Gratis brochure

TIJD VOOR EEN ANDER

 

In onze drukke maatschappij zijn we veel met onszelf bezig. Daardoor vergeten we soms hoe belangrijk de verbinding met anderen is. Wil jij graag iets voor je medemens betekenen? Of een taal leren om beter contact te leggen? We geven je graag wat inspiratie voor hoe je jouw tijd kunt inzetten voor iemand anders!


 

 

 

LAAT JE INSPIREREN

 

Marijke helpt mensen met schulden als vrijwillige budgetcoach

Marijke Deckx (51) heeft last van chronische pijn, waardoor ze niet meer in staat is om betaald werk te doen. Toch wil ze zich graag nuttig bezighouden en daarom werkt ze nu als vrijwillige budgetcoach. Ze helpt mensen met schulden om hun financiën terug op orde te brengen. Haar wiskundige knobbel komt daarbij goed van pas. Marijke: “Ik ben van een zorgvrager naar een zorgverlener gegaan. Dat is voor mij een hele leuke ervaring.”
 

Lees meer »

  
 

 

LEER EEN TAAL VOOR EEN ANDER

 

Wil jij graag een taal leren voor een familielid of een geliefde in het buitenland? Of juist voor je nieuwe buurman die nog niet zo goed Nederlands spreekt? Het leren van een andere taal opent deuren en brengt mensen dichter bij elkaar. Lees hieronder de bijzondere verhalen van Els, Rick en Lys. Welke taal ga jij leren? 

 

 

 

 

Els leerde Arabisch voor haar Egyptische pleegdochter

Toen Els in 1981 een reis maakte naar Egypte voor een conferentie wist ze nog niet dat haar leven drastisch
zou veranderen. In een weeshuis kruiste haar pad dat van de kleine baby Mariam. Els voelde spontaan
een sterke moederliefde voor dit kindje en kon haar niet meer vergeten.

In de jaren daarna bleef ze manieren zoeken om het contact met Mariam te onderhouden.
Uiteindelijk besloot Els om een cursus Arabisch te volgen. Els: "Ik wilde met haar kunnen praten van hart tot hart.
Ik kan nu veel meer met haar delen dan vroeger, en daar ben ik heel blij mee."
 

Bekijk de video voor het hele verhaal     


 

Els leerde Arabisch voor haar Egyptische pleegdochter

Toen Els in 1981 een reis maakte naar Egypte voor een conferentie wist ze nog niet dat haar leven drastisch zou veranderen. In een weeshuis kruiste haar pad dat van de kleine baby Mariam. Els voelde spontaan een sterke moederliefde voor dit kindje en kon haar niet meer vergeten.

In de jaren daarna bleef ze manieren zoeken om het contact met Mariam te onderhouden. Uiteindelijk besloot Els om een cursus Arabisch te volgen.

Els: "Ik wilde met haar kunnen praten van hart tot hart. Ik kan nu veel meer met haar delen dan vroeger, en daar ben ik heel blij mee."

 

Bekijk de video voor het hele verhaal:

 

  van de ondervraagden had ooit een relatie met iemand
uit het buitenland
. Van hen leerde 48% de taal van

zijn of haar partner.

 

 

Rick leert Fins voor zijn vriendin

Rick leerde zijn Finse vriendin Eili kennen tijdens een avondje stappen. Om hun relatie naar een hoger niveau te tillen besloot Rick om een cursus Fins te volgen. 

Ook de familie van Eili waardeert het dat Rick Fins leert. Rick: "Zo laat ik ze ook zien dat ik moeite voor Eili doe, en dat vinden ze fijn. Ik heb er alleen maar positieve reacties op gehad."
 

Lees meer »

Lys emigreerde naar Kenia voor de liefde

Na haar studie besloot Lys om vrijwilligerswerk te gaan doen in Kenia. Daar ontmoette ze Chris en de vonk sloeg over. Met een cursus Swahili leerde Lys de taal, zodat ze ook met de familie van Chris kon communiceren.

Zijn oma sprak bijvoorbeeld geen Engels. Lys: "Dat was het moment dat ik het zeker wist: ik wilde Swahili leren." Inmiddels is Lys geëmigreerd naar Kenia en is ze getrouwd met haar Chris.
 

Lees meer »

 
 

WAT GA JIJ DOEN VOOR EEN ANDER?

 

Wil jij ook verbonden voelen met de mensen om je heen? Er zijn veel manieren om tijd vrij te maken voor anderen. Met een cursus leer jij nieuwe vaardigheden waarmee jij anderen kunt helpen. Bij NHA vind je altijd iets dat bij je past.

 

Bekijk alle 400+ thuiscursussen »

Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!