Administratief Bediende  

Nú met GRATIS tablet
Administratief Bediende
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
12x
33,25

of 


€399,00
4.6/5

Beoordeeld door 18 student(en)

 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Recht op 3 jaar persoonlijke studiebegeleiding
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA instituutsdiploma
 • Studieduur: 12 maanden
ALGEMEEN

Secretariaatsvaardigheden leren? Volg de opleiding Administratief Bediende

Van bedrijfscommunicatie tot het organiseren van vergaderingen, zakenreizen en evenementen. In de opleiding Administratief Bediende leer je alle vaardigheden om administratieve taken binnen een kantooromgeving uit te voeren.

Communicatie is cruciaal in het dagelijks werk van een administratief bediende. Na het afronden van de opleiding Administratief Bediende ben je in staat om op een professionele manier binnenkomende telefoons, brieven, e-mails en klachten af te handelen. Je bent duidelijk een administratieve allrounder.

Welke taken je als administratief bediende juist moet gaan uitvoeren, hangt uiteraard af van waar je gaat werken. Je bent in ieder geval breed inzetbaar. Start met een goede basis en leer in de praktijk de nuances van een administratieve job.
 

Word een administratieve duizendpoot

Wil jij gaan werken als administratief bediende? Dan leg je met deze opleiding Administratief Bediende de perfecte basis. Maar ook als jij een job als office assistant of directiesecretaresse wil, is de Administratief Bediende opleiding de meest logische stap.

Waarom? Naast klassieke taken, zoals klasseren en brieven opstellen, komen in deze opleiding ook uitvoerende secretariaatstaken aan bod. Denk daarbij aan boekhouding, recht en economie. Met een brede basis ben je al snel de administratieve duizendpoot waar een organisatie op kan bouwen.
 

Kies voor een representatieve functie

De naam van de opleiding Administratief Bediende dekt slechts gedeeltelijk de inhoud. Tijdens de opleiding leer je meer dan alleen (kantoor)administratie. Zo is het belangrijk dat jij als administratief bediende weet hoe je een goede indruk van jezelf en het bedrijf waarvoor je werkt achterlaat.

De opleiding leert je hoe je met vertrouwelijke informatie omgaat, hoe je jezelf geschikt presenteert en hoe je klanten en collega's op een vriendelijke en professionele manier tegemoet treedt. Daarnaast krijg je inzicht in de ethische aspecten van de job en leer je omgaan met uitdagende situaties op een diplomatieke en doeltreffende manier.

Door deze focus op professioneel gedrag en klantgerichtheid neem je met zelfvertrouwen de rol van administratief bediende van het bedrijf op je. Jouw leidinggevende rekent op kennis, kunde en daadkracht en vertrouwt erop dat je een grote bijdrage levert aan het positieve imago van het bedrijf als administratief bediende. De opleiding stoomt jou klaar voor deze grote verantwoordelijkheid!
 

Na de Administratief Bediende opleiding snel aan het werk!

Na het afronden van de Administratief Bediende opleiding ben je een gedreven medewerker waar bedrijven en organisaties graag beroep op doen. Ambieer je een functie als office manager? Bekijk dan ook eens de opleiding Office Management


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma Administratief Bediende

De Administratief Bediende opleiding van NHA is onderverdeeld in de volgende onderwerpen:
 

Kantoortechnieken

In de opleiding Administratief Bediende leer je de praktische vaardigheden die je nodig hebt in jouw job. Denk aan agendabeheer, vergaderingen, postbehandeling, telecommunicatie, e-mail en klasseren.
 

Zakelijke correspondentie

Stel correct zakelijke brieven op, communiceer in helder en correct Nederlands en nog veel meer.
 

Toegepaste economie

Leer de noodzakelijke basisvaardigheden van een onderneming en alles wat te maken heeft met toegepaste economie in de context van een job als administratief bediende.
 

Boekhouden

Leer basisboekhouden als beleidsinstrument begrijpen, van de beginbalans tot de inventaris. Ook alle courante commerciële verrichtingen komen aan bod.
 

Recht

Van burgerlijk recht tot handelsrecht, sociaal recht en fiscaal recht. Ook daar moet je verstand van hebben als administratief bediende. De opleiding biedt exact de kennis die jij nodig hebt!
 

