Klinische Psychologie  

Nú met GRATIS tablet
Klinische Psychologie
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
9x
55,45

of 


€499,00
4.3/5

Beoordeeld door 12 student(en)

 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Recht op 3 jaar persoonlijke studiebegeleiding
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA instituutsdiploma
 • Studieduur: 9 maanden
ALGEMEEN

Leer alles over afwijkend gedrag in de opleiding Klinische Psychologie

Wil je weten waarom mensen soms anders reageren dan gebruikelijk? En wil je leren hoe je daarmee omgaat? In de opleiding Klinische Psychologie krijg je praktische kennis die je in je werk of privésituatie kunt toepassen.

Hoe komt het dat een puberkind zo tegendraads is? Waarom is het samenwerken met die collega zo lastig? En hoe ga je om met een depressief familielid? Op deze vraag en heel veel meer vragen krijg je antwoord in de opleiding Klinische Psychologie.

 

Aan de slag met praktijkvoorbeelden

De klinische psychologie houdt zich bezig met het opsporen en behandelen van afwijkend menselijk gedrag. In deze cursus krijg je aan de hand van praktijkvoorbeelden een duidelijke en concrete uitleg over ‘normaal’ en ‘abnormaal’ gedrag.

In de opleiding Klinische Psychologie komen veel verschillende onderwerpen aan bod. Van emoties en gevoelens tot agressieproblematiek, angststoornissen, depressies, burn-out en overspannenheid. Ook leer je meer over seksuele disfuncties en stoornissen, drang, dwang, psychose en nog veel meer.

 

Afwijkend gedrag signaleren in klinische psychologie

De uitgebreide en praktijkgerichte cursus biedt een schat aan waardevolle informatie wanneer je beroepshalve meer wilt weten over afwijkend en/of slecht aangepast gedrag. Bijvoorbeeld omdat je werkt als leraar, politieagent, therapeut, coach, personeelsfunctionaris, maatschappelijk werker of verpleger.

Ook als verzorger heb je veel aan de opleiding Klinische Psychologie. Afwijkend gedrag signaleren en daar doeltreffend op inspelen. De kennis die je opdoet, kun je meteen in de praktijk toepassen.

Gedrag signaleren en daar doeltreffend mee omgaan? Volg de opleiding Klinische Psychologie.

 


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma

De opleiding Klinische Psychologie bestaat uit verschillende lessen die onderverdeeld zijn in meerdere paragrafen. Je gaat onder andere kijken naar het menselijke gedrag. Maar je wordt ook meegenomen in de wereld van psychiatrische stoornissen.

Aan bod komen o.a. de volgende onderwerpen:

- emoties en gevoelens;

- agressieproblematiek;

- angststoornissen;

- depressies, burn-out en overspannenheid;

- anorexia en boulimia nervosa;

- verslavingsproblematiek;

- persoonlijkheidsstoornissen.

 

Inclusief twee online colleges met dertien lessen

Deze opleiding Klinische Psychologie bevat naast het theoretische deel, twee unieke online colleges. Deze online colleges bestaan uit dertien lessen. Tijdens deze dertien lessen krijg je modellen van abnormaal gedrag en psychofarmaca gedoceerd. Je kunt de colleges zo vaak bekijken als je wilt, waar je maar wilt en wanneer je maar wilt. Eén druk op de knop en de les gaat beginnen.

REVIEWS

Reviews

Dit zijn specifieke reviews over Klinische Psychologie, afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

10/10
Klinische Psychologie

De opleiding is zeer duidelijk en leerzaam. De huiswerkopdrachten worden snel verbetert en de motivatie e-mails zijn een mooie meerwaarde.

8/10
Klinische Psychologie

Makkelijk te begrijpen!

6/10
Klinische Psychologie

De cursus (les 1 tot en met 4) op zich is erg verrijkend. Het is echter teleurstellend dat ik ondanks het feit dat ik het volledige bedrag in één keer betaalde de cursus verspreid over 6 maanden ontvang. Gezien mijn voltijdse job in het onderwijs zou ik tijdens de zomerperiode extra tijd aan de cursus kunnen besteden. dit is nu niet mogelijk.

10/10
Klinische Psychologie

Cursus is goed opgebouwd, en heeft per onderdeel telkens enkele voorbeelden zodat sommige termen duidelijker worden. Als er per les een video les zou zitten die de kern van alles uitlegd. Zou het wat makkelijker zijn om sommige dingen te memoriseren etc. Voorlopig tevreden over de inhoud en snelle verbetering van taken en uitleg die erbij komt.

DIPLOMA

Diploma

Bij NHA rond jij de cursus Klinische Psychologie af op het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je eraan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

NHA-examen kosteloos afleggen

Je kunt deze opleiding afronden met een NHA-examen. Ben je geslaagd voor het examen, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.

Aanmelding
Na aanmelding ontvang je een link waarmee je het examen kunt starten op je computer. Als de voorziene tijd is afgelopen, wordt het examen opgeslagen en verzonden.

Als je de eerste keer niet slaagt voor het NHA-examen, kun je je aanmelden voor een herexamen. Een herexamen kost € 125,-.

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingediend en hiervoor was geslaagd (een gemiddelde van 5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist.


Examengarantie

Wanneer je niet slaagt voor het eerste examen, word je gratis verder opgeleid voor het volgende examen van dezelfde cursus. Je kunt de huiswerkopgaves opnieuw ter correctie indienen en de leraren vragen stellen. Deze examengarantie geldt onder voorwaarde van volledige betaling van de cursus en is niet van toepassing op tussentijds geannuleerde cursussen en zelfstudiecursussen.


Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingediend en na de startdatum aantoonbaar twee keer aan hetzelfde theoretisch examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de leerstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiervoor wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na de inschrijvingsdatum.


NHA-kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je ontvangt de complete opleiding Klinische Psychologie in één zending thuis als je kiest voor betaling ineens. Of in meerdere zendingen (studie-eenheden) als je kiest voor betaling per maand. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt de lessen in een luxe ringmap thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in België! 

Wanneer je start met de opleiding Klinische Psychologie, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra tof.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

Voor de Klinische Psychologie opleiding staat een studieduur van 9 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

 

Vragen?

Bel ons: 032 57 51 91. We helpen je graag!

LESGELD

Lesgeld

Klinische Psychologie
9x €55,45 of €499,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
9x 55,45
of €499,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
 • Start direct met de cursus
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt!
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

10/10

De opleiding is zeer duidelijk en leerzaam. De huiswerkopdrachten worden snel verbetert en de motivatie e-mails zijn een mooie meerwaarde.

Lees meer »
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!