Cursus Grieks (Nieuwgrieks)  

Nú: met GRATIS tablet
Cursus Grieks (Nieuwgrieks)
taalapp4
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
12x
16,60

of 


€199,00
4.6/5

Beoordeeld door 17 student(en)

 • Nu met gratis Taal-app
 • Kies voor 3 jaar persoonlijke begeleiding
 • Kies je niveau: beginners of gevorderden
 • Afronding: NHA instituutsdiploma
 • Studieduur: 12 maanden
ALGEMEEN

Grieks leren? Met de cursus Grieks (Nieuwgrieks) leer je de taal met een rijke geschiedenis

Tijdelijk gratis Taal-app bij deze cursus

Heb jij een reis gepland naar een van de Griekse eilanden? Door Grieks te leren kun jij voortaan de vriendelijke bevolking van Kreta, Kos of een van de andere eilanden aanspreken in hun eigen taal. Met de cursus Grieks heb jij deze taal snel onder de knie.

De cursus Grieks biedt meer dan kennis van een taal. Griekenland heeft namelijk een lange en rijke geschiedenis. Ook die ontdek je tijdens deze cursus. Grieks leren is makkelijker dan je denkt. Hoewel en ander alfabet wellicht ingewikkeld lijkt, krijg je het Griekse alfabet snel onder de knie. 
 

Cursus Grieks: maak kennis met het Griekse alfabet

Pas wanneer je het alfabet onder de knie hebt kun je echt beginnen met Grieks leren. Je leert als snel woorden herkennen en gaat ze zelf schrijven.

Naast het verbreden van jouw woordenschat, oefen je tijdens de cursus Grieks ook op je uitspraak. Voortaan kun jij moeiteloos gesprekken voeren in het Grieks. Met de interactieve woordentrainingen in deze cursus Grieks wordt Grieks leren nog gemakkelijker!

Leer de Griekse omgangstaal

Het Grieks heeft een oude en een nieuwe taal. Hoewel kennis van het Oudgrieks leuk is om te hebben, zul je hier maar weinig Grieken mee kunnen aanspreken. In de cursus Grieks leer je daarom de omgangstaal, het Nieuwgrieks. Deze taal wordt door het grootste deel van de bevolking gesproken. Door Grieks te leren kun jij je dus in het hele land verstaanbaar maken.
 

Grieks leren; voor vakantie of zaken?

Heb je een reis gepland naar Griekenland? Of ga je hier regelmatig op vakantie? Dan is de cursus Grieks een goed idee. Door Grieks te leren haal je namelijk nog meer uit je vakantie.

Maar Grieks leren kan ook beroepsmatig goed van pas komen wanneer jij zaken doet met Griekse bedrijven. De cursus Grieks van NHA biedt een prima basis voor deze interessante taal. Start vandaag nog!


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma Grieks (Nieuwgrieks)

Cursus Grieks (Nieuwgrieks) voor beginners

Griekenland is voor veel mensen een zeer geliefde vakantiebestemming. Elke zomer trekken er duizenden landgenoten naar één van de zonovergoten Griekse eilanden als Kreta, Rhodos, Kos of Corfu omdat deze eilanden alles te bieden hebben wat er van een leuke vakantiebestemming wordt verwacht: zon, zee en strand. Het is echter ontzettend interessant om de kust eens te verlaten en kennis te maken met het ongerepte Griekse binnenland met haar talloze idyllische dorpjes. Grieks leren maakt je vakantie nog leuker. Je zult kennismaken met de gastvrije Griekse bevolking en het is dan ideaal als je met de vriendelijke Grieken kunt spreken in hun eigen taal!

In de cursus Grieks voor beginners leer je onder andere de volgende onderwerpen

 • het Griekse alfabet;
 • begroeten;
 • grammatica;
 • eten en drinken;
 • in de winkel.

 

Cursus Grieks (Nieuwgrieks) voor gevorderden

Heb je de cursus Grieks voor beginners afgerond? Of heb je al kennis van deze taal maar wil je nog beter Grieks leren spreken? Volg dan de cursus Grieks (Nieuwgrieks) voor gevorderden en perfectioneer jouw taalgebruik. Je vergroot je woordenschat en ontwikkelt jouw talenkennis zodat jij voortaan vloeiend gesprekken kunt voeren in het Grieks.

In de cursus Grieks voor gevorderden leer je meer over;

 • in het hotel;
 • in de winkel;
 • grammatica;
 • het openbaar vervoer;
 • Athene;
 • het dorp;
 • de kerk.

 

Grieks (Nieuwgrieks) leren voor beginners + gevorderden: combi

Wil je allebei de cursussen volgen? Dat kan natuurlijk ook. Als je je inschrijft voor de cursus Grieks voor beginners + gevorderden spaar je niet alleen een heel bedrag uit maar bespaar je ook nog tijd. De totale cursusduur is namelijk 15 maanden. Dat is slechts 3 maanden bovenop de cursus Grieks voor beginners. Dit komt door een overlapping van beide cursussen.

Aan de hand van het unieke EASY-LEARNING-SYSTEM kun jij in enkele maanden Grieks leren.

De cursus Grieks levert een prima beheersing op van de alledaagse Griekse taal. Vrijwel meteen kun je gebruik maken van je praktische talenkennis. Grieks leren verhoogt niet alleen je vakantievreugde, maar kan ook zakelijk van pas komen.

