Administratief Bediende  

Nú: met GRATIS tablet
Administratief Bediende
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
12x
33,25

of 


€399,00
4.6/5

Beoordeeld door 16 student(en)

 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Recht op 3 jaar persoonlijke studiebegeleiding
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA instituutsdiploma
 • Studieduur: 12 maanden
ALGEMEEN

Secretariaatsvaardigheden leren? Volg de opleiding Administratief Bediende

Van zakelijke communicatie tot het organiseren van vergaderingen, zakenreizen en evenementen. In de opleiding Administratief Bediende leer je alle vaardigheden om administratieve taken binnen een kantooromgeving uit te voeren.

Communicatie is cruciaal in het dagelijks werk van een administratief bediende. Een opleiding is slechts het begin. Na het afronden van de opleiding Administratief Bediende ben je in staat om op een professionele manier binnenkomende telefoons, brieven, e-mails en klachten af te handelen. Je bent duidelijk een alleskunner.

Welke taken je als administratief bediende precies moet gaan uitvoeren, hangt uiteraard af van waar je gaat werken. Je bent in ieder geval breed inzetbaar. Start met een goede basis en leer in de praktijk de nuances van het administratieve vak.
 

Doe theoretische en praktische kennis op

Wil jij aan de slag als Administratief Bediende? Dan leg je met deze opleiding Administratief Bediende de perfecte basis. Maar ook als jij een job wil als office assistant of directiesecretaresse, is de Administratief Bediende opleiding de meest logische stap.

Waarom? Naast klassieke taken, zoals klasseren en brieven opstellen, komen in deze opleiding ook uitvoerende secretariaatstaken aan bod. Denk daarbij aan boekhouding, recht en economie. Met een brede basis ben je al snel de administratieve duizendpoot waar een organisatie op kan bouwen.
 

Ontdek het representatieve aspect

De naam van de opleiding Administratief Bediende dekt slechts gedeeltelijk de inhoud. Tijdens de opleiding leer je meer dan alleen (kantoor)administratie. Zo is er uitgebreid aandacht voor het representatieve aspect van de functie als administratief bediende.

De opleiding leert je hoe je met vertrouwelijke informatie omgaat, hoe je jezelf representatief presenteert en hoe je klanten en collega's op een vriendelijke en professionele manier tegemoet treedt. Daarnaast krijg je inzicht in de ethische aspecten van het vak en leer je omgaan met uitdagende situaties op een diplomatieke en doeltreffende manier.

Door deze focus op professioneel gedrag en klantgerichtheid kun je met zelfvertrouwen de rol van administratief bediende van het bedrijf op je nemen. Jouw leidinggevende rekent op kennis, kunde en daadkracht en vertrouwt erop dat je een grote bijdrage levert aan het positieve imago van het bedrijf als administratief bediende. De opleiding stoomt jou klaar voor deze grote verantwoordelijkheid!
 

Na de Administratief Bediende opleiding snel aan de slag!

Na het afronden van de Administratief Bediende opleiding ben je een gedreven medewerker waar bedrijven en organisaties graag een beroep op willen doen. Ambieer je een functie als office manager? Bekijk dan ook eens de opleiding Office Management.
 


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma Administratief Bediende

De Administratief Bediende opleiding van NHA is onderverdeeld in de volgende onderwerpen:

Kantoortechnieken

In deze opleiding Administratief Bediende leer je de praktische vaardigheden die je nodig hebt in jouw job. Denk aan agendabeheer, vergaderingen, postbehandeling, telecommunicatie, e-mail en klasseren.

Zakelijke correspondentie

Stel correct zakelijke brieven op, communiceer in helder en correct Nederlands en nog veel meer.

Toegepaste economie

Leer de noodzakelijke basisvaardigheden van een onderneming en alles wat komt kijken bij toegepaste economie in de context van Administratief Bediende.

Boekhouden

Begrijp basisboekhouden als beleidsinstrument van beginbalans tot de inventaris. Ook alle courante commerciële verrichtingen komen aan bod.

Recht

Van burgerlijk recht tot handelsrecht, sociaal recht en fiscaal recht. Ook daar moet je verstand van hebben als administratief bediende. De opleiding biedt precies de kennis die jij nodig hebt!

Volg de opleiding Administratief Bediende

Ben je geïnteresseerd in administratieve taken uitvoeren en wil je excelleren op administratief gebied? Volg de Administratief Bediende opleiding en zet de eerste stap richting een succesvolle carrière als administratief medewerker, office assistant of directiesecretaresse.

REVIEWS

Reviews opleiding Administratief Bediende

Dit zijn specifieke reviews over Administratief Bediende, afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

4/5
Administratief Bediende

De moeilijke communicatie is minder bij vragen of wachtend op een verbetering kan beter. Cursus zelf is ok.

5/5
Administratief Bediende

De cursus is heel duidelijke het studeren is vlotjes te combineren met werken.

5/5
Administratief Bediende

Ik vind het een zeer boeiende cursus. Alles staat duidelijk vermeld, dit leert gemakkelijk. Ook het huiswerk indienen gaat makkelijk en vlot. Zeer tevreden over NHA!

5/5
Administratief Bediende

Dankzij NHA heb ik de kans kunnen nemen om de studie administratief bediende te kunnen starten.

DIPLOMA

Diploma Administratief Bediende

Bij NHA rond jij de cursus Administratief Bediende af in het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je er aan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

NHA-examen kosteloos afleggen

Deze opleiding kun je afronden met een NHA-examen. Ben je geslaagd voor het examen, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.


Aanmelding
Na aanmelding ontvang je een link waarmee je het examen kunt starten op je computer. Als de examentijd is afgelopen, wordt het examen opgeslagen en verzonden.
Indien je de eerste keer niet slaagt voor het NHA-examen, dan kun jij je aanmelden voor een herexamen. Een herexamen kost € 125,-.

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist.


Examengarantie

Wanneer je die niet slaagt voor het eerste examen, word je gratis verder opgeleid voor het volgende examen van dezelfde cursus. Je kunt de huiswerkopgaven opnieuw ter correctie indienen en de leraren vragen stellen. Deze examengarantie geldt onder voorwaarde van volledige betaling van de cursus en is niet van toepassing voor tussentijds opgezegde cursussen en zelfstudiecursussen.


Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling van het lesgeld is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingestuurd en na de startdatum aantoonbaar 2x aan één theorie-examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de lesstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiertoe wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na inschrijfdatum.

Korting op je NHA-getuigschrift

Geef bij de inschrijving alvast aan dat je na afronding van de cursus het getuigschrift wil ontvangen. Je ontvangt dan € 10,- korting en betaalt slechts € 19,-. 

 


NHA kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je ontvangt de complete opleiding Administratief Bediende in één zending thuis als je kiest voor betaling ineens. Of in meerdere zendingen (studie-eenheden) als je kiest voor betaling per maand. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt de lessen in een luxe ringmap thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in België! 

Wanneer je start met de opleiding Administratief Bediende, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra tof.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

De studieduur van de opleiding Administratief Bediende is 12 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: 032 57 51 91 of stuur ons een e-mail.

LESGELD

Lesgeld

Administratief Bediende
12x €33,25 of €399,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
12x 33,25
of €399,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Gratis headphone of tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
 • Start direct met de cursus
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt!
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

5/5

De cursus is heel duidelijke het studeren is vlotjes te combineren met werken.

Lees meer »
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!