HR Analytics  

Nú: met GRATIS tablet
HR Analytics
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
6x
99,85

of 


€599,00
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Recht op 3 jaar persoonlijke studiebegeleiding
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA instituutsdiploma
 • Studieduur: 6 maanden
ALGEMEEN

Opleiding HR Analytics: de weg naar effectiever HR beleid

Ben je nieuwsgierig naar de impact van gegevens in het domein van Human Resources? Als dat zo is, dan is de HR Analytics opleiding de perfecte keuze voor jou! Deze opleiding opent de deur naar het creëren van waarde met data-gedreven HR-beleid.

In een tijd waarin HR-professionals voor complexe uitdagingen staan, zoals talentidentificatie, ziekteverzuimbeheer, klanttevredenheidsmetingen en het optimaliseren van de employee experience, vormen gegevens de sleutel tot succes.

Tijdens deze HR Analytics opleiding verwerf je niet alleen inzicht in de basisprincipes van HR Analytics, maar leer je ook hoe je data kunt gebruiken om HR-interventies, -instrumenten, -beleid en -strategieën te ontwerpen, implementeren en evalueren.

Na afronding van deze opleiding ben je gereed om waarde toe te voegen aan je organisatie door middel van data-analyse, voorspellingen van trends en ontwikkeling van modellen. Een waardevolle aanwinst voor elke organisatie!
 

Voor wie is de opleiding HR Analytics geschikt?

Deze HR Analytics opleiding is ontworpen voor een breed publiek dat interesse heeft in de voordelen van data-gedreven HR-beleid en het toepassen van data-analyse in een organisatorische context. De opleiding richt zich voornamelijk op HR-managers, HR-directeuren, HR-businesspartners, HR-adviseurs, HR-analysten en andere HR-professionals.

We starten tijdens deze opleiding HR Analytics met de fundamenten van dit beleid, waardoor deze opleiding geschikt is voor iedereen die wil leren werken met data-gedreven HR-beleid, zelfs als je nog weinig ervaring hebt op dit gebied. We begeleiden je stap voor stap in deze boeiende wereld en helpen je inzicht te verwerven en te werken met diverse vormen van data.
 

Stap voor stap de wereld van datagedreven HR Analytics eigen maken

Tijdens de HR Analytics opleiding word je bekwaam in het creëren van waarde met datagedreven HR-beleid. Ontdek hoe je HR-analytics in de praktijk kunt inzetten, van het identificeren van talent in sollicitanten tot het beheren van langdurig verzuim en het meten van klanttevredenheid.

Je verwerft inzicht in het volledige proces van dataverzameling, -voorbereiding en -analyse, evenals het rapporteren, visualiseren en adviseren op basis van deze gegevens. Daarnaast leer je hoe je de verkregen inzichten effectief kunt vertalen naar HR-beleid en hoe je de resultaten nauwgezet kunt monitoren.

Bovendien krijg je inzicht in het organiseren en implementeren van het HR-analyticsproces, inclusief het gebruik van persoonsgegevens in overeenstemming met privacyregels voor HR-analytics.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma opleiding HR Analytics

In de opleiding HR Analytics komen diverse onderwerpen aan bod. Enkele van deze onderwerpen zijn:

 • HR-analytics en wat we eronder verstaan
 • Data verzamelen, prepareren en analyseren
 • Rapporteren, visualiseren en adviseren
 • De insights vertalen in HR-beleid
 • De metrics - bereikte resultaten meten en monitoren
 • Het HR-analyticsproces organiseren en implementeren
 • Privacy: persoonsgegevens gebruiken voor HR-analytics
DIPLOMA

Diploma

Bij NHA rond jij de cursus HR Analytics af op het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je eraan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

NHA-examen kosteloos afleggen

Je kunt deze opleiding afronden met een NHA-examen. Ben je geslaagd voor het examen, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.

Aanmelding
Na aanmelding ontvang je een link waarmee je het examen kunt starten op je computer. Als de voorziene tijd is afgelopen, wordt het examen opgeslagen en verzonden.

Als je de eerste keer niet slaagt voor het NHA-examen, kun je je aanmelden voor een herexamen. Een herexamen kost € 125,-.

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingediend en hiervoor was geslaagd (een gemiddelde van 5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist.


Examengarantie

Wanneer je niet slaagt voor het eerste examen, word je gratis verder opgeleid voor het volgende examen van dezelfde cursus. Je kunt de huiswerkopgaves opnieuw ter correctie indienen en de leraren vragen stellen. Deze examengarantie geldt onder voorwaarde van volledige betaling van de cursus en is niet van toepassing op tussentijds geannuleerde cursussen en zelfstudiecursussen.


Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingediend en na de startdatum aantoonbaar twee keer aan hetzelfde theoretisch examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de leerstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiervoor wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na de inschrijvingsdatum.


NHA-kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je ontvangt de leszending in delen thuis (zowel bij betaling ineens als bij termijnen) tot de cursus helemaal gereed is. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding HR Analytics uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt de lessen in een luxe ringmap thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in België! 

Wanneer je start met deze opleiding HR Analytics, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra tof.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

De opleiding HR Analytics duurt 6 maanden bij een gemiddeld studietempo van 3 à 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

 

De Vlaamse overheid betaalt 20% of 30% van het lesgeld, als jouw werkgever voor jou betaalt.

KMO LogoNHA is geregistreerd door de Vlaamse overheid betreffende de KMO-portefeuille.  

De overheid vergoedt middels de kmo-portefeuille soms 20% tot 30% (afhankelijk van de grootte van de onderneming) van het lesgeld aan jouw werkgever.

Deze opleiding komt in aanmerking voor de kmo-portefeuille binnen het thema digitalisering.
 

Vragen?

Bel ons: 032 57 51 91 of stuur ons een e-mail.

LESGELD

Lesgeld

HR Analytics
6x €99,85 of €599,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
6x 99,85
of €599,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen

Vragen?

Bel ons: 032 57 51 91. We helpen je graag!

Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
 • Start direct met de cursus
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt!
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!