Geweldloze Communicatie  

Nú: met GRATIS tablet
Geweldloze Communicatie
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
6x
91,50

of 


€549,00
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Inclusief 3 jaar persoonlijke begeleiding
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA instituutsdiploma
 • Studieduur: 6 maanden
ALGEMEEN

Ontdek de kunst van geweldloze communicatie

Wil je leren om op een doeltreffende en positieve manier te communiceren, om zo conflicten te voorkomen en misverstanden te vermijden? De opleiding Geweldloze Communicatie is dan iets voor jou!

Communicatie is een belangrijk in ons leven; het vindt plaats elke keer als mensen samenkomen. Toch kan communiceren uitdagend zijn, vooral als er misverstanden of conflicten opduiken. Daarmee leer je effectief omgaan met de opleiding Geweldloze Communicatie.

 

Dit kun je verwachten van de opleiding Geweldloze Communicatie:

 Krachtige communicatieve vaardigheden: Leer hoe je effectief communiceert en problemen oplost.

 Zelfinzicht en empathie: Ontwikkel begrip voor jezelf en anderen.

 Brede toepasbaarheid: Geschikt voor werk en privéomgevingen.

 Direct bruikbare kennis: Praktische oefeningen voor directe verbetering.

 

Nieuwsgierig geworden?

Bekijk gratis én vrijblijvend de proefles

 

Praktische voorbeelden, oefeningen en meer!

Geweldloze communicatie is meer dan een methode; het is een vorm van bewust omgaan met communicatie, waarbij je leert reageren vanuit zelfinzicht en empathie. Deze vaardigheid is enorm waardevol voor het opbouwen van sterke persoonlijke en zakelijke relaties.

Deze opleiding Geweldloze Communicatie geeft je de tools om op een positieve wijze te communiceren, met een focus op begrip en empathie. Door middel van praktische voorbeelden, oefeningen en realistische casussen leer je niet alleen je communicatiestijl te veranderen, maar ook je persoonlijke en zakelijke relaties te verbeteren.

 

Versterk je communicatie vaardigheden met de opleiding Geweldloze Communicatie

De opleiding Geweldloze Communicatie is geschikt voor iedereen die zijn of haar communicatieve vaardigheden wenst te versterken of zich hier verder in wilt verdiepen. Het is ideaal voor professionals die effectiever willen omgaan met collega's en klanten, alsook voor individuen die streven naar harmonieuzere relaties thuis.

Je verwerft technieken die in uiteenlopende omstandigheden nuttig zijn, van professionele vergaderingen tot familiale gesprekken. Ongeacht je professionele achtergrond of levenssituatie, de vaardigheden die je tijdens deze opleiding leert, zullen je voorzien van meer begrip en controle over je interacties met anderen.

 

Voorkom conflicten en beperk misverstanden

Het doel van de opleiding Geweldloze Communicatie is om je de vaardigheden bij te brengen die nodig zijn om op een manier te communiceren die conflicten vermijdt en misverstanden beperkt. Je duikt dieper in je eigen communicatiestijl en die van anderen.

Bovendien leer je hoe je empathie en positiviteit kunt integreren in al je gesprekken. Of je nu op kantoor bent of thuis, de vaardigheden die je tijdens deze opleiding ontwikkelt, zullen je helpen om op een meer doeltreffende en aangenamere manier te communiceren.

 


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma Geweldloze Communicatie

Je gaat in de opleiding Geweldloze Communicatie beginnen met een reeks thema's die je actief leert toepassen. De volgende onderwerpen worden onder meer behandeld:

 

 • De fundamenten van communicatie
 • De principes van geweldloze communicatie
 • Zelfempathie en empathisch luisteren
 • Giraf- en jakhalstaal

 

De fundamenten van communicatie

Je begint in de opleiding Geweldloze Communicatie met het verkennen van wat 'communicatie' inhoudt en je bestudeert de schematische weergave van het communicatieproces. Je leert ook over communicatieruis en het belang van een referentiekader.

 

De principes van geweldloze communicatie

Ontdek de vier bouwstenen van respectvolle communicatie. Je leert elk van deze componenten begrijpen en toepassen, wat je in staat stelt om gesprekken te analyseren en te optimaliseren.

 

Zelfempathie en empathisch luisteren

Tijdens de opleiding Geweldloze Communicatie verbeter je je zelfbewustzijn en leer hoe je oprecht kunt luisteren naar anderen. Je leert hoe empathie kan leiden tot praktische oplossingen in communicatie.

 

Giraf- en jakhalstaal

Herken verschillende communicatiestijlen en begrijp hoe jouw woorden en acties kunnen bijdragen aan het oplossen of juist het ontstaan van conflicten.

 

Praktische vaardigheden

Elke les in de opleiding Geweldloze Communicatie is zorgvuldig opgezet om je niet alleen theoretische kennis te bieden, maar ook praktische vaardigheden door middel van huiswerk en oefeningen, waardoor je wat je leert meteen in de praktijk kunt toepassen.

DIPLOMA

Diploma

Bij NHA rond jij de cursus Geweldloze Communicatie af op het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je eraan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

NHA-examen kosteloos afleggen

Je kunt deze opleiding afronden met een NHA-examen. Ben je geslaagd voor het examen, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.

Aanmelding
Na aanmelding ontvang je een link waarmee je het examen kunt starten op je computer. Als de voorziene tijd is afgelopen, wordt het examen opgeslagen en verzonden.

Als je de eerste keer niet slaagt voor het NHA-examen, kun je je aanmelden voor een herexamen. Een herexamen kost € 125,-.

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingediend en hiervoor was geslaagd (een gemiddelde van 5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist.


Examengarantie

Wanneer je niet slaagt voor het eerste examen, word je gratis verder opgeleid voor het volgende examen van dezelfde cursus. Je kunt de huiswerkopgaves opnieuw ter correctie indienen en de leraren vragen stellen. Deze examengarantie geldt onder voorwaarde van volledige betaling van de cursus en is niet van toepassing op tussentijds geannuleerde cursussen en zelfstudiecursussen.


Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingediend en na de startdatum aantoonbaar twee keer aan hetzelfde theoretisch examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de leerstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiervoor wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na de inschrijvingsdatum.


NHA-kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je ontvangt de complete opleiding Geweldloze Communicatie in één zending thuis als je kiest voor betaling ineens. Of in meerdere zendingen (studie-eenheden) als je kiest voor betaling per maand. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt de lessen in een luxe ringmap thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in België! 

Wanneer je start met de opleiding Geweldloze Communicatie, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra tof.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

Voor de opleiding Geweldloze Communicatie staat een studieduur van 6 maanden bij een gemiddeld studietempo van 3 à 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

 

Vragen?

Bel ons: 032 57 51 91. We helpen je graag!

LESGELD

Lesgeld

Geweldloze Communicatie
6x €91,50 of €549,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
6x 91,50
of €549,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
 • Start direct met de cursus
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt!
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!