Secretaresse  

Nú met GRATIS tablet
Secretaresse
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
9x
49,90

of 


€449,00
4.6/5

Beoordeeld door 11 student(en)

 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Inclusief 3 jaar persoonlijke begeleiding
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA instituutsdiploma
 • Studieduur: 9 maanden
ALGEMEEN

Word een waardevolle kantoormedewerker met de opleiding Secretaresse

Als secretaresse werk je nauw samen met de manager binnen een bedrijf of organisatie. Het werk van een secretaresse is verantwoordelijk en veelzijdig.

Als secretaresse ben je een waardevolle kracht: je regelt afspraken, verzorgt correspondentie, organiseert recepties en bereidt vergaderingen voor. Op de huidige markt is veel vraag naar goede secretaresses. Met de Secretaresse opleiding vergroot je jouw kennis en vaardigheden met betrekking tot het vak. Daarmee vergroot je jouw kansen op de arbeidsmarkt!

Aan de slag met onmisbare vaardigheden tijdens de Secretaresse opleiding

Als secretaresse dien je te beschikken over een aantal vaardigheden, zoals agendabeheer, het organiseren van bijeenkomsten, het ontvangen van bezoekers en nog veel meer. Na het volgen van de opleiding heb jij deze taken goed in de vingers.

Helder en correct communiceren

In je werk ontmoet en communiceer je met verschillende mensen. Duidelijk en foutloos communiceren is daarom van belang in je functie. Tijdens de opleiding Secretaresse ga je aan de slag met zakelijke correspondentie Nederlands, je leert onder andere zelfstandig en foutloos brieven opstellen en redigeren.

Ook kennis van notuleren is onmisbaar voor een secretaresse. Het correct samenvatten van een vergadering vraagt om specifieke vaardigheden. Je leert hoe je de inhoud van een vergadering kort en zakelijk formuleert.
 

Praktijkgerichte opleiding

De opleiding Secretaresse is zeer praktijkgericht. Je gaat bijvoorbeeld aan de slag met diverse Office programma’s en je leert snel en foutloos typen. Met behulp van het praktijkgerichte lesmateriaal ga jij aan de slag met kennis en vaardigheden die nodig zijn om goed te kunnen functioneren als secretaresse.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma Secretaresse

De opleiding Secretaresse bestaat uit een aantal modules:

Secretariaatspraktijk

Tijdens deze module leer je alles over agendabeheer, organiseren van bijeenkomsten, postbehandeling, archivering en het ontvangen van bezoekers.

Notuleren

Als secretaresse is kennis van notuleren onmisbaar. Tijdens de opleiding Secretaresse leer je hoofd- en bijzaken scheiden en opmerkingen objectief samen te vatten.

Zakelijke Correspondentie Nederlands

In deze module leer je zelfstandig brieven opstellen en redigeren. Tijdens de lessen wordt er aandacht besteed aan de universele regels voor het schrijven van zakelijke boodschappen. Er worden diverse briefsoorten behandelt, zoals een sollicitatiebrief en klachtenbrief.

Office

In de opleiding Secretaresse leer je meer over de verschillende Office programma’s die voor veel kantoortoepassingen worden gebruikt. Je leert werken met Word, Excel, PowerPoint, Outlook en OneNote.
 

Dactylo

Tenslotte is snel en foutloos blind kunnen typen met tien vingers een belangrijke vaardigheid waar je als secretaresse over moet beschikken. Je begint bij de basis en krijgt al snel het gehele toetsenbord onder de knie. Aan het einde van deze module kun je met een snelheid van minimaal 100 slagen per minuut en een foutmarge van maximaal 0,75% typen. Dactylo is geschikt voor een azerty toetsenbord en niet voor een qwerty toetsenbord.

REVIEWS

Reviews

Dit zijn specifieke reviews over Secretaresse, afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

10/10
Secretaresse

Mooie duidelijke cursus als.je huiswerk indien ook vlug verbetert

10/10
Secretaresse

Ik ervaar de cursus als overzichtelijk. Het is allemaal duidelijk wat verwacht wordt en na het indienen van huiswerk hoef ik niet lang te wachten op het resultaat. Ik ben blij dat ik voor een diploma kan gaan voor secretaresse op deze manier. In mijn gezinssituatie is dit de enige manier dat dit kan lukken. Super :-)

8/10
Secretaresse

Het is een goede en vlotte cursus om te volgen en studeren. Zelfs al heb je geen ervaring in de sector.

10/10
Secretaresse

Tot nu toe zeer goed. Goede service en begeleiding. Top!!

DIPLOMA

Diploma Secretaresse

Bij NHA rond jij de cursus Secretaresse af op het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je eraan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

NHA-examen kosteloos afleggen

Je kunt deze opleiding afronden met een NHA-examen. Ben je geslaagd voor het examen, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.

Aanmelding
Na aanmelding ontvang je een link waarmee je het examen kunt starten op je computer. Als de voorziene tijd is afgelopen, wordt het examen opgeslagen en verzonden.

Als je de eerste keer niet slaagt voor het NHA-examen, kun je je aanmelden voor een herexamen. Een herexamen kost € 125,-.

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingediend en hiervoor was geslaagd (een gemiddelde van 5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist.


Examengarantie

Wanneer je niet slaagt voor het eerste examen, word je gratis verder opgeleid voor het volgende examen van dezelfde cursus. Je kunt de huiswerkopgaves opnieuw ter correctie indienen en de leraren vragen stellen. Deze examengarantie geldt onder voorwaarde van volledige betaling van de cursus en is niet van toepassing op tussentijds geannuleerde cursussen en zelfstudiecursussen.


Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingediend en na de startdatum aantoonbaar twee keer aan hetzelfde theoretisch examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de leerstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiervoor wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na de inschrijvingsdatum.


NHA-kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer op je eigen tempo - waar je maar wilt

Je ontvangt de complete cursus Secretaresse in één pakket thuis als je kiest voor betaling ineens. Of in meerdere pakketten als je kiest voor betaling per maand. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke job of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen in gedrukte en digitale vorm

De lessen worden in een luxueuze ringmap met de post naar je thuisadres gestuurd. De leerstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les doorsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving), die het dan weer snel naar je terugstuurt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, een punt en antwoorden op je eventuele vragen.

Kies je voor een cursus met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in België! 

Wanneer je start met de cursus Secretaresse, stelt je docent zich persoonlijk aan je voor.

Direct contact met medestudenten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving. Hier kom je in contact met medestudenten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien eens afspreken. Dat maakt het leren extra tof.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • al je punten voor het huiswerk en voor eventuele examens op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met medestudenten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot e-bookbibliotheek van NHA met maar liefst 75 e-books en 41 audioboeken in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

9 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: 032 57 51 91. We helpen je graag!

LESGELD

Lesgeld

Secretaresse
9x €49,90 of €449,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
9x 49,90
of €449,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
 • Start direct met de cursus
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt!
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

10/10

Mooie duidelijke cursus als.je huiswerk indien ook vlug verbetert

Lees meer »
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!