Gratis brochure

Cursus Fins  

Nú: met GRATIS tablet
Cursus Fins
vlag%20fins Taal-app-60x180
Gratis proefles
Inschrijven 15 dagen gratis proberen
12x
19,95
of ineens
€239,00
 • Tijdelijk met gratis Taal-app
 • Recht op 3 jaar persoonlijke studiebegeleiding
 • Spreek al in 3 maanden de taal
 • Afronding: NHA instituutsdiploma
 • Studieduur: 12 maanden
ALGEMEEN

In gesprek gaan met de gastvrije Finnen? Volg de cursus Fins

Tijdelijk gratis Taal-app bij deze cursus

Wil je een gesprek voeren met de meest noordelijke Europeanen? Met de cursus Fins maak je al snel een praatje in het ‘Suomi’.

Finland is één van de grootste landen van Europa: ongeveer elf keer zo groot als België. De prachtige natuur en gastvrije bevolking maken het tot een aantrekkelijke vakantiebestemming.

Wil jij kennismaken met de taal van het land der duizend meren? Dan is de cursus Fins een goed begin.

Fins leren spreken?

De Finse taal behoort tot de zogenaamde Fins-Oegrische taalfamilie. Het Fins heeft een eigenaardige woordenschat en een opmerkelijke zinsbouw. Dat maakt Fins leren extra uitdagend en zeker ook extra leuk.

29 letters

De cursus Fins is een complete cursus met heel veel praktische oefeningen. Je maakt kennis met de 29 letters van het alfabet, de uitspraak daarvan en de grammatica. Toch ligt het accent vooral op spreekvaardigheid. Hoe stel je je voor, hoe vraag je de weg naar Helsinki en hoe bestel je wat te eten?

Stap voor stap raak je vertrouwd met het Fins. Door Finse verhalen te lezen, bouw je een steeds grotere woordenschat op en ontdek je ‘de typische manier’ waarop Finnen iets vertellen.

Vakantie of zakenreis?

De cursus Fins is een aanrader wanneer je een reis naar Finland plant of wanneer je via het werk in contact komt met Finnen of Finse bedrijven. Een leuke cursus die je laat kennismaken met een verrassende taal en een hartelijk volk.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma Fins

Cursus Fins voor beginners

Finland wordt ook wel het land van 1.000 meren genoemd (in het echt zijn het er echter ruim 180.000!). Het land grenst aan Zweden in het westen, Noorwegen in het noorden en Rusland in het oosten. Het is één van de grootste landen van Europa (ongeveer 11 keer zo groot als België) maar is tevens zeer dun bevolkt (ongeveer 15 inwoners per vierkante kilometer). Ruim 60% procent van het land bestaat uit bossen.

Dit prachtige land met haar schitterende natuur leent zich daarom uitstekend voor het maken van dagenlange trektochten, waarbij je weinig mensen zult tegenkomen! Kom je toch iemand tegen, dan is het zeer handig als je de Finse taal spreekt. Finnen lijken stug, maar zijn vaak ontzettend hartelijke, zeer gastvrije mensen. Wil jij je ook in het uiterste noorden van Europa verstaanbaar kunnen maken? Kies dan voor deze praktische cursus Fins van NHA!

Zeer complete cursus Fins met veel praktische oefeningen

Deze zeer complete cursus Fins bestaat uit 3 delen.

 • We starten in het eerste deel met een stuk praktische leergrammatica. Leergrammatica wil zeggen dat de taal vanuit de grammatica ontsloten wordt, met andere woorden, je leert het Fins pas goed spreken en begrijpen als je de grammatica onder de knie hebt.
 • Het grootste gedeelte van deze zeer uitgebreide cursus is echter gericht op het leren spreken van de taal. We leren je stap voor stap hoe je je verstaanbaar kunt maken in de Finse taal. Je breidt je woordenschat uit en leert de woorden te begrijpen en te onthouden. In de cursus Fins bieden we een groot aantal praktische spreek- en luistervaardigheidsoefeningen aan, gebaseerd op veel voorkomende, dagelijkse situaties.
 • Ten slotte wordt er ook aandacht besteed aan de geschreven Finse taal, aan de hand van Finse verhalen, krantenberichten en tijdschriftartikelen. Door vertrouwd te raken met Finse geschreven teksten raak je vertrouwd met de typische manier waarop Finnen iets vertellen. Bovendien breid je je woordenschat fors uit, hetgeen weer van pas komt bij het goed leren spreken van de taal.

Kortom, deze fantastische cursus Fins leert je op een praktijkgerichte, leuke manier omgaan met de fascinerende Finse taal. Als je de taal spreekt zul je met nog meer plezier afreizen naar dit sprookjesachtige land!

DIPLOMA

Diploma Fins

Bij NHA rond jij je taalcursus af in het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je er aan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

NHA-examen kosteloos afleggen

Deze opleiding kun je afronden met een NHA-examen. Ben je geslaagd voor het examen, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.


Aanmelding
Na aanmelding ontvang je een link waarmee je het examen kunt starten op je computer. Als de examentijd is afgelopen, wordt het examen opgeslagen en verzonden.
Indien je de eerste keer niet slaagt voor het NHA-examen, dan kun jij je aanmelden voor een herexamen. Een herexamen kost € 125,-.

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor 29 euro aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze cursus is geen speciale vooropleiding vereist. We gaan ervan uit dat je weinig of geen kennis van de vreemde taal hebt als je aan deze cursus begint.

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je ontvangt de complete Cursus Fins in één zending thuis als je kiest voor betaling ineens. Of in meerdere zendingen als je kiest voor betaling per maand. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze cursus uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze cursus kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt de lessen in een luxe ringmap thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen. Je mag bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in België! 

Wanneer je start met de Cursus Fins, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra tof.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • je digitale coach activeren om je extra te stimuleren;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen.

STUDIEDUUR

Studieduur

12 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Langzamer of sneller studeren kan en mag altijd! Jij bepaalt jouw eigen tempo.

De Vlaamse overheid betaalt 20% of 30% van het lesgeld, als jouw werkgever voor jou betaalt.

KMO LogoNHA is geregistreerd voor de Vlaamse overheid betreffende de KMO-portefeuille.  

De overheid vergoedt middels de kmo-portefeuille soms 20% tot 30% (afhankelijk van de grootte van de onderneming) van het lesgeld aan jouw werkgever.

Vragen?

Bel ons: 03/2575191 of stuur ons een e-mail

TAAL-APP

Tijdelijk gratis Taal-app bij de Cursus Fins  

Schrijf nú in voor de Cursus Fins en krijg óók nog eens vijf jaar gratis toegang tot onze mobiele taal-app. Met de meer dan 50 onderwerpen, zoals reizen, eten, familie, ontvang je voor meer dan 50 uur extra oefenmateriaal: lezen, bekijken, horen en naspreken. Oefenen waar en wanneer jij wilt.
Deze app maakt de uitgebreide NHA taalcursus nog completer!

Extra's: 

 • heel veel oefeningen voor op jouw tablet, telefoon, laptop of desktop;
 • ook ideaal tijdens vakanties;
 • ruim 50 onderwerpen;
 • liefst 5 jaar toegang;
 • ter waarde van € 50,-. 

LESGELD

Lesgeld

Fins voor Beginners
12x €19,95 of ineens €239,00
Inschrijven
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
12x 19,95
of ineens €239,00
Inschrijven
15 dagen gratis proberen
Gratis tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • De grootste taalopleider
 • Nu met  gratis taal-app
 • Start direct met de cursus
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek
Wij helpen je graag verder!
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!