Gratis brochure

Secretaresse  

Nú: met GRATIS tablet
Secretaresse
Adviesgesprek Gratis proefles
Inschrijven 15 dagen gratis proberen
9x
26,60
of ineens
€239,00
4/5

Beoordeeld door 3 student(en)

 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Kies voor 3 jaar persoonlijke begeleiding
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA instituutsdiploma
 • Studieduur: 9 maanden
ALGEMEEN

Word als secretaresse een waardevolle kantoormedewerker

Als secretaresse werk je nauw samen met de manager in het bedrijfsleven of bij een overheidsorganisatie. Maar… wat doet een secretaresse precies? Het vak omvat meer dan alleen de telefoon opnemen, afspraken maken en andere triviale activiteiten.

Je zorgt er ook voor dat de verantwoordelijke zijn of haar werk zo goed mogelijk kan doen: de afdeling leiden, projecten begeleiden en belangrijke beslissingen nemen.

Prioriteiten stellen

Wat betekent dat in de praktijk? Bij binnenkomende telefoontjes en e-mails beoordeel je wat spoed heeft en wat kan wachten. Wanneer een journalist belt, weet je wat je wilt, kunt en mag zeggen. En je weet wanneer je iemand doorverwijst naar een bepaalde afdeling.

Met de opleiding Secretaresse ben je voorbereid op een toekomst als snelle en accurate duizendpoot. Met je opleiding vergroot je je kansen op een interessante job. En na die job groei je door naar je volgende functie. Directiesecretaresse? Wie weet.

Notuleren van belangrijke meetings

In je opleiding behandel je verschillende onderwerpen, bijvoorbeeld secretariaatsvaardigheden, de structuur van een organisatie en bedrijfstermen.

Notuleren is ook een van de belangrijke taken van een secretaresse. In een vergadering bespreken de collega’s verschillende zaken. Veel onderwerpen, standpunten en besluiten passeren de revue. Wat zet je wel en niet in de notulen? Je komt erachter in deze secretaresseopleiding.

Helder en correct schrijven

Hoe schrijf je:

 • in correct Nederlands?
 • krachtige e-mails en brieven?
 • over een ingewikkeld onderwerp?

Je taalvaardigheid in het Nederlands oefen je tijdens deze cursus.

In je werk ontmoet je verschillende soorten mensen. Basiskennis van psychologie is onontbeerlijk. Daarom krijg je in de opleiding Secretaresse tal van psychologische tips.

Als eerste iets horen

Belangrijke informatie weet je vaak als eerste. Maar in bepaalde situaties is de informatie nog geheim. Hoe ga je om met vertrouwelijke informatie? Ook dat leer je in de opleiding.

Solliciteren

Na je opleiding, het examen en het attest kun je meteen solliciteren naar functies als secretaresse, secretarieel medewerker en secretariaatsmedewerker.

Start je loopbaan

Start nu je loopbaan als secretaresse en solliciteer naar een uitdagende baan.

PROGRAMMA

Studieprogramma Secretaresse

De opleiding Secretaresse behandelt onder andere:

 

Omgangsvormen

Wie professioneel en zelfzeker overkomt, kent goede omgangsvormen. Dit gedrag kent een basis uit jouw opvoeding, maar heb je zelf ook opgebouwd door het vormen van eigen waarden. Je volgt de gedragregels op de werkvloer, kent de etiquette, hebt goede gespreksvaardigheden en weet welk gedrag vereist is in specifieke situaties.

PR & Voorlichting

Als secretaresse heb je ook weleens te maken met het geven van voorlichting aan de bezoekers. Daarom ontvang je ook een aantal lessen PR & voorlichting die de basiskennis behandelen.

Kantoorpraktijk

In een bedrijf heb je specifieke kantoortaken. Zo is het nodig dat je een digitale agenda kunt beheren, vergaderingen kunt boeken en de post kunt hanteren. De technologie gaat steeds vooruit! In de lessen kantoorpraktijk maak je kennis met de diverse soorten kantoorapparatuur die je kunt aantreffen en met het klasseren van verschillende documenten.

Praktische psychologie

In de module praktische psychologie leer je een aantal positieve attitudes aan zoals stiptheid, orde, flexibiliteit. Dit versterkt het samenwerken en maakt dat collega's op jou kunnen rekenen. Jouw persoonlijke uitstraling zorgt voor jouw imago. Zo let je op jouw kleding, jouw hygiëne en lichaamstaal.

Onthaaltechnieken

Het onthaal verzekeren betekent meer dan enkel klanten of bezoekers ontvangen. Op dat moment vorm je een belangrijke schakel tussen het management, de andere afdelingen en het externe contact. Hiervoor heb je zowel sociale als technische vaardigheden nodig. In de module onthaaltechnieken spreken we vaak over een 'onthaalmedewerker'. Onthaaltechnieken zijn echter voor meerdere functies bruikbaar: telefonisten, receptionisten, kantoormedewerkers en secretaressen. Welke job je ook uitoefent, jouw houding en gedrag zijn mee bepalend voor het professioneel imago van jouw werkgever naar de buitenwereld toe.

