zoals het maken van een reservering bij een restaurant of het laten stomen van kleding.

Beroep voor duizendpoten

Een goede Executive Assistant is dus een echte duizendpoot. Multitasken is voor jou geen probleem en je bent in staat om snel te schakelen. Ook onafhankelijkheid, welbespraaktheid en een goed organisatievermogen zijn handige eigenschappen in deze functie.

Ben je geïnteresseerd in een baan als Executive Assistant? Om je voor te bereiden op de praktijk van dit beroep is het volgen van een cursus een goed idee. Hierin ontwikkel je de benodigde vaardigheden om je werk optimaal uit te voeren. NHA biedt verschillende cursussen aan die je voorbereiden op een carrière als Executive Assistant. Deze opleidingen kun je bovendien gewoon vanuit huis volgen. Zo bepaal je zelf waar en wanneer je studeert.
 

Personal Assistant

De Personal Assistant opleiding is een goede keuze als je aan de slag wilt als Executive Assistant. In deze opleiding doe je veel kennis op die nodig is om zakelijke werkzaamheden uit te voeren. Je verdiept je onder andere in agendabeheer, vergaderingen organiseren, notuleren, het ontvangen van bezoekers etc. Ook doe je kennis op over verschillende onderwerpen rondom communicatie en management en verdiep je je in zakelijke correspondentie in het Nederlands.

 

 

Virtual Assistant

Vind jij het prettig om zelf te bepalen waar je je werk doet? Dan is een job als virtual assistant, ook wel VA genoemd, jou op het lijf geschreven! Als virtual assistant werk je namelijk veelal online voor jouw cliënten. Dit kunnen bijvoorbeeld ondernemers of bedrijven zijn. In de Virtual Assistant opleiding leer je alle vaardigheden die van belang zijn om deze functie goed te kunnen uitvoeren. Qua werkzaamheden lijkt het werk van een VA veel op de functie van de personal assistant. 

 

Management Assistent

In de opleiding Management Assistent doe je belangrijke vaardigheden op zoals notuleren, agendabeheer, het organiseren van vergaderingen en het ontvangen van bezoekers. Ook komen er verschillende onderwerpen rondom communicatie en management aan bod zodat je je manager perfect kunt ondersteunen. Ten slotte verdiep je je in de basis van het boekhouden en zakelijke correspondentie in het Nederlands. 

 

Administratief Bediende

Ook in de opleiding Administratief Bediende doe je een aantal essentiële kantoorvaardigheden op zoals agendabeheer, telefonie en vergaderingen organiseren. Daarnaast gaat deze opleiding dieper in op recht, boekhouden en toegepaste economie. Ook de zakelijke correspondentie Nederlands komt in deze opleiding aan bod. Een perfecte voorbereiding op het werk van een Executive Assistant dus!

 

Office Management

In de opleiding Office Management leer je ook de belangrijkste kantoorwerkzaamheden en ga je daarnaast aan de slag met zakelijke correspondentie in het Nederlands. Ook leer je alle ins en outs van Office 2019 en doe je een basiskennis van management op. Denk hierbij aan onderwerpen als leidinggeven, personeelsbeleid, marketing en bedrijfseconomie. Deze uitgebreide opleiding bereidt jou goed voor op een functie als Executive Assistant.

 

Secretaresse

Ten slotte leer je in de opleiding Secretaresse naast de secretariële vaardigheden als agendabeheer, notuleren, postbehandeling en ontvangst van bezoekers ook alles over zakelijke correspondentie in het Nederlands. Ook Office 2019 komt in deze cursus aan bod en in de module ‘Dactylo’ leer je blind typen.Wil jij aan de slag als Executive Assistant? Vraag dan een gratis proefles aan voor een van onze opleidingen en ga direct aan de slag! 

Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
  • Start direct met de cursus
  • Studeer op jouw eigen tempo
  • Lesgeld terug als je niet slaagt!
  • Gratis toegang tot de
    NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!