Nog geen favorieten. Voeg opleidingen toe.

03 / 257 51 91
24 uur/dag bereikbaar voor studieadvies Bel mij
Gratis brochure

Fins

Fins
vlag%20fins
Gratis proefles
Inschrijven
12x
20,10
of ineens
€241,00
2/5

Beoordeeld door 1 student(en)

ALGEMEEN

In gesprek gaan met de gastvrije Finnen? Volg de cursus Fins

Wil je een gesprek voeren met de meest noordelijke Europeanen? Met de cursus Fins maak je al snel een praatje in het ‘Suomi’.


Finland is één van de grootste landen van Europa: ongeveer elf keer zo groot als België. De prachtige natuur en gastvrije bevolking maken het tot een aantrekkelijke vakantiebestemming.

 
Wil jij kennismaken met de taal van het land der duizend meren? Dan is de cursus Fins een goed begin.

 

Eigenaardige woorden

De Finse taal behoort tot de zogenaamde Fins-Oegrische taalfamilie. Het Fins heeft een eigenaardige woordenschat en een opmerkelijke zinsbouw. Dat maakt Fins leren extra uitdagend en zeker ook extra leuk.

 

29 letters

De cursus Fins is een complete cursus met heel veel praktische oefeningen. Je maakt kennis met de 29 letters van het alfabet, de uitspraak daarvan en de grammatica. Toch ligt het accent vooral op spreekvaardigheid. Hoe stel je je voor, hoe vraag je de weg naar Helsinki en hoe bestel je wat te eten?

 
Stap voor stap raak je vertrouwd met het Fins. Door Finse verhalen te lezen, bouw je een steeds grotere woordenschat op en ontdek je ‘de typische manier’ waarop Finnen iets vertellen.

 

Vakantie of zakenreis?

De cursus Fins is een aanrader wanneer je een reis naar Finland plant of wanneer je via het werk in contact komt met Finnen of Finse bedrijven. Een leuke cursus die je laat kennismaken met een verrassende taal en een hartelijk volk.

PROGRAMMA

Studieprogramma Fins

Fins voor beginners

Finland wordt ook wel het land van 1.000 meren genoemd (in het echt zijn het er echter ruim 180.000!). Het land grenst aan Zweden in het westen, Noorwegen in het noorden en Rusland in het oosten. Het is één van de grootste landen van Europa (ongeveer 11 keer zo groot als België) maar is tevens zeer dun bevolkt (ongeveer 15 inwoners per vierkante kilometer). Ruim 60% procent van het land bestaat uit bossen.

Dit prachtige land met haar schitterende natuur leent zich daarom uitstekend voor het maken van dagenlange trektochten, waarbij je weinig mensen zult tegenkomen! Kom je toch iemand tegen, dan is het zeer handig als je de Finse taal spreekt. Finnen lijken stug, maar zijn vaak ontzettend hartelijke, zeer gastvrije mensen. Wil jij je ook in het uiterste noorden van Europa verstaanbaar kunnen maken? Kies dan voor deze praktische cursus Fins van NHA!

Zeer complete cursus Fins met veel praktische oefeningen

Deze zeer complete cursus Fins bestaat uit 3 delen.

  • We starten in het eerste deel met een stuk praktische leergrammatica. Leergrammatica wil zeggen dat de taal vanuit de grammatica ontsloten wordt, met andere woorden, je leert het Fins pas goed spreken en begrijpen als je de grammatica onder de knie hebt.
  • Het grootste gedeelte van deze zeer uitgebreide cursus is echter gericht op het leren spreken van de taal. We leren je stap voor stap hoe je je verstaanbaar kunt maken in de Finse taal. Je breidt je woordenschat uit en leert de woorden te begrijpen en te onthouden. In de cursus Fins bieden we een groot aantal praktische spreek- en luistervaardigheidsoefeningen aan, gebaseerd op veel voorkomende, dagelijkse situaties.
  • Ten slotte wordt er ook aandacht besteed aan de geschreven Finse taal, aan de hand van Finse verhalen, krantenberichten en tijdschriftartikelen. Door vertrouwd te raken met Finse geschreven teksten raak je vertrouwd met de typische manier waarop Finnen iets vertellen. Bovendien breid je je woordenschat fors uit, hetgeen weer van pas komt bij het goed leren spreken van de taal.