Nederlandse correspondentie

Om op de juiste manier een aantekening te maken of een brief op te stellen bieden we ook Nederlandse correspondentie aan. Het kan voorkomen dat je vergaderingen moet bijwonen en voor jezelf of anderen daar een verslag van maakt, om de beslissingen, die voor jouw werkzaamheden van belang zijn, goed te kunnen uitvoeren. Er wordt in deze module daarom ook ingegaan op het notuleren van vergaderingen.

Secretariaatsvaardigheden

Secretariaatsvaardigheden leer je door de theorie te toetsen aan de praktijk. Daarvoor heb je in elke les van deze module praktijkgerichte opdrachten zodat je de dagelijkse werkzaamheden in een secretariaat kunt aanvoelen. Een secretariaat moet efficiënt beheerd worden: het is noodzakelijk dat je de juiste taken op het juiste moment uitvoert. Je werkt efficiënt wanneer je, binnen een bepaalde tijd en met zo weinig mogelijk hindernissen, het maximum aan taken kunt verrichten. Je gaat echter ook effectief aan de slag. Dat komt dan weer neer op de juiste taken op het juiste moment aanpakken. Je stelt prioriteiten en neemt op tijd beslissingen. Je leert onder andere werken met een digitale agenda.

Bedrijfsoriëntatie

In deze opleiding Secretaresse komen allerlei aspecten op het gebied van bedrijfscultuur, bedrijfseconomie, bedrijfskunde, bedrijfsoriëntatie en bedrijfsorganisatie aan de orde. Bedrijfskunde is een heel breed terrein. De module bedrijfsoriëntatie dient als oriëntatie op dit vakgebied. Over elk belangrijk deelgebied wordt iets verteld, zodat je een indruk krijgt van al wat zich in en rond een bedrijf (of organisatie) afspeelt.

DIPLOMA

Diploma Secretaresse

Bij NHA rond jij de cursus Secretaresse af in het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je er aan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

NHA-examen kosteloos afleggen

Deze opleiding kun je afronden met een NHA-examen. Ben je geslaagd voor het examen, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.


Aanmelding
Na aanmelding ontvang je een link waarmee je het examen kunt starten op je computer. Als de examentijd is afgelopen, wordt het examen opgeslagen en verzonden.
Indien je de eerste keer niet slaagt voor het NHA-examen, dan kun jij je aanmelden voor een herexamen. Een herexamen kost € 125,-.

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor 29 euro aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist.


Examengarantie

Wanneer je die niet slaagt voor het eerste examen, word je gratis verder opgeleid voor het volgende examen van dezelfde cursus. Je kunt de huiswerkopgaven opnieuw ter correctie indienen en de leraren vragen stellen. Deze examengarantie geldt onder voorwaarde van volledige betaling van de cursus en is niet van toepassing voor tussentijds opgezegde cursussen en zelfstudiecursussen.


Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling van het lesgeld is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingestuurd en na de startdatum aantoonbaar 2x aan één theorie-examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de lesstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiertoe wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na inschrijfdatum.

ZO STUDEER JE

Zo studeer je

Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je ontvangt de complete cursus Secretaresse in één zending thuis als je kiest voor betaling ineens. Of in meerdere zendingen (studie-eenheden) als je kiest voor betaling per maand. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt de lessen in een luxe ringmap thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen. Je mag bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in België! 

Wanneer je start met de cursus Secretaresse, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra tof.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • je digitale coach activeren om je extra te stimuleren;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen.

STUDIEDUUR

Studieduur

9 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

De Vlaamse overheid betaalt 20% of 30% van het lesgeld, als jouw werkgever voor jou betaalt.

KMO LogoNHA is geregistreerd door de Vlaamse overheid betreffende de KMO-portefeuille.  

De overheid vergoedt middels de kmo-portefeuille soms 20% tot 30% (afhankelijk van de grootte van de onderneming) van het lesgeld aan jouw werkgever.

Vragen?

Bel ons: 03/2575191 of stuur ons een e-mail

REVIEWS

Reviews

4/5
Secretaresse

ik vind de cursus zeer nuttig maar enkel bepaalde dingen zijn moeilijk te begrijpen maar met hulp van het internet lukken deze wel. als deze cursus goed lukt zou ik toch verder willen uitbreiden met andere cursussen

5/5
Secretaresse

Het is heel goed uitgelegd. Vind het heel leuk om te studeren. Geeft me voldoening.

4/5
Secretaresse

Ik vind zelf de cursus zeer handig en zeer goed uitgelegd. Normaal zou ik 5 sterren gegeven hebben, maar soms vind ik de huistaken wat moeilijk uitgelegd. Voor de rest studeer ik deze studie met plezier. Mvg ***

LESGELD

Lesgeld

Secretaresse
meest gekozen Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
9x 29,90
of ineens €269,00
Inschrijven
15 dagen gratis proberen
Zonder hulp
9x 26,60
of ineens €239,00
Inschrijven
15 dagen gratis proberen
Gratis 9 inch tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt!
 • Start direct met de cursus
Wij helpen je graag verder!

5/5

Het is heel goed uitgelegd. Vind het heel leuk om te studeren. Geeft me voldoening.

Lees meer »
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!