Cursus Arabisch  

Nú: met GRATIS tablet
Cursus Arabisch
taalapp4
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
12x
16,60

of 


€199,00
4.5/5

Beoordeeld door 14 student(en)

 • Tijdelijk met gratis Taal-app
 • Kies voor 3 jaar persoonlijke begeleiding
 • Kies je niveau: beginners of gevorderden
 • Afronding: NHA instituutsdiploma
 • Studieduur: 12 maanden
ALGEMEEN

Arabisch leren met een thuiscursus van NHA

Tijdelijk gratis Taal-app bij deze cursus

Wist je dat Arabisch, net als Engels en Spaans, een echte wereldtaal is? Arabisch leren is dus zeker een goed idee. Voor zo’n 300 miljoen mensen is het namelijk de moedertaal, en voor nog eens 250 miljoen anderen is het de tweede taal. Als je deze taal onder de knie hebt, kun je dus met meer dan een half miljard mensen op de wereld communiceren. En het staat natuurlijk erg goed op je cv. Schrijf je nu in en start vandaag!

In België kom je steeds meer Arabisch sprekende mensen tegen. In Brussel spreekt tegenwoordig zelfs 1 op de 5 mensen Arabisch. Ook in de zakelijke wereld is de taal sterk aan het opkomen. En natuurlijk komt Arabisch ook van pas tijdens vakanties naar het Midden-Oosten. 

De historische stad Petra bezoeken in Jordanië? Naar de Sahara woestijn in Marokko? Luxe overnachten in het Burj Al Arab hotel of palmeiland bezoeken in Dubai? Op deze en nog veel meer bestemmingen is Arabisch de voertaal. Arabisch leren met een NHA thuiscursus is dus een goede keuze!
 

Arabisch leren op je eigen tempo mét docentenbegeleiding

Het mooie aan een cursus Arabisch van NHA is dat je deze op je eigen tempo volgt. Je hebt dus geen vaste lesmomenten, maar studeert wanneer het jou uitkomt. Daarbij kun je Arabisch leren met docentenbegeleiding.

Dit betekent dat je een vakdocent krijgt die jouw huiswerk nakijkt en je van feedback voorziet. Dat maakt Arabisch leren nog gemakkelijker! Maar als je liever volledig zelfstandig studeert, dan kun je de cursus Arabisch ook zónder docentenhulp kiezen. De keuze is aan jou!
 

Waarom een cursus Arabisch?

Arabisch leren biedt ook voordelen voor je carrière. Bij veel maatschappelijke instellingen is het een pluspunt als je Arabisch spreekt. Denk bijvoorbeeld aan functies bij de politie, in het ziekenhuis en bij andere medische instellingen. Ook kun je met een cursus Arabisch sneller aan de slag in bijvoorbeeld de horeca, de reissector en bij veel multinationals.

Wil jij Arabisch leren? Dan maak jij straks deel uit van een grote gemeenschap. Daarnaast is het een goede aanvulling op je cv én een mooie boost voor je persoonlijke ontwikkeling.
  

Modern Standaard Arabisch leren

In deze cursus Arabisch ga je het MSA ofwel Modern Standaard Arabisch leren. Dit is de officiële taal die je tegenkomt in bijvoorbeeld boeken, kranten, nieuwsberichten en televisie-uitzendingen in het Midden-Oosten.

De Arabische taal lees je van rechts naar links. Daarbij is het alfabet heel anders dan je gewend bent. Maar geen zorgen: je begint bij het ultieme begin en je zult zo langzaam naar de lastigere lesstof toe werken. Stap voor stap ga je zo Arabisch leren.
 

Handig stickervel om Arabisch te leren typen

Je krijgt ook een stickervel met Arabische tekens bij de cursus Arabisch. Deze stickertjes plak je op de toetsen van je toetsenbord. Zo is ook de typvaardigheid van het Arabisch gemakkelijker te leren.

