Creatieve Therapie  

Nú met GRATIS tablet
Creatieve Therapie
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
6x
81,50

of 


€489,00
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Recht op 3 jaar persoonlijke studiebegeleiding
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA instituutsdiploma
 • Studieduur: 6 maanden
ALGEMEEN

Ontdek de kracht van creatieve therapie met deze opleiding

Als jij op zoek bent naar een opleiding waarbij je jouw creativiteit kunt inzetten om anderen te helpen, dan is deze Creatieve Therapie opleiding zeker iets voor jou. Tijdens deze opleiding leer je hoe je creatieve opdrachten kunt gebruiken om mensen te helpen bij diverse vraagstukken. Een bijzondere en dankbare manier van werken waarbij je echt iets kunt betekenen voor anderen.

Het helpen van mensen, dat is wat centraal staat in deze Creatieve Therapie opleiding. En dat helpen van mensen, dat ga je op een bijzondere manier doen. Je gaat namelijk (samen) met je cliënt aan de slag met creatieve opdrachten. Zulke opdrachten helpen je cliënt om sneller los te komen.

Er hoeven geen woorden gebruikt te worden. Geen zware gesprekken. En toch kunnen zware onderwerpen ter sprake gebracht worden. Maar dan op een luchtige manier. Voor veel mensen is creatieve therapie de oplossing om zware onderwerpen een plekje te geven.

 

Creatieve therapie opleiding: jij gaat het verschil maken

Ben jij op zoek naar een baan waarin je jouw passie voor creativiteit kunt combineren met het helpen van mensen? Dan is de opleiding creatieve therapie iets voor jou. Met deze opleiding leer je hoe je jouw creativiteit kunt inzetten om mensen te helpen met allerlei vraagstukken.

Of je nu werkt in de zorg, kinderopvang, als psycholoog of coach, de opleiding creatieve therapie is een waardevolle aanvulling op jouw werkzaamheden. Door creatieve opdrachten te geven, kunnen jouw cliënten op een andere manier hun gevoelens uiten en problemen aanpakken.

Creatieve therapie kan het verschil maken in iemands leven. Het biedt een veilige en vertrouwde omgeving waarin mensen zich vrij kunnen uiten en creatief aan de slag kunnen gaan. Met behulp van onder andere muziek- of tekenopdrachten kun jij jouw cliënten helpen om hun emoties te uiten en verwerken.

Als creatief therapeut sta jij klaar voor mensen die het nodig hebben. Je helpt ze op een unieke manier en biedt ze de ruimte om te groeien en zichzelf te ontwikkelen. Met de opleiding creatieve therapie kun jij het verschil maken in de levens van anderen.

 

Een bijzondere manier om mensen te helpen

Als creatief therapeut leer je hoe je cliënten kunt helpen bij het verwerken van hun problemen en gevoelens. Deze uitgebreide opleiding Creatieve Therapie gaat dieper in op alle aspecten van deze vorm van therapie.

Zo leer je hoe je de vraagstukken van cliënten kunt achterhalen en hoe je psychische klachten herkent. Maar ook hoe je aan de hand van tekeningen, schilderijen of knutselwerken de gevoelens van je cliënt kunt herkennen en interpreteren.

In tegenstelling tot traditionele therapieën waarbij cliënten vaak moeten praten over hun problemen, ga je bij creatieve therapie op een heel andere manier te werk. Je zet je creativiteit in om je cliënt te begeleiden en te ondersteunen bij het verwerken van hun vraagstukken. Door (samen) creatief bezig te zijn, ontstaat er een veilige en vertrouwde omgeving waarin je cliënt op een luchtige en speelse manier zijn gevoelens en gedachten kan uiten.

Creatieve therapie biedt een unieke en effectieve manier om gebeurtenissen te verwerken, zonder er direct over te hoeven praten. Het is een waardevolle aanvulling op traditionele therapieën en kan een groot verschil maken in het leven van je cliënten.

Wil jij ook de helende werking van creatieve therapie ontdekken? Start dan vandaag nog met deze Creatieve Therapie opleiding.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma

Deze uitgebreide Creatieve Therapie opleiding leert je alles wat je moet weten om creatieve therapie effectief in te kunnen zetten. Onder andere de volgende onderwerpen komen aan bod:

 • Ontwikkelingspsychologie
 • Patronen en processen
 • Verschillende disciplines
 • Kennis van de hersenen
 • Psychische klachten
 • Reflecteren
 • Verbinding
 • Motiverende gespreksvoering
 • Verwachting en bewustwording
DIPLOMA

Diploma

Bij NHA rond jij de cursus Creatieve Therapie af op het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je eraan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

NHA-examen kosteloos afleggen

Je kunt deze opleiding afronden met een NHA-examen. Ben je geslaagd voor het examen, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.

Aanmelding
Na aanmelding ontvang je een link waarmee je het examen kunt starten op je computer. Als de voorziene tijd is afgelopen, wordt het examen opgeslagen en verzonden.

Als je de eerste keer niet slaagt voor het NHA-examen, kun je je aanmelden voor een herexamen. Een herexamen kost € 125,-.

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingediend en hiervoor was geslaagd (een gemiddelde van 5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist.


Examengarantie

Wanneer je niet slaagt voor het eerste examen, word je gratis verder opgeleid voor het volgende examen van dezelfde cursus. Je kunt de huiswerkopgaves opnieuw ter correctie indienen en de leraren vragen stellen. Deze examengarantie geldt onder voorwaarde van volledige betaling van de cursus en is niet van toepassing op tussentijds geannuleerde cursussen en zelfstudiecursussen.


Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingediend en na de startdatum aantoonbaar twee keer aan hetzelfde theoretisch examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de leerstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiervoor wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na de inschrijvingsdatum.


NHA-kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je ontvangt de complete opleiding Creatieve Therapie in één zending thuis als je kiest voor betaling ineens. Of in meerdere zendingen (studie-eenheden) als je kiest voor betaling per maand. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt de lessen in een luxe ringmap thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in België! 

Wanneer je start met de opleiding Creatieve Therapie, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra tof.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

Voor de Creatieve Therapie opleiding staat een studieduur van 6 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: 032 57 51 91. We helpen je graag!

LESGELD

Lesgeld

Creatieve Therapie
6x €81,50 of €489,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
6x 81,50
of €489,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
 • Start direct met de cursus
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt!
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!