Kortom, deze fantastische cursus Fins leert je op een praktijkgerichte, leuke manier omgaan met de fascinerende Finse taal. Als je de taal spreekt zul je met nog meer plezier afreizen naar dit sprookjesachtige land!

DIPLOMA

Diploma

Je kunt examen doen voor het NHA-instituutsdiploma. 

Een getuigschrift kun je aanvragen als je al je huiswerk ingezonden hebt en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord.

ZO STUDEER JE

Zo studeer je

Studeer thuis in jouw eigen tempo

Je ontvangt de complete cursus in één zending thuis als je kiest voor betaling ineens. Of in meerdere zendingen als je kiest voor betaling per maand. Hierdoor kun je altijd jouw eigen tempo bepalen. Je bepaalt dus zelf waar, wanneer en hoe je studeert. Zo is de cursus goed te combineren met een drukke baan en met andere hobby's. En starten met een studie kan op elke dag van het jaar!

Persoonlijke begeleiding via internet

Met de persoonlijke begeleiding van een deskundige docent sta je er nooit alleen voor en boek je de beste resultaten. Je kunt de huiswerkopgaven aan het eind van iedere les, voorzien van eventuele vragen, per post of via internet naar jouw eigen privédocent sturen. Deze kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een cijfer. Hij is jouw steun en toeverlaat die jou optimaal begeleidt. Je mag bij alle NHA-opleidingen tot 5 jaar lang gebruik maken van deze studiebegeleiding. Deze service is uniek in België!

Wanneer je start met deze cursus, stelt jouw persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op ons studentenplaza en direct in contact komen met studiegenoten die de cursus volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het studeren extra leuk.

STUDIEDUUR

Studieduur

12 maanden bij een gemiddeld tempo. Liever sneller of langzamer? Je bepaalt zelf je eigen tempo. Je kunt elke dag van het jaar starten met deze cursus.

Studietijd

Per week moet je rekenen op 4 uur.

Leerboeken:

Voor deze cursus heb je geen extra leerboeken nodig. De NHA heeft alle van belang zijnde stof in de lessen opgenomen. Zo hou je overzicht en bespaar je geld.


Cursusringmap

Bij de lessen ontvang je een fraaie ringmap om jouw lessen in te bewaren.

De Vlaamse overheid betaalt 30% of 40% van het lesgeld als jouw werkgever voor jou betaalt.

NHA is erkend voor de Vlaamse overheid betreffende de KMO-portefeuille.  

De overheid vergoedt middels de kmo-portefeuille soms 30% tot 40% (afhankelijk van de grootte van de onderneming) van het lesgeld aan jouw werkgever.


Vragen?

Bel ons: 03/2575191 of stuur ons een e-mail

VOOROPLEIDING

Vooropleiding

Voor de cursus Fins is geen speciale vooropleiding vereist. We gaan ervan uit dat je weinig of geen kennis van de vreemde taal hebt als je aan deze cursus begint.

MEDIAPLAYER

Mediaplayer

Inclusief mediaplayer + digitale geluidsbestandenmediaplager

De lessen zijn voorzien van luister- en spreekoefeningen. Een belangrijk hulpmiddel bij het leren van de juiste uitspraak. Jouw persoonlijke docent kan je daarbij helpen. 

De geluidsbestanden (luisteroefeningen) vind je digitaal terug in jouw online leeromgeving: NHA studentenplaza. Je kunt deze geluidsbestanden afspelen op je computer of tablet of kopiëren naar jouw smartphone of mediaplayer. Tevens kun je met de mediaplayer jouw eigen uitspraak opnemen en terugluisteren of laten beoordelen!

LESGELD

Lesgeld

Fins beginners
12x €20,10 of ineens €241,00
Inschrijven
Met hulp
12x 20,10
of ineens €241,00
Inschrijven
Gratis 9 inch tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • De grootste taalopleider
  • Spreek al in  3 maanden  een taal
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!