Gratis brochure

Cursus Fins  

Nú: met GRATIS tablet
Cursus Fins
vlag%20fins Taal-app-60x180
Gratis proefles
Inschrijven 15 dagen gratis proberen
12x
19,95
of ineens
€239,00
 • Tijdelijk met gratis Taal-app
 • Recht op 3 jaar persoonlijke studiebegeleiding
 • Spreek al in 3 maanden de taal
 • Afronding: NHA instituutsdiploma
 • Studieduur: 12 maanden
ALGEMEEN

Fins leren? Volg de Cursus Fins voor Beginners van NHA

Tijdelijk gratis Taal-app bij deze cursus

Wil jij een gesprek kunnen voeren met de mensen in het noordelijkste punt van Europa? Dan wil je Fins leren. Oftewel: Suomi. Ruim 6 miljoen mensen spreken deze taal. Na de cursus Fins van NHA spreek ook jij een aardig woordje Suomi. Ideaal als je graag op vakantie gaat in “het land van 1000 meren” of gaat emigreren. Maar ook als je zaken doet Finland is Fins leren spreken onmisbaar.

 

Fins leren: uitdagend én leuk

Het Finse alfabet bestaat uit 29 letters. Behalve de 26 bekende letters die in het Belgisch alfabet zitten, voegen de Finnen er ook nog de letters ä, å en ö aan toe. Omdat de taal tot de Fins-Oegrische taalfamilie behoort, zorgt dit voor een opmerkelijke woordenschat en zinsopbouw. Dit maakt Fins leren wat uitdagender, maar ook des te leuker!

 

Spreekvaardigheid en grammatica: perfect in balans

Hoewel grammatica een onmisbaar onderdeel is in het Fins, zul je voornamelijk bezig zijn om je lees- en spreekvaardigheid onder de knie te krijgen. Je gaat aan de slag met alledaagse situaties zoals jezelf voorstellen, eten bestellen en de weg vragen. Zo leer je met de overzichtelijke en duidelijke cursus Fins van NHA stap voor stap communiceren in deze mooie taal.

 

Bouw je woordenschat op met de cursus Fins

In de cursus Fins bouw je les voor les aan een uitgebreide woordenschat. Door verhalen te lezen krijg je niet alleen kennis van de betekenis van woorden, maar leer je nóg iets belangrijks. In Finland vertelt men namelijk op een erg “typische” manier.

 

In eigen tempo Fins leren, mét persoonlijke begeleiding van een docent

Fins leren doe je het best met persoonlijke begeleiding van een vakdocent. Dat is dan ook precies wat je krijgt bij de Cursus Fins voor beginners van NHA. Je levert huiswerk in en krijgt feedback van je docent. Ook kun je vragen stellen bij je huiswerk, als je deze hebt. Zo krijg je de taal sneller en beter onder de knie.

 

Zakelijk of vakantie? Cursus Fins van NHA!

Of je nu met een zakelijk doel Fins wilt leren spreken, of juist vanwege persoonlijke redenen zoals vakantie, de liefde of een aankomende emigratie. De cursus Fins van NHA is de oplossing. Leer deze mooie taal spreken en vergroot je wereld.
 


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma Fins

Cursus Fins voor beginners

Finland staat bekend als het land van 1000 meren, maar het zijn er bijna 190.000! Met de cursus Fins van NHA leer jij je verstaanbaar maken in dit schitterende land. Het lesprogramma bestaat uit drie hoofdonderdelen zodat je op gestructureerde manier aan de slag kunt.

Fins leren met praktische oefeningen

 • In het eerste deel gaan we aan de slag met een stukje leergrammatica. Dit is kennis die je nodig hebt om goed Fins te leren spreken. Geen zorgen, het wordt allemaal op begrijpelijke en een laagdrempelige manier uitgelegd.
 • Het overgrote deel van de cursus Fins bestaat uit het leren spreken van de taal. Stap voor stap leer je hoe je je verstaanbaar maakt in het Fins. Je woordenschat wordt flink uitgebreid en je leert spreken en luisteren in veel voorkomende dagelijkse situaties.
 • Ook lezen is een belangrijk onderdeel van de cursus Fins. Zo wordt er aandacht besteed aan het ontwikkelen van je leesvaardigheid. Denk aan tijdschriftartikelen, krantenartikelen en interessante verhalen. Finnen “vertellen” namelijk op een erg typische manier, en deze leer je zo helemaal kennen. Ook breid je hier je woordenschat flink mee uit.

De Finse taal leren, voor zowel zakelijke of persoonlijke doeleinden, is dus binnen handbereik. Benieuwd naar deze cursus Fins? Schrijf je vandaag nog in en probeer de cursus 15 dagen op proef!

DIPLOMA

Diploma Fins

Bij NHA rond jij je taalcursus af in het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je er aan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

NHA-examen kosteloos afleggen

Deze opleiding kun je afronden met een NHA-examen. Ben je geslaagd voor het examen, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.


Aanmelding
Na aanmelding ontvang je een link waarmee je het examen kunt starten op je computer. Als de examentijd is afgelopen, wordt het examen opgeslagen en verzonden.
Indien je de eerste keer niet slaagt voor het NHA-examen, dan kun jij je aanmelden voor een herexamen. Een herexamen kost € 125,-.

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor 29 euro aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze cursus is geen speciale vooropleiding vereist. We gaan ervan uit dat je weinig of geen kennis van de vreemde taal hebt als je aan deze cursus begint.


NHA kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je ontvangt de complete Cursus Fins in één zending thuis als je kiest voor betaling ineens. Of in meerdere zendingen als je kiest voor betaling per maand. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze cursus uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze cursus kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt de lessen in een luxe ringmap thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen. Je mag bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in België! 

Wanneer je start met de Cursus Fins, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra tof.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

12 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Langzamer of sneller studeren kan en mag altijd! Jij bepaalt jouw eigen tempo.

De Vlaamse overheid betaalt 20% of 30% van het lesgeld, als jouw werkgever voor jou betaalt.

KMO LogoNHA is geregistreerd voor de Vlaamse overheid betreffende de KMO-portefeuille.  

De overheid vergoedt middels de kmo-portefeuille soms 20% tot 30% (afhankelijk van de grootte van de onderneming) van het lesgeld aan jouw werkgever.

Vragen?

Bel ons: 03/2575191 of stuur ons een e-mail

TAAL-APP

Tijdelijk gratis Taal-app bij de Cursus Fins  

Schrijf nú in voor de Cursus Fins en krijg óók nog eens vijf jaar gratis toegang tot onze mobiele taal-app. Met de meer dan 50 onderwerpen, zoals reizen, eten, familie, ontvang je voor meer dan 50 uur extra oefenmateriaal: lezen, bekijken, horen en naspreken. Oefenen waar en wanneer jij wilt.
Deze app maakt de uitgebreide NHA taalcursus nog completer!

Extra's: 

 • heel veel oefeningen voor op jouw tablet, telefoon, laptop of desktop;
 • ook ideaal tijdens vakanties;
 • ruim 50 onderwerpen;
 • liefst 5 jaar toegang;
 • ter waarde van € 50,-. 

LESGELD

Lesgeld

Fins voor Beginners
12x €19,95 of ineens €239,00
Inschrijven
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
12x 19,95
of ineens €239,00
Inschrijven
15 dagen gratis proberen
Gratis tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • De grootste taalopleider
 • Nu met  gratis taal-app
 • Start direct met de cursus
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek
Wij helpen je graag verder!
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!