Pedicure  

Nú met GRATIS tablet Tijdelijk 10% korting
Pedicure
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
9x
39,91

of 


€399,00 €359,10
4.4/5

Beoordeeld door 15 student(en)

 • Succesvol naar een eigen bedrijf
 • Recht op 3 jaar persoonlijke studiebegeleiding
 • Kies voor de variant met Bedrijfsbeheer
 • Afronding: NHA instituutsdiploma
 • Studieduur: 9 maanden
ALGEMEEN

Volg de opleiding Pedicure en leer professioneel voeten verzorgen

Als pedicure kun je werken in een eigen praktijk, of in loondienst gaan bij bijvoorbeeld een schoonheidssalon, ziekenhuis of zorginstelling. Je vervult een belangrijke rol: door optimale voetverzorging los jij vervelende maar niet te ernstige huidaandoeningen zoals eelt, eksterogen, kalknagels en ingegroeide teennagels. Wil jij leren hoe dit allemaal in zijn werk gaat? Volg dan de opleiding Pedicure van NHA.

Naast dat een pedicure de huid en de nagels van de voeten verzorgt en kleine aandoeningen behandelt, geeft deze ook adviezen over goede schoenen en hygiëne. Er is veel vraag naar professionele pedicures.

Van anatomie & fysiologie tot hygiëne en schoenkennis

Ga je graag met mensen om, heb je belangstelling voor voetverzorging en zoek je een afwisselend beroep? Dan is pedicure een vak dat bij je past. Naast praktische vaardigheden heb je ook andere vaardigheden nodig. Je bespreekt bijvoorbeeld met de klant wat zijn of haar verwachtingen zijn en stelt een behandeling voor. Dit leer je ook allemaal in de opleiding Pedicure van NHA.
 
De opleiding bestaat uit verschillende thema’s. Je begint met anatomie en fysiologie, maar gaat al snel door naar de specifieke aandoeningen waarmee je te maken kunt krijgen. Tevens leer je in de opleiding Pedicure meer over de praktijk, zoals therapieën en behandelingen voor diverse aandoeningen. Schoenkennis, hygiëne, arbo en milieu komen ook aan bod.
 

Veel mogelijkheden met de Pedicure opleiding

Wanneer je de Pedicure opleiding hebt voltooid, kan je deelnemen aan het examen. Als je hiervoor slaagt, behaal je een diploma waar je alle kanten mee op kunt. Kies je voor een eigen praktijk of ga je aan de slag in een sauna of schoonheidssalon? Of gaat je voorkeur naar een job in een ziekenhuis of zorginstelling?
 
Mogelijkheden genoeg! Kies nu en zet een goede stap in de richting van het pedicurevak.

 

Nu bij inschrijving: GRATIS fullcolour handboek 

''in tien stappen naar je eigen zaak''

Ook wanneer je geen eigen zaak wilt starten is het boeiend om je kennis, inzicht en visie op het ondernemen hiermee te vergroten.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma Pedicure

In de opleiding Pedicure worden de volgende onderdelen aangeboden:

 • algemene anatomie en fysiologie;
 • specifieke anatomie en fysiologie, pathologie en orthopedie;
 • theorie van de praktijk;
 • hygiëne, welzijn op het werk en milieu;
 • kinesiologie;
 • behandeling voet, nagels en huid;
 • ondernemersvaardigheden.

Algemene anatomie en fysiologie

Onderwerpen die hier aan de orde komen zijn: cellen, weefsels, huid, stofwisseling, spijsvertering, voedingsstoffen, bloed, lymfen, hormonen, zenuwen en het bewegingsapparaat.
 

Pathologie

Hierbij wordt er dieper ingegaan op de volgende onderwerpen: bloedvaten, woekeringen, allergieën, micro-organismen, huidaandoeningen, circulatiesysteem, voet, pees, tenen en spierwerking.

Theorie van de praktijk

De theorie van de praktijk biedt je verder inzicht in: productkennis geneesmiddelen, allergische reacties, voetonderzoek, standafwijkingen vaststellen, schoen- en zolenonderzoek.

Hygiëne, welzijn op het werk en milieu, code van het voetverzorgingsbedrijf (SERV)

Als voetverzorger is het verder belangrijk kennis te hebben van: hygiënisch werken, reinigen en desinfecteren van de praktijk, EHBO, milieuregels en wetgeving. Hierbij komt ook het beroepscompetentieprofiel van de SERV (Sociaal- Economische Raad van Vlaanderen) voor voetverzorging aan de orde.
 

Korting voor NHA cursisten op eigen domeinnaam en webhosting

Mocht je voor, tijdens of na de opleiding een eigen zaak starten, dan hoort daar natuurlijk ook een website bij. Dankzij onze samenwerking met Mijndomein kun je als cursist tegen een zeer aantrekkelijk tarief webruimte en een domeinnaam aanvragen.

Eigen zaak starten? Volg aansluitend de cursus Bedrijfsbeheer: extra voordelig!

Wanneer je tevens de cursus Bedrijfsbeheer volgt, ben je helemaal klaar om je eigen zaak te starten! In 15 lessen behandelen we onderwerpen die van belang zijn bij het starten en runnen van een eigen zaak, zoals: tariefberekeningen, ondernemingsvormen, administratie, marketing, websitepromotie, marktonderzoek en het ondernemingsplan.

