Communicatie en Media Design (CMD)  

Nú met GRATIS tablet Tijdelijk 10% korting
Communicatie en Media Design (CMD)
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
18x
49,91

of 


€998,00 €898,20
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Inclusief 3 jaar persoonlijke begeleiding
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA instituutsdiploma
 • Studieduur: 18 maanden
ALGEMEEN

Verzot op digitaal design? Start met de creatieve CMD opleiding!

Communicatie en Media Design; een vak waar creativiteit, technologie, design en onderzoek samenkomen. Heb jij een passie voor digital design? Dan is de opleiding CMD perfect om jouw carrière te starten! Zo breng jij jouw bruisende ideeën tot leven!

Communicatie en Media Design, ofwel CMD, draait volledig om marketingkennis en grafisch ontwerp. Denk hierbij aan producten en diensten als websites, apps, logo’s en animaties. Ga jij aan de slag in deze sector? Dan is geen dag hetzelfde! Jij gaat aan de slag met het ontwikkelen van ideeën en vormgeven van designs. Hoe je dat doet, leer je in de opleiding CMD. Zet jij vandaag nog de eerste stap naar jouw nieuwe job?
 

Breng jouw ideeën tot leven

Heb jij een job in de marketing of communicatie sector? Of zou je graag aan de slag gaan als game designer of creative director? Dan is de opleiding CMD de perfecte manier om jouw skills uit te breiden! Van conceptontwikkeling tot het uitvoeren, jij leert het in de opleiding! CMD richt zich namelijk op het volledige ontwerpproces.

Breng jouw ideeën en die van anderen tot leven met Photoshop, InDesign en Illustrator. Of het nu om animaties, een logo of een website gaat, jij draait er je hand niet voor om. Maar om een écht goed resultaat neer te zetten is het belangrijk dat jij goed luistert naar de wensen van jouw opdrachtgever.

Leer kritisch te kijken naar ontwerpen en feedback op de juiste manier te verwerken. Op die manier zet jij met grafische programma’s prachtige en unieke designs neer. Met deze CMD opleiding leer jij de fijne kneepjes en ontwikkel je de skills om als een professional aan de slag te gaan.
 

CMD opleiding: van concept tot design

In deze CMD opleiding ontdek jij alle facetten van digital design. Van sociale media tot PR en marketing, jij bent dé professional op het gebied van marketingcampagnes. Maar jij bent niet alleen het brein achter deze campagnes. Met jouw kennis van webdesign en grafische programma’s weet jij ook precies hoe je ze moet uitvoeren.

Bij design gaat het er niet alleen maar om dat het er mooi uitziet. De gebruiksvriendelijkheid is minstens zo belangrijk. En met het oog op de toekomst bij al jouw ideeën, ben jij van alle markten thuis rondom digital design. Met kennis van CMD ben jij een waardevolle toevoeging voor elke organisatie. Start jij ook vandaag nog met de CMD opleiding?


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma Communicatie en Media Design (CDM)

In communicatie en media design combineer jij jouw kennis van marketing en grafische vormgeving. In deze CMD opleiding ga jij daarom aan de slag met verschillende (grafische) programma’s. De opleiding begint bij de basis dus je hoeft hier nog geen kennis van of ervaring mee te hebben. Naast deze programma’s leer jij ook alles wat je moet weten op het gebied van marketing.

In de opleiding CMD ga je onder andere aan de slag met de volgende onderwerpen;

 • Communicatie en Management
  Van marketing tot PR, jij gaat aan de slag met alles dat hiermee te maken heeft
 • Webdesign
  Een prachtige website designen, jij draait er je hand niet meer voor om
 • Photoshop, InDesign en Illustrator
  Je gaat alle ins en outs leren van verschillende grafische programma’s

CMD’ers worden gevraagd in verschillende sectoren. Communicatie en marketing zijn immers in vrijwel elke branche van groot belang. Ga jij aan de slag bij een groot bureau? Of start jij jouw carrière als een zelfstandige CMD’er? Welke kant je ook op wilt, met deze CMD opleiding leg jij de perfecte basis.

DIPLOMA

Diploma

Bij NHA rond jij je opleiding af in het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je er aan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

NHA-examen kosteloos afleggen

Deze opleiding kun je afronden met een theorie- en een praktijkexamen. Ben je geslaagd voor de examens, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.

Aanmelding
Na aanmelding ontvang je een link waarmee je het examen kunt starten op je computer. Als de examentijd is afgelopen, wordt het examen opgeslagen en verzonden. 
Indien je de eerste keer niet slaagt voor een onderdeel van het NHA examen, dan kun jij je aanmelden voor een herexamen. Een herexamen kost € 125,-.

 

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist.

Examengarantie

Wanneer je die niet slaagt voor het eerste examen, word je gratis verder opgeleid voor het volgende examen van dezelfde cursus. Je kunt de huiswerkopgaven opnieuw ter correctie indienen en de leraren vragen stellen.  Deze examengarantie geldt onder voorwaarde van volledige betaling van de cursus en is niet van toepassing voor tussentijds opgezegde cursussen en zelfstudiecursussen.


Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling van het lesgeld is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingestuurd en na de startdatum aantoonbaar 2x aan één theorie-examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de lesstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiertoe wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na inschrijfdatum.


NHA-kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je ontvangt de leszending in delen thuis (zowel bij betaling ineens als bij termijnen) tot de cursus helemaal gereed is. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding Communicatie en Media Design (CMD) uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt de lessen in een luxe ringmap thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in België! 

Wanneer je start met deze opleiding Communicatie en Media Design (CMD), stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra tof.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

De studieduur voor de opleiding Communicatie en Media Design is 18 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer uur per week studeren. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.
 

De Vlaamse overheid betaalt 20% of 30% van het lesgeld, als jouw werkgever voor jou betaalt.

KMO LogoNHA is geregistreerd door de Vlaamse overheid betreffende de KMO-portefeuille.  

De overheid vergoedt middels de kmo-portefeuille soms 20% tot 30% (afhankelijk van de grootte van de onderneming) van het lesgeld aan jouw werkgever.

Deze opleiding komt in aanmerking voor de kmo-portefeuille binnen het thema digitalisering.
 

Vragen?

Bel ons: 032 57 51 91 of stuur ons een e-mail.

LESGELD

Lesgeld

Communicatie en Media Design (CMD)
18x €49,91
€998,00 of €898,20
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
18x 49,91

€998,00 of €898,20
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
 • Start direct met de cursus
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt!
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!