Presenteren  

Nú met GRATIS tablet Tijdelijk 10% korting
Presenteren
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
3x
83,70

of 


€279,00 €251,10
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Kies voor 3 jaar persoonlijke begeleiding
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA getuigschrift
 • Studieduur: 3 maanden
ALGEMEEN

Je zenuwen de baas blijven? Volg de cursus Presenteren en overtuig iedereen met jouw presentatievaardigheden!

Het geven van een presentatie kan zorgen voor veel spanning en stress. Door de zenuwen komt jouw boodschap niet over zoals je had gehoopt. Met de cursus Presenteren is dat verleden tijd. Aan de hand van praktische tips die je meteen kunt toepassen ga jij leren presenteren. Zodat jij vol zelfvertrouwen en overtuiging die presentatie geeft!

Presenteren doe je niet alleen maar voor je studie of werk. Ook in privésfeer komen tal van situaties voor waarin jouw presentatievaardigheden goed van pas komen. Een speech op de bruiloft van jouw beste vriend, een sollicitatiegesprek, een kort praatje op een netwerkevenement of jouw kinderen een bedtijdverhaaltje voorlezen. Wil jij leren presenteren? Volg dan de cursus Presenteren en ontdek wat er nodig is voor een krachtige presentatie.

 

Cursus voor iedereen

Wil jij leren presenteren? Of simpelweg jouw presentatievaardigheden verbeteren? Dan is de cursus Presenteren een goed idee. De cursus is laagdrempelig en begint bij de basis. Je hebt geen specifieke voorkennis nodig om te starten met deze cursus.

Leren presenteren betekent meer dan alleen leren hoe je een verhaal vertelt. In de cursus Presenteren leer je daarom meer over hoe je jouw verhaal gestructureerd kunt opbouwen. Daarnaast ontdek je hoe je jouw verhaal kunt ondersteunen met hulpmiddelen en non-verbale communicatie.

Tijdens de cursus ga je dieper in op onderwerpen als doelgroep, overtuigingskracht en stemgebruik. Door te leren presenteren met deze cursus versterk je blijvend jouw presentatievaardigheden!

 

Leren presenteren? Goede voorbereiding!

Een goede voorbereiding is het halve werk. Dat geldt ook bij presenteren. Om een duidelijke en krachtige presentatie te geven moet je daarom weten welke aspecten van belang zijn. Ga jij leren presenteren? Dan ontdek je meer over het structureren van een presentatie en hoe je communicatie inzet. Daarnaast bespreken we tijdens de cursus Presenteren ook presentatiesoorten zoals de speech en de sales pitch.

Om de aandacht van het publiek te behouden heeft een presentatie meer nodig dan een goede structuur. Daarom leer jij met deze cursus meer over het effect van jouw houding en het gebruik van je stem. Je ontdekt hoe je spanning en stress de baas blijft zodat jouw zenuwen je presentatie niet overnemen.

 

Hulpmiddelen om te presenteren

Met behulp van verschillende hulpmiddelen kun je jouw presentatie versterken. Een van deze hulpmiddelen is PowerPoint. Tijdens de cursus ga je daarom aan de slag met het softwarepakket Microsoft PowerPoint. Ook leer je meer over Keynote, Prezi, Google Presentaties en Kahoot. Door de duidelijke en praktische tips, pas jij jouw kennis direct toe in de praktijk! 

Ga jij leren presenteren? Na de cursus Presenteren overtuig jij iedereen met jouw presentatieskills. Want jij weet hoe je doeltreffend te werk gaat.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma

In de cursus Presenteren leer je meer over de volgende onderwerpen;

 • communicatie;
 • doel en doelgroep;
 • presentatietekst structureren en werken met spreekschema’s;
 • rekening houden met randvoorwaarden;
 • stemgebruik en houding;
 • omgaan met spanning;
 • overtuigingskracht;
 • hulpmiddelen vervaardigen met diverse softwarepakketten.

 

Na de cursus weet jij niet alleen hoe een goede presentatie is opgebouwd, maar ook hoe jij overtuigend jouw boodschap kunt overbrengen. Ga jij vandaag nog leren presenteren? Dan versterk je blijvend jouw presentatieskills!

GETUIGSCHRIFT

Getuigschrift

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk ingezonden hebt en hiervoor was geslaagd (een gemiddelde van 5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding nodig.


NHA-kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer op je eigen tempo - waar je maar wilt

Je ontvangt de complete cursus Presenteren in één pakket thuis als je kiest voor betaling ineens. Of in meerdere pakketten als je kiest voor betaling per maand. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke job of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen in gedrukte en digitale vorm

De lessen worden in een luxueuze ringmap met de post naar je thuisadres gestuurd. De leerstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les doorsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving), die het dan weer snel naar je terugstuurt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, een punt en antwoorden op je eventuele vragen.

Kies je voor een cursus met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in België! 

Wanneer je start met de cursus Presenteren, stelt je docent zich persoonlijk aan je voor.

Direct contact met medestudenten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving. Hier kom je in contact met medestudenten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien eens afspreken. Dat maakt het leren extra tof.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • al je punten voor het huiswerk en voor eventuele examens op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met medestudenten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot e-bookbibliotheek van NHA met maar liefst 75 e-books en 41 audioboeken in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

De opleiding Presenteren duurt 3 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: 032 57 51 91. We helpen je graag!

LESGELD

Lesgeld

Presenteren
meest gekozen Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
3x 95,72

€319,00 of €287,10
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Zonder hulp
3x 83,70

€279,00 of €251,10
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Presenteren + PowerPoint 2021
6x €67,36
€449,00 of €404,10
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
6x 67,36

€449,00 of €404,10
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
 • Start direct met de cursus
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt!
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!