Office Management  

Nú met GRATIS tablet
Office Management
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
12x
40,75

of 


€489,00
4.7/5

Beoordeeld door 6 student(en)

 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Kies voor 3 jaar persoonlijke begeleiding
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA instituutsdiploma
 • Studieduur: 12 maanden
ALGEMEEN

Bereid je voor op een zeer veelzijdige job met de opleiding Office Management

Wil je de spreekwoordelijke spin in het web zijn bij een bedrijf? Een daadkrachtige vogelspin die op managementniveau alle touwtjes van het web tot in de kleinste details kent? De superheld op de werkvloer (Spiderman?) die van alle markten thuis is? Met de opleiding Office Management leg je een goede en brede basis voor een veelzijdige en uitdagende functie als Officemanager.

Een Officemanager is vaak de spil van een bedrijf of organisatie en zorgt ervoor dat alles goed verloopt. Je geeft leiding aan het secretariaat, je maakt afspraken, hebt inzicht in de organisatie en doet nog 1001 andere dingen die op je pad komen.

Je bent een echte allrounder: veelzijdig, flexibel, stressbestendig en communicatief.

Laagdrempelige cursus

In de cursus raak je vertrouwd met alle werkzaamheden op kantoor. De opleiding bestaat uit vijf modules:

 • Kantoorpraktijk;
 • Secretariële vaardigheden;
 • Zakelijke correspondentie Nederlands;
 • Office;
 • Management.

De gevarieerde cursus is laagdrempelig en vooral ook interessant om te volgen. Met praktische oefeningen en interessant huiswerk krijg je al snel veel kennis en vaardigheden. Uiteraard rechtstreeks in de praktijk toepasbaar.

Verder leren?

Heb je de opleiding afgerond, dan kun je snel aan de slag in een afwisselende en uitdagende job.

Directiesecretaresse of managementassistent

Wil je werken als Officemanager of werk je als administratief medewerker en wil je graag een stap hogerop? Dan is de cursus Office Management een prima keuze. Ook wanneer je een baan als directiesecretaresse of managementassistent op het oog hebt, is de opleiding een goede aanvulling op je cv.

Meer doen met management op kantoorniveau? Volg de opleiding Office Management.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma Office Management

De opleiding Office Management bestaat uit 5 modules:

Kantoorpraktijk

Je leert welke tools het best helpen om jouw werkzaamheden optimaal te managen.

Secretariële vaardigheden

Een zo soepel mogelijk verloop van klantaanname tot en met het organiseren van een evenement, is noodzakelijk. Wij leren je hoe je een adequate planning maakt en deze naleeft zodat je altijd stipt bent.

Zakelijke correspondentie Nederlands

Als office manager zul je veelvuldig schriftelijk communiceren. Foutloze communicatie is een must.

Office

Beheersing van het meest gebruikte softwarepakket onder Windows is een randvoorwaarde om jouw projecten te kunnen documenteren. 

Management

Je leert de vaardigheden om een klein kantoor of afdeling te leiden. Daarnaast maak je kennis met thema's als leidinggeven, personeelsbeleid, marketing en bedrijfseconomie.

Tijdens de opleiding Office Management ontwikkel je je tot duizendpoot via oefenopgaven en huiswerkopdrachten. De benodigde lesstof en de praktische oefeningen maken deze opleiding leuk om te doen en bieden tegelijkertijd een uitstekende voorbereiding op jouw gewenste vaardigheden.

De opleiding Office Management is zeer laagdrempelig en start bij de absolute basis. Je hebt dus geen specifieke vooropleiding nodig om met de cursus te starten.

Een succesvolle afronding van de cursus Office Management levert je naast uitstekende vaardigheden ook een grondige voorbereiding op een interessante combinatie van examens:

 • Zakelijke correspondentie Nederlands;
 • Basiskennis Management;
 • Office.

Nadat je bovenstaande drie examens met succes hebt afgerond kun je het NHA-instituutsdiploma 
Office Management aanvragen.

REVIEWS

Reviews

Dit zijn specifieke reviews over Office Management, afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

10/10
Office Management

Ik ben zeer tevreden met mijn gekozen opleiding. Het gaat vlot en op mijn eigen tempo. De opleiding is ook goed te combineren met mijn huidige job.

