Public Relations en Voorlichting  

Nú: met GRATIS tablet
Public Relations en Voorlichting
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
6x
41,50

of 


€249,00
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Kies voor 3 jaar persoonlijke begeleiding
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA instituutsdiploma
 • Studieduur: 6 maanden
ALGEMEEN

Succesvolle PR? Volg de opleiding Public Relations en Voorlichting

Hoe neemt de buitenwereld je bedrijf of organisatie waar? Hoe zorg je voor een positief imago? Hoe straal je uit wat je uit wilt stralen? Van persbericht tot complete campagne: met de cursus Public Relations en Voorlichting leer je hoe je een organisatie goed op de kaart zet.

Journalisten zijn kritisch, altijd. En zo hoort het ook. Toch kun je daar je voordeel mee doen. Het doel van een PR-medewerker is dat de buitenwereld of de doelgroep het juiste en positieve beeld krijgt van een organisatie.

Beeldvorming

Bij Public Relations draait veel om beeldvorming. Anticiperen is het sleutelwoord. Als PR-medewerker denk je altijd een paar stappen vooruit.

De afdeling PR regelt de contacten met de 'buitenwereld' en is zich steeds bewust van het krachtenveld. De krachten kunnen voor of tegen je werken.

Maar wat komt er allemaal kijken bij PR?

Antenne verfijnen en praktische info

In de PR-cursus verfijn je de PR-antenne en krijg je veel informatie over allerlei praktische zaken: van het drukken van brochures tot het afnemen en begeleiden van interviews. Ook het verzorgen van een bedrijfsfilm tot het ontvangen van een buitenlandse delegatie komt aan bod.

In de opleiding Public Relations en Voorlichting krijg je ook antwoord op vragen als:

 • Hoe word ik een goede woordvoerder?
 • Hoe werkt fondsenwerving?
 • Hoe motiveer ik sponsors om een steentje bij te dragen?

Gratis reclame

Hoe je gratis publiciteit genereert, ontdek je ook in de cursus. Voorbeelden:

 • een YouTube vlogger noemt je product in een vlog;
 • een beautyblogger schrijft over de nieuwe collectie;
 • de lancering van een nieuw product- of dienstenlabel komt gratis in magazines.

In bepaalde situaties zijn Public Relations en Voorlichting pure ernst. Stel: er breekt brand uit in een fabriek. De politie verdenkt een medewerker. Wat communiceer je naar de buitenwereld? En hoe?

Ook de do’s en don’ts bij crisiscommunicatie komen aan bod.

Met de opleiding ben je optimaal voorbereid op werk als:

 • PR-medewerker;
 • Assistent(e) Voorlichting;
 • Reclamebureaumedewerker.

Dé beste opleiding voor PR en voorlichting

Maak kennis met het werkveld PR en Voorlichting. Verken de basisprincipes en krijg een goed beeld van wat PR bijdraagt. Volg de opleiding Public Relations en Voorlichting.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma Public Relations en Voorlichting

Het studieprogramma omvat onder andere de volgende onderdelen:

Public Relations en Voorlichting

Verklaring van begrippen, propaganda/marketing/reclame in relatie tot PR in het bedrijfsleven, PR van verenigingen en clubs, PR en Voorlichting van de overheid, fondsverwerving, sponsoring.

De pers en perscontacten

Het leggen van contacten met de pers, schrijven van persberichten, organiseren van persbijeenkomsten, maken van een publiciteitsplan, handige adressen, de nieuwe media.

Voorlichtingsmateriaal

Schrijven van infoteksten, ontwerpen van advertenties, schrijven van een brief, rapport of artikel, afnemen van een interview, schrijven van een speech, maken van een jaarverslag.

Persoonlijke voorlichting

Groepsgesprekken, tweegesprek, lezing, demonstratie.

(Audio-)visuele hulpmiddelen

Beeldpresentatie, geluidspresentaties, vormgeving, film.

Contacten met de drukker

Druktechnieken, drukwerk, aanleveren kopij, auteursrecht.

In- en externe PR en Voorlichting

Direct mailing, personeelsblad, huisorgaan, huisstijl, evenementen, ontvangst van gasten, deelname aan beurzen en tentoonstellingen, klachtenbehandeling.

Kortom, een boeiende, afwisselende cursus waarmee de gespecialiseerde NHA al duizenden mensen heeft laten kennismaken met het boeiende vakgebied van de PR en Voorlichting.

DIPLOMA

Diploma Public Relations en Voorlichting

Bij NHA rond jij de cursus Public Relations en Voorlichting af in het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je er aan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

NHA-examen kosteloos afleggen

Deze opleiding kun je afronden met een NHA-examen. Ben je geslaagd voor het examen, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.


Aanmelding
Na aanmelding ontvang je een link waarmee je het examen kunt starten op je computer. Als de examentijd is afgelopen, wordt het examen opgeslagen en verzonden.
Indien je de eerste keer niet slaagt voor het NHA-examen, dan kun jij je aanmelden voor een herexamen. Een herexamen kost € 125,-.

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist.


Examengarantie

Wanneer je die niet slaagt voor het eerste examen, word je gratis verder opgeleid voor het volgende examen van dezelfde cursus. Je kunt de huiswerkopgaven opnieuw ter correctie indienen en de leraren vragen stellen. Deze examengarantie geldt onder voorwaarde van volledige betaling van de cursus en is niet van toepassing voor tussentijds opgezegde cursussen en zelfstudiecursussen.


Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling van het lesgeld is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingestuurd en na de startdatum aantoonbaar 2x aan één theorie-examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de lesstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiertoe wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na inschrijfdatum.


NHA kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je ontvangt de complete cursus Public Relations en Voorlichting in één zending thuis als je kiest voor betaling ineens. Of in meerdere zendingen (studie-eenheden) als je kiest voor betaling per maand. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt de lessen in een luxe ringmap thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een cursus met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in België! 

Wanneer je start met de cursus Public Relations en Voorlichting, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra tof.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

6 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: 032 57 51 91 of stuur ons een e-mail.

LESGELD

Lesgeld

Public Relations & Voorlichting
meest gekozen Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
6x 49,85
of €299,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Zonder hulp
6x 41,50
of €249,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Gratis headphone of tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
 • Start direct met de cursus
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt!
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek
Wij helpen je graag verder!
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!