Volg de opleiding Administratief Bediende

Ben je geïnteresseerd in het uitvoeren van administratieve taken en wil je excelleren op administratief vlak? Volg de Administratief Bediende opleiding en zet de eerste stap in de richting van een succesvolle carrière als administratief medewerker, office assistant of directiesecretaresse.

REVIEWS

Reviews opleiding Administratief Bediende

Dit zijn specifieke reviews over Administratief Bediende, afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

10/10
Administratief Bediende

Ik vind het een hele leuke en boeiende cursus. Hierdoor heb ik weer zin gekregen om te studeren. En tot nu toe gaat het echt goed!.

10/10
Administratief Bediende

Ik heb een goeie ervaring. Ik heb geen opmerking.

8/10
Administratief Bediende

De moeilijke communicatie is minder bij vragen of wachtend op een verbetering kan beter. Cursus zelf is ok.

10/10
Administratief Bediende

De cursus is heel duidelijke het studeren is vlotjes te combineren met werken.

DIPLOMA

Diploma Administratief Bediende

Bij NHA rond jij de cursus Administratief Bediende af op het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je eraan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

NHA-examen kosteloos afleggen

Je kunt deze opleiding afronden met een NHA-examen. Ben je geslaagd voor het examen, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.

Aanmelding
Na aanmelding ontvang je een link waarmee je het examen kunt starten op je computer. Als de voorziene tijd is afgelopen, wordt het examen opgeslagen en verzonden.

Als je de eerste keer niet slaagt voor het NHA-examen, kun je je aanmelden voor een herexamen. Een herexamen kost € 125,-.

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingediend en hiervoor was geslaagd (een gemiddelde van 5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist.


Examengarantie

Wanneer je niet slaagt voor het eerste examen, word je gratis verder opgeleid voor het volgende examen van dezelfde cursus. Je kunt de huiswerkopgaves opnieuw ter correctie indienen en de leraren vragen stellen. Deze examengarantie geldt onder voorwaarde van volledige betaling van de cursus en is niet van toepassing op tussentijds geannuleerde cursussen en zelfstudiecursussen.


Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingediend en na de startdatum aantoonbaar twee keer aan hetzelfde theoretisch examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de leerstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiervoor wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na de inschrijvingsdatum.

Korting op je NHA-getuigschrift

Geef bij de inschrijving alvast aan dat je na afronding van de cursus het getuigschrift wil ontvangen. Je ontvangt dan € 10,- korting en betaalt slechts € 19,-. 

 


NHA-kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer op je eigen tempo - waar je maar wilt

Je ontvangt de complete opleiding Administratief Bediende in één pakket bij jou thuis als je kiest voor betaling ineens. Of in meerdere pakketten als je kiest voor betaling per maand. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke job of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen in gedrukte en digitale vorm

De lessen worden in een luxueuze ringmap met de post naar je thuisadres gestuurd. De leerstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les doorsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving), die het dan weer snel naar je terugstuurt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, een punt en antwoorden op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in België! 

Wanneer je start met de opleiding Administratief Bediende, stelt je docent zich persoonlijk aan je voor.

Direct contact met medestudenten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met medestudenten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien eens afspreken. Dat maakt het leren extra tof.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • al je punten voor het huiswerk en eventuele examens op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met medestudenten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de e-bookbibliotheek van NHA met maar liefst 75 e-books en 41 audioboeken in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

De studieduur van de opleiding Administratief Bediende is 12 maanden aan een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dat verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.
 

De Vlaamse overheid betaalt 20% of 30% van het lesgeld, als jouw werkgever voor jou betaalt.

KMO LogoNHA is geregistreerd door de Vlaamse overheid betreffende de KMO-portefeuille.  

De overheid vergoedt middels de kmo-portefeuille soms 20% tot 30% (afhankelijk van de grootte van de onderneming) van het lesgeld aan jouw werkgever.

Deze opleiding komt in aanmerking voor de kmo-portefeuille binnen het thema personeelsmanagement. 
 

Vragen?

Bel ons: 032 57 51 91 of stuur ons een e-mail.

LESGELD

Lesgeld

Administratief Bediende
12x €33,25 of €399,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
12x 33,25
of €399,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
 • Start direct met de cursus
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt!
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

10/10

Ik vind het een hele leuke en boeiende cursus. Hierdoor heb ik weer zin gekregen om te studeren. En tot nu toe gaat het echt goed!.

Lees meer »
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!