REVIEWS

Reviews

Dit zijn specifieke reviews over Pedicure, afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

8/10
Pedicure

Ik persoonlijk vind de eerste boek niet altijd even duidelijk, zoek veel op via internet

8/10
Pedicure

Hallo, Ben een beetje ontgoocheld omdat ik zelf ontdekt heb dat er in de boek pathologie in les 2, het boek blauwdruk moet gebruikt worden, maar heb geen dank u wel gekregen integendeel de volgende cursisten krijgen het boek wel samen met het boek pathologie maar ik niet ik moet wachten tot de betaling 4,5,6, gebeurt zijn schandelijk vind ik dit maar heb jullie toch een 4 gegeven omdat ik pédicure interessant vind. Mvg cynthia ninite

10/10
Pedicure

Het is een zaligheid om de cursus op je eigen tempo te kunnen doen

8/10
Pedicure

Ik vind het een heel interessant cursus. Ik vind maar één ding heel spijtig. Ik heb vroeger de avondlessen praktijk pedicure gevolgd. Er was daar heel weinig theorie.Het takenpakket is zo uitgebreid dat dit zeker ok zou zijn voor medische pedicure. Heel erg spijtig dat het diploma dan op gewoon pedicure staat. Is wel een groot verschil vind ik.

DIPLOMA

Diploma Pedicure


Bij NHA rond jij je opleiding Pedicure af in het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je er aan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.
 

NHA-examen kosteloos afleggen

Deze opleiding kun je afronden met een NHA-examen. Ben je geslaagd voor het examen, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.

Aanmelding
Na aanmelding ontvang je een link waarmee je het examen kunt starten op je computer. Als de examentijd is afgelopen, wordt het examen opgeslagen en verzonden. Indien je de eerste keer niet slaagt voor het NHA-examen, dan kun jij je aanmelden voor een herexamen. Een herexamen kost € 125,-.

Diploma Bedrijfsbeheer

De opleiding Bedrijfsbeheer van NHA kun je afronden met een examen voor het vestigingsattest. Regelmatig vinden de examens van de opleiding Bedrijfsbeheer plaats voor het diploma Basiskennis Bedrijfsbeheer.

Het diploma is vanaf/sinds 1 september 2018 niet meer verplicht om een eigen zaak te mogen starten in Vlaanderen (nog wel verplicht in Wallonië). Maar een goede kennis van bedrijfsbeheer blijft cruciaal. Voor bvba’s zal het financieel plan dat voorgelegd moet worden steeds belangrijker worden, en dat zal ook gelden voor andere vennootschapsvormen en eenmanszaken. De startende ondernemer moet ook nog altijd leningen, verzekeringen en vergunningen aanvragen. Bij die aanvragen wordt ook de ‘kwaliteit’ van de startende ondernemer en diens businessplan mee in rekening genomen.

Voor meer informatie betreffende het examen zoals examendata, uiterlijke aanmelddata en examengelden verwijzen wij je naar de Centrale Examencommissie van de Gewestelijke Overheidsdienst Brussel. 

Je kunt je voor dit examen online aanmelden bij:

De Centrale Examencommissie van de Gewestelijke Overheidsdienst Brussel
Dienst Economie, Secretariaat van Ondernemersvaardigheden
Tel: 02 800 35 40
Website: www.brussel-economie-werk.be

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en hiervoor was geslaagd (een gemiddelde van 5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding nodig.


NHA-kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer op je eigen tempo - waar je maar wilt

Je ontvangt de complete cursus Pedicure in één pakket thuis als je kiest voor betaling ineens. Of in meerdere pakketten als je kiest voor betaling per maand. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke job of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen in gedrukte en digitale vorm

De lessen worden in een luxueuze ringmap met de post naar je thuisadres gestuurd. De leerstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les doorsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving), die het dan weer snel naar je terugstuurt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, een punt en antwoorden op je eventuele vragen.

Kies je voor een cursus met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in België! 

Wanneer je start met de cursus Pedicure, stelt je docent zich persoonlijk aan je voor.

Direct contact met medestudenten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving. Hier kom je in contact met medestudenten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien eens afspreken. Dat maakt het leren extra tof.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • al je punten voor het huiswerk en voor eventuele examens op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met medestudenten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot e-bookbibliotheek van NHA met maar liefst 75 e-books en 41 audioboeken in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

Opleiding Pedicure

9 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Opleiding Pedicure + Bedrijfsbeheer

15 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: 032 57 51 91. We helpen je graag!

ONDERNEMERSCOACH

Uniek bij NHA: Jouw persoonlijke ondernemerscoach!

Hoe begin ik een eigen zaak?

Wanneer je na je cursus direct wil beginnen met het opzetten van jouw eigen zaak, hebben wij een unieke service voor je beschikbaar; een ondernemerscoach.

De ondernemerscoach kun je vragen stellen over het opzetten van een eigen zaak. Denk bijvoorbeeld aan vragen over de financiering, het leggen van contacten met instanties, het opzetten van administratie, het invullen van de benodigde documenten, maar ook vragen die bijvoorbeeld betrekking hebben op de marketing van jouw bedrijf.

Ondernemersplan? Wij helpen je

De ondernemerscoach geeft je terugkoppeling op jouw ondernemersplan. Al onze coaches zijn mensen met ervaring in het voeren van een eigen bedrijf of zijn werkzaam voor banken. Ze zijn gespecialiseerd in het begeleiden van startende ondernemers. Je staat er dus nooit alleen voor!

LESGELD

Lesgeld

Pedicure
9x €39,91
€399,00 of €359,10
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
9x 39,91

€399,00 of €359,10
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Pedicure + Bedrijfsbeheer
15x €29,97
€499,00 of €449,10
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
15x 29,97

€499,00 of €449,10
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
 • Start direct met de cursus
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt!
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

10/10

Het is een zaligheid om de cursus op je eigen tempo te kunnen doen

Lees meer »
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!