REVIEWS

Reviews

Dit zijn specifieke reviews over Cursus Grieks (Nieuwgrieks), afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

10/10
Nieuwgrieks voor Beginners

Tot nu toe ben ik zeer tevreden ook zeker omdat je de curcus nog op papier hebt wat bij veel opleiders niet meer mogelijk is! Enige wat ik dan een leuke extra zou vinden is bij de geluidsbestanden ook het Nederlands erbij vernoemen dan kan je onderweg ook nog leren met woorden herhalen.

10/10
Nieuwgrieks voor Beginners

Mooie cursus inhoud en vlugge levering. De cursus is mooi verwoord en begrijpelijk. Huiswerk wordt onmiddellijk nagekeken. Voor herhaling vatbaar en voor iedereen een aanrader.

10/10
Nieuwgrieks voor Beginners

Goede opvolging van de begeleider.

10/10
Nieuwgrieks voor Beginners

De cursus is erg duidelijk opgesteld. De bijhorende website en de geluidsbestanden werken prima. Het zijn interessante thema's dieaan bod komen en dus dingen die je echt kan gebruiken. Leuk dat er naast een dialoog en woordenschat ook wat grammatica aanbod komt.

DIPLOMA

Diploma Grieks (Nieuwgrieks)

Bij NHA rond jij je taalcursus af op het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je eraan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

NHA-examen kosteloos afleggen

Je kunt deze opleiding afronden met een NHA-examen. Ben je geslaagd voor het examen, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.

Aanmelding
Na aanmelding ontvang je een link waarmee je het examen kunt starten op je computer. Als de examentijd is afgelopen, wordt het examen opgeslagen en verzonden.
Indien je de eerste keer niet slaagt voor het NHA-examen, dan kun jij je aanmelden voor een herexamen. Een herexamen kost € 125,-.

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en hiervoor was geslaagd (een gemiddelde van 5,5 of hoger).

Vooropleiding

Beginners
Voor de cursus is geen speciale vooropleiding vereist. We gaan ervan uit dat je weinig of geen kennis van de vreemde taal hebt als je aan deze cursus begint.

Gevorderden
Deze cursus is bestemd voor wie al over enige kennis van de vreemde taal beschikt.

Beginners + gevorderden
Voor deze gecombineerde cursus is geen speciale vooropleiding vereist. We gaan ervan uit dat je weinig of geen kennis van de vreemde taal hebt als je aan deze cursus begint.


NHA-kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer op je eigen tempo - waar je maar wilt

Je ontvangt de complete Cursus Grieks (Nieuwgrieks) in één pakket thuis als je kiest voor betaling ineens. Of in meerdere pakketten als je kiest voor betaling per maand. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze cursus uitstekend te combineren met een drukke job of met je hobby's. Starten met deze cursus kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen in gedrukte en digitale vorm

De lessen worden in een luxueuze ringmap met de post naar je thuisadres gestuurd. De leerstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les doorsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving), die het dan weer snel naar je terugstuurt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, een punt en antwoorden op je eventuele vragen.

Kies je voor een cursus met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in België! 

Wanneer je start met de Cursus Grieks (Nieuwgrieks), stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met medestudenten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving. Hier kom je in contact met medestudenten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien eens afspreken. Dat maakt het leren extra tof.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • al je punten voor het huiswerk en voor eventuele examens op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met medestudenten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de e-bookbibliotheek van NHA met maar liefst 75 e-books en 41 audioboeken in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

Beginners

12 maanden aan een gemiddeld tempo van 4 lessen per maand, aan een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dat verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Gevorderden

12 maanden aan een gemiddeld tempo van 4 lessen per maand, aan een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dat verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Beginners + gevorderden: combi

15 maanden aan een gemiddeld tempo van 4 lessen per maand, aan een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dat verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: 032 57 51 91. We helpen je graag!

TAAL-APP

Gratis Taal-app bij de Cursus Grieks (Nieuwgrieks)  

Schrijf je nú in voor de Cursus Grieks (Nieuwgrieks) en krijg óók nog eens vijf jaar gratis toegang tot onze mobiele Taal-app. Met de meer dan 50 onderwerpen, zoals reizen, eten, familie, ontvang je meer dan 50 uur extra oefenmateriaal: lezen, bekijken, horen en nazeggen. Oefenen waar en wanneer jij wilt.

Deze app maakt de uitgebreide NHA-taalcursus nog completer!

Extra's: 

 • heel veel oefeningen voor op jouw tablet, telefoon, laptop of desktop;
 • ook ideaal voor op vakantie;
 • ruim 50 onderwerpen;
 • maar liefst 5 jaar toegang;
 • ter waarde van € 50,-. 

LESGELD

Lesgeld

Nieuwgrieks voor Beginners
meest gekozen Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
12x 20,75
of €249,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Zonder hulp
12x 16,60
of €199,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Nieuwgrieks voor Gevorderden
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
12x 20,75
of €249,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Zonder hulp
12x 16,60
of €199,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Nieuwgrieks voor Beginners + Gevorderden
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
15x 23,30
of €349,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Zonder hulp
15x 19,30
of €289,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Start direct met de cursus
 • De grootste taalopleider
 • Nu met gratis Taal-app
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

10/10

Tot nu toe ben ik zeer tevreden ook zeker omdat je de curcus nog op papier hebt wat bij veel opleiders niet meer mogelijk is! Enige wat ik dan een leuke extra zou vinden is bij de geluidsbestanden ook het Nederlands erbij vernoemen dan kan je onderweg ook nog leren met woorden herhalen.

Lees meer »
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!