Gratis brochure

Presenteren  

Nú: met GRATIS tablet
Presenteren
Gratis proefles
Inschrijven 15 dagen gratis proberen
3x
93,00
of ineens
€279,00
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Kies voor 3 jaar persoonlijke begeleiding
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA getuigschrift
 • Studieduur: 3 maanden
ALGEMEEN

Je zenuwen de baas blijven? Volg de cursus Presenteren en overtuig iedereen met jouw presentatievaardigheden!

Het geven van een presentatie kan zorgen voor veel spanning en stress. Door de zenuwen komt jouw boodschap niet over zoals je had gehoopt. Met de cursus Presenteren is dat verleden tijd. Aan de hand van praktische tips die je meteen kunt toepassen ga jij leren presenteren. Zodat jij vol zelfvertrouwen en overtuiging die presentatie geeft!

Presenteren doe je niet alleen maar voor je studie of werk. Ook in privésfeer komen tal van situaties voor waarin jouw presentatievaardigheden goed van pas komen. Een speech op de bruiloft van jouw beste vriend, een sollicitatiegesprek, een kort praatje op een netwerkevenement of jouw kinderen een bedtijdverhaaltje voorlezen. Wil jij leren presenteren? Volg dan de cursus Presenteren en ontdek wat er nodig is voor een krachtige presentatie.

 

Cursus voor iedereen

Wil jij leren presenteren? Of simpelweg jouw presentatievaardigheden verbeteren? Dan is de cursus Presenteren een goed idee. De cursus is laagdrempelig en begint bij de basis. Je hebt geen specifieke voorkennis nodig om te starten met deze cursus.

Leren presenteren betekent meer dan alleen leren hoe je een verhaal vertelt. In de cursus Presenteren leer je daarom meer over hoe je jouw verhaal gestructureerd kunt opbouwen. Daarnaast ontdek je hoe je jouw verhaal kunt ondersteunen met hulpmiddelen en non-verbale communicatie.

Tijdens de cursus ga je dieper in op onderwerpen als doelgroep, overtuigingskracht en stemgebruik. Door te leren presenteren met deze cursus versterk je blijvend jouw presentatievaardigheden!

 

Leren presenteren? Goede voorbereiding!

Een goede voorbereiding is het halve werk. Dat geldt ook bij presenteren. Om een duidelijke en krachtige presentatie te geven moet je daarom weten welke aspecten van belang zijn. Ga jij leren presenteren? Dan ontdek je meer over het structureren van een presentatie en hoe je communicatie inzet. Daarnaast bespreken we tijdens de cursus Presenteren ook presentatiesoorten zoals de speech en de sales pitch.

Om de aandacht van het publiek te behouden heeft een presentatie meer nodig dan een goede structuur. Daarom leer jij met deze cursus meer over het effect van jouw houding en het gebruik van je stem. Je ontdekt hoe je spanning en stress de baas blijft zodat jouw zenuwen je presentatie niet overnemen.

 

Hulpmiddelen om te presenteren

Met behulp van verschillende hulpmiddelen kun je jouw presentatie versterken. Een van deze hulpmiddelen is PowerPoint. Tijdens de cursus ga je daarom aan de slag met het softwarepakket Microsoft PowerPoint. Ook leer je meer over Keynote, Prezi, Google Presentaties en Kahoot. Door de duidelijke en praktische tips, pas jij jouw kennis direct toe in de praktijk!

 

Ga jij leren presenteren? Na de cursus Presenteren overtuig jij iedereen met jouw presentatieskills. Want jij weet hoe je doeltreffend te werk gaat.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma

In de cursus Presenteren leer je meer over de volgende onderwerpen;

 • communicatie;
 • doel en doelgroep;
 • presentatietekst structureren en werken met spreekschema’s;
 • rekening houden met randvoorwaarden;
 • stemgebruik en houding;
 • omgaan met spanning;
 • overtuigingskracht;
 • hulpmiddelen vervaardigen met diverse softwarepakketten.

 

Na de cursus weet jij niet alleen hoe een goede presentatie is opgebouwd, maar ook hoe jij overtuigend jouw boodschap kunt overbrengen. Ga jij vandaag nog leren presenteren? Dan versterk je blijvend jouw presentatieskills!

GETUIGSCHRIFT

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor 29 euro aanvragen als je al jouw huiswerk ingezonden hebt en gemiddeld voldoende scoorde (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding nodig.

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je ontvangt de complete cursus Presenteren in één zending thuis als je kiest voor betaling ineens. Of in meerdere zendingen (studie-eenheden) als je kiest voor betaling per maand. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt de lessen in een luxe ringmap thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen. Je mag bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in België! 

Wanneer je start met de cursus Presenteren, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra tof.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

De opleiding Presenteren duurt 3 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

De Vlaamse overheid betaalt 20% of 30% van het lesgeld, als jouw werkgever voor jou betaalt.

KMO LogoNHA is geregistreerd door de Vlaamse overheid betreffende de KMO-portefeuille.  

De overheid vergoedt middels de kmo-portefeuille soms 20% tot 30% (afhankelijk van de grootte van de onderneming) van het lesgeld aan jouw werkgever.

Vragen?

Bel ons: 03/2575191 of stuur ons een e-mail

LESGELD
Presenteren
meest gekozen Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
3x 106,35
of ineens €319,00
Inschrijven
15 dagen gratis proberen
Zonder hulp
3x 93,00
of ineens €279,00
Inschrijven
15 dagen gratis proberen
Gratis tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt!
 • Start direct met de cursus
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek
Wij helpen je graag verder!
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!