8/10
Office Management

Ik ben nog maar een aantal weken bezig. De stof is makkelijk leesbaar en de huiswerkopgaven zijn goed te maken. Mis wel wat feedback van de docenten en vind deze ook niet makkelijk bereikbaar. Via directe mail zou veel fijner zijn. Over het algemeen zeer tevreden over NHA en ook een snelle levering en service.

10/10
Office Management

De cursus gaat goed. Ik doe ongeveer 1 les per week. De lessen zitten goed in elkaar en zijn meestal goed van lengte. De samenvatting echter vind ik geen echte samenvatting, die gaat meer over wat je hebt geleerd dan de eigenlijk korte samengevatte inhoud van de les.

10/10
Office Management

Heel goed uitgebreide cursus, voor het ogenblik nog geen problemen ondervonden. Graag had ik wel meer oefeningen gekregen ter voorbereiding op het examenprogramma. Ook wanneer volgende lessen worden verzonden, graag een datum vermeld. Mvg ***

DIPLOMA

Diploma Office Management

Bij NHA rond jij je opleiding af in het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je er aan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

NHA-examen kosteloos afleggen 

Deze opleiding kun je afronden met vier examens: Zakelijke Correspondentie Nederlands, Basiskennis Management, theorie-examen Office en praktijkexamen Office. Ben je geslaagd voor deze vier examens, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.

Aanmelding
Na aanmelding ontvang je een link waarmee je het examen kunt starten op je computer. Als de examentijd is afgelopen, wordt het examen opgeslagen en verzonden. 
Indien je de eerste keer niet slaagt voor een onderdeel van het NHA examen, dan kun jij je aanmelden voor een herexamen. Een herexamen kost € 125,-.

 

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist.


Examengarantie

Wanneer je die niet slaagt voor het eerste examen, word je gratis verder opgeleid voor het volgende examen van dezelfde cursus. Je kunt de huiswerkopgaven opnieuw ter correctie indienen en de leraren vragen stellen.  Deze examengarantie geldt onder voorwaarde van volledige betaling van de cursus en is niet van toepassing voor tussentijds opgezegde cursussen en zelfstudiecursussen.


Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling van het lesgeld is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingestuurd en na de startdatum aantoonbaar 2x aan één theorie-examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de lesstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiertoe wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na inschrijfdatum.


NHA-kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer op je eigen tempo - waar je maar wilt

Je ontvangt de complete cursus Office Management in één pakket thuis als je kiest voor betaling ineens. Of in meerdere pakketten als je kiest voor betaling per maand. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke job of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen in gedrukte en digitale vorm

De lessen worden in een luxueuze ringmap met de post naar je thuisadres gestuurd. De leerstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les doorsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving), die het dan weer snel naar je terugstuurt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, een punt en antwoorden op je eventuele vragen.

Kies je voor een cursus met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in België! 

Wanneer je start met de cursus Office Management, stelt je docent zich persoonlijk aan je voor.

Direct contact met medestudenten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving. Hier kom je in contact met medestudenten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien eens afspreken. Dat maakt het leren extra tof.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • al je punten voor het huiswerk en voor eventuele examens op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met medestudenten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot e-bookbibliotheek van NHA met maar liefst 75 e-books en 41 audioboeken in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

12 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

De Vlaamse overheid betaalt 20% of 30% van het lesgeld, als jouw werkgever voor jou betaalt.

KMO LogoNHA is geregistreerd door de Vlaamse overheid betreffende de KMO-portefeuille.  

De overheid vergoedt middels de kmo-portefeuille soms 20% tot 30% (afhankelijk van de grootte van de onderneming) van het lesgeld aan jouw werkgever.

Deze opleiding komt in aanmerking voor de kmo-portefeuille binnen het thema digitalisering.
 

Vragen?

Bel ons: 032 57 51 91 of stuur ons een e-mail.

LESGELD

Lesgeld

Office Management
meest gekozen Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
12x 45,75
of €549,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Zonder hulp
12x 40,75
of €489,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
 • Start direct met de cursus
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt!
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

10/10

Ik ben zeer tevreden met mijn gekozen opleiding. Het gaat vlot en op mijn eigen tempo. De opleiding is ook goed te combineren met mijn huidige job.

Lees meer »
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!