Nog geen favorieten. Voeg opleidingen toe.

03 / 257 51 91
24 uur/dag bereikbaar voor studieadvies Bel mij
Gratis brochure

Pedicure

Pedicure
Gratis proefles
Inschrijven
9x
38,80
of ineens
€349,00
ALGEMEEN

Professioneel voeten verzorgen? Volg de opleiding voor Pedicure

Wil je een eigen praktijk beginnen of werken in een ziekenhuis, zorginstelling of schoonheidssalon? De cursus Pedicure maakt het mogelijk!

Een pedicure verzorgt de huid en de nagels van de voeten, geeft adviezen voor goede schoenen en behandelt klachten als likdoorns, eelt en ingegroeide teennagels. Er is veel vraag naar professionele pedicures.

Anatomie en orthopedie

Ga je graag met mensen om, heb je belangstelling voor voetverzorging en zoek je een afwisselend beroep? Dan is pedicure een vak dat bij je past.

De opleiding Pedicure bestaat uit onderdelen zoals algemene anatomie en fysiologie, hygiëne, milieu, communicatie en nog veel meer.

Veel mogelijkheden

Wanneer je de cursus hebt voltooid, kan je deelnemen aan het examen. Als je hiervoor slaagt, behaal je het diploma Pedicure waar je alle kanten mee op kunt. Kies je voor een eigen praktijk of ga je aan de slag in een sauna of schoonheidssalon? Of gaat je voorkeur naar een job in een ziekenhuis of zorginstelling?

handboek eigen zaakMogelijkheden genoeg! Kies nu en zet een goede stap in de richting van het pedicurevak.

Nu bij inschrijving: GRATIS fullcolour handboek ''in 10 stappen naar je eigen zaak''

PROGRAMMA

Studieprogramma Pedicure

In de cursus Pedicure worden de volgende onderdelen aangeboden:

  • Algemene anatomie en fysiologie
  • Specifieke anatomie en fysiologie, pathologie en orthopedie
  • Theorie van de praktijk
  • Hygiëne, welzijn op het werk en milieu
  • Kinesiologie
  • Behandeling voet, nagels en huid
  • Ondernemersvaardigheden

Algemene anatomie en fysiologie

Onderwerpen die hier aan de orde komen zijn: cellen, weefsels, huid, stofwisseling, spijsvertering, voedingsstoffen, bloed, lymfen, hormonen, zenuwen en het bewegingsapparaat.

Specifieke anatomie en fysiologie, pathologie en orthopedie

Hierbij wordt er dieper ingegaan op de volgende onderwerpen: bloedvaten, woekeringen, allergieën, micro-organismen, huidaandoeningen, circulatiesysteem, voet, pees, tenen en spierwerking.

Theorie van de praktijk

De theorie van de praktijk biedt je verder inzicht in: productkennis geneesmiddelen, allergische reacties, voetonderzoek, standafwijkingen vaststellen, schoen- en zolenonderzoek.

Hygiëne, welzijn op het werk en milieu, code van het voetverzorgingsbedrijf (SERV)

Als voetverzorger is het verder belangrijk kennis te hebben van: hygiënisch werken, reinigen en desinfecteren van de praktijk, EHBO, milieuregels en wetgeving. Hierbij komt ook het beroepscompetentieprofiel van de SERV (Sociaal- Economische Raad van Vlaanderen) voor voetverzorging aan de orde.

Eigen zaak starten? Volg dan aansluitend de cursus Bedrijfsbeheer: extra voordelig!

Wanneer je tevens de cursus Bedrijfsbeheer volgt, kun je zelfstandig aan de slag! Je kunt met dit officiële vestigingsgetuigschrift je eigen zaak starten en eigen baas worden. Dat wil jij toch ook! Je droombeeld van een eigen zaak kan nu werkelijkheid worden!

DIPLOMA

Diploma Pedicure

Je kunt examen doen voor het NHA instituutsdiploma.

Voor het onderdeel Bedrijfsbeheer doe je examen bij de Centrale Examencommissie van het Agentschap Ondernemen. Het diploma dat je hiermee kunt behalen, wordt uitgereikt door de Vlaamse overheid en stelt je in staat een eigen zaak op te starten. De nodige tools heb je nu in handen om een succesvol ondernemer te worden. Jouw eigen massagesalon kan gerealiseerd worden!