De cursus Arabisch van NHA maakt Arabisch leren bereikbaar voor iedereen! De cursus is zonder vooropleiding te volgen en je leert in een aantal maanden de basis van deze mooie taal. Schrijf je vandaag nog in en start direct met Arabisch leren!


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma Arabisch

Arabisch is een echte wereldtaal. Je kunt met de taal terecht in landen als Algerije, Egypte, Irak, Jordanië, Libië, Marokko, Qatar, Saoedi-Arabië, Tunesië en de Verenigde Arabische Emiraten.

Daarnaast wordt de taal ook gesproken door minderheden in Iran, bepaalde landen in Centraal Azië en Afrika. Natuurlijk wordt de taal ook in Europa gesproken, met name door de vele immigranten uit de Arabische wereld.

Ook jij kunt Arabisch leren spreken! We hebben drie mogelijkheden: de cursus voor beginners, de cursus voor gevorderden en de combi-cursus. 
 

Arabisch leren voor Beginners

Heb je nog nauwelijks tot geen kennis van de Arabische taal en wil je graag Arabisch leren op een gestructureerde manier? In de beginnerscursus begin je met de absolute basis: het alfabet.

Daarna word je geleidelijk door de lesstof geleid richting de complete dialogen in veel voorkomende situaties. Denk bijvoorbeeld aan gesprekken in het vliegtuig, in een hotel, op het strand, in een winkel en op het postkantoor. Door de geleidelijke opbouw kun je zonder enige voorkennis van de taal aan de cursus beginnen. 
  

Cursus Arabisch voor Gevorderden

Je hebt de cursus Arabisch voor Beginners afgerond of je basiskennis Arabisch is al op een redelijk niveau en je wil meer weten. NHA biedt je dan de mogelijkheid om je taalkennis verder te ontwikkelen.

Met de cursus Arabisch voor Gevorderden leer je je taalgebruik te verbeteren. Een ander doel is het vergroten van je woordenschat, zodat geen enkel gesprek, boek of krantenartikel nog een probleem voor je is.
  

Beginners + Gevorderden: combi cursus

Als je je meteen inschrijft voor de cursus Arabisch voor Beginners + Gevorderden, is de totale cursusduur maar 15 maanden. Dit komt door een overlap van beide cursussen. Je spaart zo een heel bedrag uit én kunt sneller Arabisch leren. Met slechts 3 maanden extra heb je dan bovendien de cursus voor gevorderden gevolgd. Ook jij kunt in enkele maanden Arabisch leren spreken dankzij het unieke EASY-LEARNING-SYSTEM.
 

Na afloop van de cursus

De cursus Arabisch levert een prima beheersing op van de formele Arabische taal. Al vrijwel meteen kun je gebruik maken van je praktische talenkennis. Daarom is de cursus Arabisch bijzonder aan te raden voor mensen die deze taal nodig hebben om zaken te doen. Vanzelfsprekend verhoogt een ruimere talenkennis ook je vakantievreugde.

REVIEWS

Reviews

Dit zijn specifieke reviews over Cursus Arabisch, afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

4/5
Arabisch voor Beginners

Ik vind het een goede cursus. Zeker niet makkelijk, maar moeilijk gaat ook. Huiswerk word ook goed verbeterd. Als je vragen hebt dan kan je ze allemaal stellen.

3/5
Arabisch voor Beginners + Gevorderden

Het is beter om in het begin de werkwoorden leren te vervoegen in de verleden tijd (stam+ suffix) i.p.v. de verleden tijd en tegenwoordige tijd te mixen. Voor beginners is het ook beter om de naamvallen uit te leggen in het begin van de cursus. Er wordt van cursisten verwacht om al direct te typen i.p.v. geschreven werk door te sturen terwijl het een opportuniteit is om Arabisch te schrijven tot je het alfabet in de verschillende vormen vanbuiten kent. Cursus is al verwarrend, gelukkig ben ik geen beginner want ik had hem terug opgestuurd. Contact met de docent kan ook beter.

