Effectief Communiceren  

Nú met GRATIS tablet
Effectief Communiceren
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
5x
63,80

of 


€319,00
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Inclusief 3 jaar persoonlijke begeleiding
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA getuigschrift
 • Studieduur: 5 maanden
ALGEMEEN

Cursus Effectief Communiceren om je communicatieve vaardigheden te verbeteren

We doen het dagelijks: communiceren. Het is zelfs onmogelijk om het níet te doen. Met deze cursus Effectief Communiceren leer jij om beter te communiceren met collega’s, vrienden of zakenpartners. Iedereen communiceert op zijn of haar eigen manier. En dat kan het lastig maken om elkaar écht goed te begrijpen. Leren communiceren is daarom essentieel als je je doel wilt bereiken. Dus start vandaag nog met de cursus Effectief Communiceren en bereik je (zakelijke) doelen sneller.

De ene keer bereik je je doel sneller dan de andere keer. Dat jij je doel sneller bereikt ligt niet altijd aan de persoon die je probeert te overtuigen. Het ligt zeer vaak aan de manier van communiceren.

Op jonge leeftijd hebben wij allemaal leren communiceren van onze opvoeders. Beleefd zijn en met twee woorden spreken. Maar écht effectief communiceren, dat kunnen maar weinig mensen. En daar is deze cursus Effectief Communiceren voor. Jij gaat leren hoe je het beste kunt communiceren met iemand en hoe jouw gedrag invloed heeft op de uitkomst.
 

Leren communiceren helpt je verder

Er valt veel winst te behalen uit het verbeteren van je communicatie. Je leert tijdens de cursus Effectief Communiceren bewuster te worden van jouw manier van communiceren. Maar je leert ook de communicatiestijl van anderen te lezen.

Door je kennis van communicatie te vergroten, kun je jouw effectiviteit op het gebied van communiceren vergroten op zowel zakelijk als privégebied. Leren communiceren helpt je dus écht verder. Je bereikt sneller je doel en je weet je gesprekspartner gemakkelijker te overtuigen.

Na het volgen van de cursus Effectief Communiceren kun jij sterke presentaties geven en overtuigend je argumenten overbrengen. Je leert alles over assertiviteit, onderhandelen, zelfinzicht, gespreksvoering en feedback geven en ontvangen. Jij leert de kracht van het gesproken woord en ontdekt hoe jij deze kracht in jouw voordeel gebruikt. Wanneer jij hebt leren communiceren met behulp van de cursus Effectief Communiceren stap jij vol zelfvertrouwen op je gesprekspartner af en weet jij te overtuigen.

 

Ontwikkel je kennis en sta sterker

Niet alleen jouw communicatieve vaardigheden komen aan bod in de cursus Effectief Communiceren. Jij gaat daarnaast ook een uitgebreide kennis ontwikkelen op het gebied van communicatiestijlen.

Hierdoor sta je een stuk sterker. Want vanaf nu weet jij hoe je het gedrag van anderen kunt lezen én effectief beïnvloeden. Dit maakt het beoordelen van onder andere rapporten en argumenten een stuk eenvoudiger.

Staan er onderhandelingen op de planning of moet jij binnenkort een presentatie geven? Start dan vandaag nog met de cursus Effectief Communiceren en ontwikkel je communicatieve vaardigheden. Je gaat een stuk zelfverzekerder de onderhandelingen of presentatie in en je weet precies wat je moet doen om je publiek te overtuigen.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma

Je gaat aan de slag met de volgende onderwerpen tijdens de cursus Effectief Communiceren:

 • Communicatie
 • Zelfinzicht
 • Zelfreflectie en Zelfontplooiing
 • Assertiviteit
 • Gespreksvoering
 • Feedback geven en ontvangen
 • Gedrag effectief beïnvloeden
 • Onderhandelen
 • Jezelf presenteren
 • Verzorgd taalgebruik
 • Effectieve teksten
 • Interculturele communicatie

 

Geen voorkennis nodig

Deze cursus Effectief Communiceren is geschikt voor iedereen die effectief wilt leren communiceren. Wil jij het maximale halen uit je communicatie en je doelen sneller en beter bereiken? Dan is deze cursus Effectief Communiceren precies datgene dat je zoekt.

Ontzettend veel tips, voorbeelden en testen gaan je verder helpen. Jij gaat in staat zijn om beter te communiceren en je bewuster te zijn van het effect van goede communicatie onderling.

Je hebt geen voorkennis nodig om deze cursus Effectief Communiceren te volgen. Start dus direct met leren communiceren en sta sterker!

 

Vervolgopleiding

Ben je na het volgen van de cursus Effectief Communiceren nog niet klaar met leren communiceren? Bij NHA vind je talloze cursussen die een perfect vervolg zijn op deze cursus. Deze cursus Effectief Communiceren is zeer uitgebreid en alles wat je moet weten komt aan bod. Maar je kennis nóg verder uitbreiden is natuurlijk altijd wenselijk.

Kies bijvoorbeeld voor de cursus Commerciële Teksten Schrijven. Hiermee vergroot je je kennis op het gebied van het geschreven woord en ga jij leren hoe je ijzersterke teksten schrijft, iets dat ook in de cursus Effectief Communiceren al behandeld wordt. Of wil jij meer weten over de psychologische effecten dat communiceren heeft op mensen? Dan is de cursus NLP zeer interessant voor jou.

Vraag vandaag nog de volledige cursus Effectief Communiceren aan en ga direct aan de slag. Of vraag eerst een gratis en vrijblijvende proefles aan van deze cursus en ontdek hoe de cursus jou verder gaat helpen.

DIPLOMA

Getuigschrift

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk ingezonden hebt en hiervoor was geslaagd (een gemiddelde van 5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding nodig.


NHA-kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je ontvangt de complete opleiding Effectief Communiceren in één zending thuis als je kiest voor betaling ineens. Of in meerdere zendingen (studie-eenheden) als je kiest voor betaling per maand. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt de lessen in een luxe ringmap thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in België! 

Wanneer je start met de opleiding Effectief Communiceren, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra tof.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

Voor de opleiding Effectief Communiceren een studieduur van 5 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.
 

Vragen?

Bel ons: 032 57 51 91. We helpen je graag!

LESGELD

Lesgeld

Effectief Communiceren
5x €63,80 of €319,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
5x 63,80
of €319,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
 • Start direct met de cursus
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt!
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!