Getuigschrift

Een Getuigschrift kun je aanvragen als je al jouw huiswerk ingezonden hebt en gemiddeld voldoende scoorde (5,5 of hoger).

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo

Je ontvangt de complete cursus in één zending thuis als je kiest voor betaling ineens. Of in meerdere zendingen (studie-eenheden) als je kiest voor betaling per maand. Hierdoor kun je altijd jouw eigen tempo bepalen. Je bepaalt dus zelf waar, wanneer en hoe je studeert. Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met jouw hobby's. En starten met een studie kan op elke dag van het jaar!

Persoonlijke begeleiding via internet

Met de persoonlijke begeleiding van een deskundige docent sta je er nooit alleen voor. Je kunt de huiswerkopgaven aan het eind van iedere les, voorzien van eventuele vragen, per post of via internet naar jouw eigen privédocent sturen. Deze kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een cijfer. De docent is jouw steun en toeverlaat die jou optimaal begeleidt. Je mag bij alle NHA-opleidingen tot 5 jaar lang gebruik maken van deze studiebegeleiding. Deze service is uniek in België!

Cursusleiding

Wanneer je start met deze beroepsopleiding, stelt jouw persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving. Hier kom je direct in contact met studiegenoten die dezelfde beroepsopleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

ONDERNEMERSCOACH

Uniek bij NHA: Jouw persoonlijke ondernemerscoach!


Hoe begin ik een eigen zaak?

Wanneer je na je cursus direct wil beginnen met het opzetten van jouw eigen zaak, hebben wij een unieke service voor je beschikbaar; een ondernemerscoach.

De ondernemerscoach kun je vragen stellen over het opzetten van een eigen zaak. Denk bijvoorbeeld aan vragen over de financiering, het leggen van contacten met instanties, het opzetten van administratie, het invullen van de benodigde documenten, maar ook vragen die bijvoorbeeld betrekking hebben op de marketing van jouw bedrijf.

Ondernemersplan? Wij helpen je

De ondernemerscoach geeft je terugkoppeling op jouw ondernemersplan. Al onze coaches zijn mensen met ervaring in het voeren van een eigen bedrijf of zijn werkzaam voor banken. Ze zijn gespecialiseerd in het begeleiden van startende ondernemers. Je staat er dus nooit alleen voor!

STUDIEDUUR

Studieduur

Opleiding Pedicure:
9 maanden bij een gemiddeld studietempo.

Opleiding Pedicure + Bedrijfsbeheer:
15 maanden bij een gemiddeld studietempo.

Liever sneller of langzamer? Je bepaalt jouw eigen tempo.
Je kunt elke dag van het jaar starten met deze thuisstudie.

Studietijd

Per week moet je rekenen op 4 uur.

Vooropleiding

Voor deze beroepscursus is geen specifieke vooropleiding vereist.


Leerboeken

Voor deze cursus heb je geen extra leerboeken nodig. NHA heeft alle van belang zijnde stof in de lessen opgenomen. Zo hou je overzicht en bespaar je geld.


Cursusringmap

Bij de lessen ontvang je een fraaie ringmap om jouw lessen in te bewaren.

De Vlaamse overheid betaalt 30% of 40% van het lesgeld, als jouw werkgever voor jou betaalt.

NHA is erkend voor de Vlaamse overheid betreffende de KMO-portefeuille.  

De overheid vergoedt middels de kmo-portefeuille soms 30% tot 40% (afhankelijk van de grootte van de onderneming) van het lesgeld aan jouw werkgever.

Vragen?

Bel ons: 03/2575191 of stuur ons een e-mail

LESGELD

Lesgeld

Pedicure
9x €38,80 of ineens €349,00
Inschrijven
Met hulp
9x 38,80
of ineens €349,00
Inschrijven
Pedicure + Bedrijfsbeheer
15x €33,30 of ineens €499,00 €499,00
Inschrijven
Met hulp
15x 33,30
of ineens €499,00 €499,00
Inschrijven
Gratis 9 inch tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Met gratis ondernemerscoach
  • Lesgeld terug als je niet slaagt!
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!