4/5
Arabisch voor Beginners

Positief is dat ik mijn eigen ritme kan bepalen. Voor verbetering vatbaar : De schrijfwijze van Arabisch is iets totaal nieuws en daarom zou het nuttig zijn om via pijltjes de schrijfwijze van letters te tonen of eventueel een voorbeeld te tonen aan de hand van een filmpje.

5/5
Arabisch voor Beginners + Gevorderden

De cursus is heel duidelijken goed gestructureerd. Met de oefeningen train je de lesmaterie en met de huiswerkopgaven kan je het lesmateriaal nog meer toepassen. Mijn docent geeft mij ook heel goede feedback waardoor je er nogmaals uit leert!

DIPLOMA

Diploma Arabisch

Bij NHA rond jij je taalcursus af in het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je er aan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

NHA-examen kosteloos afleggen

Deze opleiding kun je afronden met een NHA-examen. Ben je geslaagd voor het examen, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.


Aanmelding
Na aanmelding ontvang je een link waarmee je het examen kunt starten op je computer. Als de examentijd is afgelopen, wordt het examen opgeslagen en verzonden.
Indien je de eerste keer niet slaagt voor het NHA-examen, dan kun jij je aanmelden voor een herexamen. Een herexamen kost € 125,-.

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Beginners
Voor de cursus is geen speciale vooropleiding vereist. We gaan ervan uit dat je weinig of geen kennis van de vreemde taal hebt als je aan deze cursus begint.

Gevorderden
Deze cursus is bestemd voor wie al over enige kennis van de vreemde taal beschikt.

Beginners + gevorderden
Voor deze gecombineerde cursus is geen speciale vooropleiding vereist. We gaan ervan uit dat je weinig of geen kennis van de vreemde taal hebt als je aan deze cursus begint.


NHA kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je ontvangt de complete Cursus Arabisch in één zending thuis als je kiest voor betaling ineens. Of in meerdere zendingen als je kiest voor betaling per maand. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze cursus uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze cursus kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt de lessen in een luxe ringmap thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je een cursus met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in België! 

Wanneer je start met de Cursus Arabisch, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra tof.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

Beginners

12 maanden bij een gemiddeld tempo van 4 lessen per maand, bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Gevorderden

12 maanden bij een gemiddeld tempo van 4 lessen per maand, bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Beginners + gevorderden: combi

15 maanden bij een gemiddeld tempo van 4 lessen per maand, bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: 032 57 51 91 of stuur ons een e-mail.

TAAL-APP

Tijdelijk gratis Taal-app bij de Cursus Arabisch  

Schrijf nú in voor de Cursus Arabisch en krijg óók nog eens vijf jaar gratis toegang tot onze mobiele taal-app. Met de meer dan 50 onderwerpen, zoals reizen, eten, familie, ontvang je voor meer dan 50 uur extra oefenmateriaal: lezen, bekijken, horen en naspreken. Oefenen waar en wanneer jij wilt.
Deze app maakt de uitgebreide NHA taalcursus nog completer!

Extra's: 

 • heel veel oefeningen voor op jouw tablet, telefoon, laptop of desktop;
 • ook ideaal tijdens vakanties;
 • ruim 50 onderwerpen;
 • liefst 5 jaar toegang;
 • ter waarde van € 50,-. 

LESGELD

Lesgeld

Arabisch voor Beginners
meest gekozen Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
12x 20,75
of €249,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Zonder hulp
12x 16,60
of €199,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Arabisch voor Gevorderden
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
12x 20,75
of €249,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Zonder hulp
12x 16,60
of €199,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Arabisch voor Beginners + Gevorderden
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
15x 23,30
of €349,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Zonder hulp
15x 19,30
of €289,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Gratis headphone of tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Start direct met de cursus
 • De grootste taalopleider
 • Nu met gratis taal-app
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

5/5

De cursus is heel duidelijken goed gestructureerd. Met de oefeningen train je de lesmaterie en met de huiswerkopgaven kan je het lesmateriaal nog meer toepassen. Mijn docent geeft mij ook heel goede feedback waardoor je er nogmaals uit leert!

Lees meer »
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!