Gratis brochure

Communicatie opleidingen

Je ideeën helder overbrengen, je inleven in de gedachtewereld van een klant, een medewerker of je manager: het is niet altijd even gemakkelijk. Duidelijk communiceren met anderen is echter een kunst die je kunt leren. NHA organiseert verschillende opleidingen communicatie waarmee je jouw vaardigheden op het vlak van mondelinge en schriftelijke communicatie flink verbetert.

 

Beroepsopleidingen

Helder leren communiceren met een cursus communicatie

Heb jij er in je beroepsleven of in je gezin ook wel eens moeite mee om je boodschap klaar en duidelijk over te brengen? Communiceren doe je niet alleen met woorden, ook met je gelaatsuitdrukking en je houding breng je een bepaalde boodschap over. Er zijn veel beroepen waarbij goede communicatievaardigheden noodzakelijk zijn.

Leid je de onderhandelingen met een Braziliaanse multinational of maak je een presentatie in PowerPoint voor een collega? Wil je analyseren waarom offertes van de ene collega vaker leiden tot een opdracht of wil je foutloos Nederlands schrijven?

NHA biedt je een hele reeks thuiscursussen aan waarin je deze én andere kennis opdoet.

 

Een greep uit onze kwalitatieve cursussen

Elk bedrijf of overheidsorganisatie besteedt veel aandacht aan interne en externe contacten. Als communicatie medewerker van een organisatie bepaal je hoe de communicatie verloopt, zowel intern als met de buitenwereld. De opleiding Communicatie Medewerker bereidt jou voor op dit boeiende beroep.

Moet je dagelijks voor jouw organisatie de contacten met de buitenwereld verzorgen? De opleiding Public Relations en Voorlichting leert je de kneepjes van het vak! De communicatie cursus Commerciële Teksten Schrijven maakt van jou een ervaren tekstschrijver die de aandacht van de lezer vestigt op de unieke kenmerken van producten of diensten.

Ook een journalist moet zijn verhaal op een gestructureerde en heldere manier aan zijn kijkers of lezers overbrengen. Een thuiscursus Journalistiek en Nederlands Foutloos Schrijven en Spreken zijn dan een mogelijkheid.

 

Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
 • Start direct met de cursus
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt!
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek
 
 

Opleiding in Communicatie

Een opleiding combineren met een voltijdse job ligt niet altijd voor de hand. Het grote voordeel van een communicatie opleiding bij NHA? Je studeert gewoon op een rustig plekje bij jou thuis! Er is ook geen haast bij, want je persoonlijke docent geeft je ondersteuning tot drie jaar na de start van de opleiding. 

Via het digitale leerplatform Plaza kun je huiswerk inleveren en vragen stellen aan je docent. Heb je alle lessen van je opleiding communicatie afgerond? Dan mag je je aanmelden voor een examen. Als je slaagt, behaal je een waardevol NHA-instituutsdiploma. Een diploma dat vaak het begin is van een boeiende carrière in de communicatiewereld!

Daarom studeren bij NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Met persoonlijke begeleiding door vakdocenten
 • Verbreed jouw arbeidskansen
 • Lekker in je eigen tempo
Lees meer over studeren bij NHA »
 
 
Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!